Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παναγιώτης Σοφός: Εδώ και τώρα αποκατάσταση των συντάξεων (video)

Ημέρα:

spot_img

Εδώ και τώρα αποκατάσταση των συντάξεων, με βάση την απόφαση – σταθμό του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία καλείται η κυβέρνηση να τις επαναφέρει στα επίπεδα του 2012, ζήτησε από την Καβάλα, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Ι.Κ.Α., Παναγιώτης Σοφός.

Στο πλαίσιο συνάντησης των συνταξιουχικών σωματείων Ι.Κ.Α. της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έγινε σήμερα στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του διοικητηρίου, ο κ. Σοφός επισήμανε ότι για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το τι τελικά ισχύει, θα πρέπει πρώτα να δημοσιευτεί πλήρως η απόφαση του ΣτΕ, καθώς υπάρχουν αρκετά που πρέπει να ξεκαθαρίσουν, όπως για παράδειγμα τι θα γίνει με τα μειωμένα «δώρα» Πάσχα και Χριστουγέννων που ίσχυαν μέχρι εκείνη την περίοδο ή σχετικά με το αν η απόφαση θα έχει ή όχι αναδρομική ισχύ για όσους δεν κατέθεσαν αγωγή.

«Οι κυβερνώντες να αφήσουν τις υπεκφυγές…»

«Ήδη η κυβέρνηση άρχισε να μιλά και πάλι για δυσκολίες, άρχισαν να διογκώνουν το νούμερο και να κάνουν λόγο για ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, ενώ ξέρουμε ότι πάνω από 70% παίρνουν σύνταξη χαμηλότερη από 800 ευρώ. Που βρέθηκαν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι που λέει ο κ. Ρωμανιάς; Προσπαθούν να φοβίσουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχουν χρήματα! Εμείς διεκδικούμε εδώ και τώρα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία μας δικαιώνει και νομικά. Εδώ και τώρα κατάργηση των μνημονιακών νόμων. Απαιτούμε οι κυβερνώντες να αφήσουν τις υπεκφυγές και να υλοποιήσουν αυτό που λένε «πρώτα ο λαός». Γιατί μέχρι τώρα, πρώτα έχουν τους δανειστές. Έχουν δώσει 8 δισεκατομμύρια ήδη στους δανειστές και τα κόβουν από το γάλα, το ψωμί και τα φάρμακα των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Σοφός.

Αντισυνταγματική η παρακράτηση εισφοράς 5% – 20% σε κύριες και επικουρικές που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το κόστος της αποκατάστασης των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μετά την απόφαση – σταθμό του Συμβουλίου της Επικρατείας που ζητά να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012, με την ημερομηνία να «τρέχει» από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης, δηλαδή στις 9 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την παρακράτηση της εισφοράς 5% – 20% στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές), οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ, μετά τις παρακρατήσεις των άλλων εισφορών.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της «Ημερησίας», με βάση την απόφαση του ΣτΕ, συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ θα δουν αυξήσεις το επόμενο διάστημα, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει νομοθετική διάταξη, με την οποία τα ταμεία και το δημόσιο θα σταματήσουν να παρακρατούν τις εισφορές του ν. 4093/12 στο υπερβάλλον ποσό.

«Καμία σχέση με την Αριστερά δεν έχουν όσα κάνουν οι κύριοι της κυβέρνησης»

Όσον αφορά την συνάντηση των συνταξιουχικών σωματείων Ι.Κ.Α. της περιφέρειας Α.Μ.Θ. που έγινε σήμερα στην Καβάλα, αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο πανελλαδικών συσκέψεων για την οργάνωση του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στην Αθήνα, μετά το οποίο οι συνταξιούχοι θα ζητήσουν και συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας.

«Παρά το ότι είχαμε αλλαγή κυβέρνησης, δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής, αλλά ισχύουν τα ίδια. Όλοι πρέπει να παλέψουμε για την επίλυση των προβλημάτων που έχουμε. Όποιος εχθρεύεται αυτούς τους αγώνες, θέλει να κοροϊδέψει τον λαό. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία και θέλουμε να υπερασπίσουμε την ζωή μας. Πρόκειται για μια απάτη. Κάποιοι κρεμάσαν την ταμπέλα της Αριστεράς, όμως καμιά σχέση με την Αριστερά δεν έχουν όσα κάνουν οι κύριοι της κυβέρνησης. Επειδή ξέρουν ότι υπάρχει αντίδραση από τους ψηφοφόρους προσπαθούν να οδηγήσουν τον κόσμο στο να πει…νισάφι πια υπογράψτε την συμφωνία! Η ζωή όμως είναι αμείλικτη κι όλοι πρέπει να κινηθούν στο πλαίσιο των αγώνων», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Σοφός.

Εκατοντάδες συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε. αύριο στην Καβάλα, στο πλαίσιο πανελληνίου συνεδρίου

Να σημειωθεί τέλος, ότι αύριο το πρωί στις 9, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. Σε αυτό θα συμμετέχουν περισσότερα από 68 σωματεία από όλη την χώρα, ο διοικητής του Ο.Α.Ε.Ε., όλη η διοίκηση της Ομοσπονδίας, πιθανόν και ο Γιώργος Ρωμανιάς. Το τοπικό σωματείο συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί τους 400 συνέδρους που θα βρεθούν στην πόλη μας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι κάποια σωματεία θα συνδυάσουν το συνέδριο με εκδρομή στην Καβάλα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...