Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, τα μέλη της «Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Τιμίου Σταυρού Brooklyn Νέας Υόρκης

Ημέρα:

spot_img

Εθιμοτυπική επίσκεψη  στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, πραγματοποίησαν το πρωί τα μέλη της «Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Τιμίου Σταυρού Brooklyn Νέας Υόρκης».

«Στόχος μας είναι να επισκεφθούμε ιδρύματα και να προσφέρουμε την βοήθεια μας. Έχουμε έρθει οκτώ φορές στην Ελλάδα, αρχίζοντας μετά από τις φωτιές στην Ζαχάρω και ερχόμαστε σχεδόν κάθε χρόνο με μεγάλη χαρά για να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε», δήλωσε σχετικά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η πρόεδρος της Αδελφότητας, Ελένη Ψαρά.

«Ευτυχώς δεν συναντάμε γραφειοκρατικά εμπόδια»

«Φέτος η προσφορά μας είναι για το ίδρυμα Αγία Μαρίνα και ίσως στο γηροκομείο. Στην Αμερική μας είχαν κάνει μεγάλη κριτική στην αρχή για την προσπάθειά μας και για αυτό αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ, για να δώσουμε την βοήθειά μας με τα χέρια μας. Ξέρουμε ότι η βοήθεια μας πηγαίνει στο σωστό μέρος. Είναι αλήθεια ότι πλέον και η Αμερική άρχισε να συμμετέχει στην όλη προσπάθεια. Από την άλλη βοηθάμε πολύ όλους όσοι έρχονται στην Αμερική, ώστε να βρουν δουλειά και διαμερίσματα να μείνουν, γιατί δεν ξεχνάμε ότι κι εμείς όταν πήγαμε στην Αμερική μας βοήθησαν κάποιοι άλλοι. Είναι οικονομικού χαρακτήρα η ενίσχυση μας και δίνουμε επίσης κλινοσκεπάσματα και πετσέτες για τα ιδρύματα που έχουν παιδιά, όπως και εμβόλια. Ευτυχώς δεν συναντάμε γραφειοκρατικά εμπόδια», συμπλήρωσε στις δηλώσεις της η κ. Ψαρά.

«Εκπρόσωποι του ελληνισμού στην άλλη άκρη του Ατλαντικού…»

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Καβάλα, για δεύτερη φορά, την «Αδελφότητα Κυριών Τιμίου Σταυρού Brooklyn της Νέας Υόρκης». Πρόκειται για άτομα που αποτελούν εκπροσώπους του ελληνισμού στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα δυναμικό κομμάτι που έρχεται στην περιοχή μας, ενισχύοντας διάφορες δραστηριότητες που έχουν στόχο πάντα τον άνθρωπο και την αντιμετώπιση προβλημάτων που ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας αντιμετωπίζουν», επισήμανε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

«Ό,τι και να προσφέρουν θα είναι σημαντικό για το ίδρυμα Αγία Μαρίνα» 

Τέλος, η τέως πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία συνόδευε τα μέλη της φιλοπτώχου, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Είχαν επισκεφθεί πέρυσι το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και είχαν δώσει χρήματα και στο παράρτημα Προστασίας του Παιδιού και στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή και με την ευκαιρία είχαν γίνει ανάδοχοι τριών παιδιών. Πρόκειται για 16 κυρίες που θέλουν να βοηθήσουν το ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Δεν έχω ρωτήσει πόσα χρήματα θα δώσουν, όμως ό,τι και να προσφέρουν θα είναι πολύ σημαντικό για το ίδρυμα. Πέρυσι έδωσαν από 1.000 ευρώ σε κάθε ίδρυμα. Γνωρίζουν τα προβλήματα και θέλουν να βοηθήσουν».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δημήτρης Πιπεργιάς: Κινούμαστε με σοβαρότητα, συνέπεια και εργατικότητα

«Η «Ελληνική Λύση» παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό ευρωψηφοδέλτιο /...

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες...

Πολιτισμένος πολιτικός διάλογος για κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας

Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Τα μείζονα θέματα...

9η Λευκή Νύχτα: Η βροχή δεν πτόησε τους Καβαλιώτες

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα κράτησαν οι εκδηλώσεις της Λευκής...

15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του νομού Καβάλας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή...

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της...

Η αποχή από τις κάλπες δεν στέλνει κανένα μήνυμα

Κώστας Μορφίδης: Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έχει παγιωθεί μία...

Δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας

Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η...