Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Καβάλα: Έκλεψαν ζάντες από επιχείρηση και τις πούλησαν σε άλλη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε...

ΚΑΒΑΛΑ: Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται στις 23 και 24 Οκτώβρη από τον Σύλλογο «Στέλλα Μανώλα – Κούρτη»

Ακολούθησε μας

spot_img

Το 54ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Στέλλα Μανώλα – Κούρτη», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας, με την υποστήριξη συνεργαζόμενων ομάδων και συλλόγων της πόλης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Παπαζωγράφος, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας να βρεθούν την Παρασκευή και το Σάββατο στην Λέσχη και να δώσουν λίγα λεπτά από τον χρόνο τους, για να σωθούν ζωές συνανθρώπων μας που κινδυνεύουν.

Να δώσουν το «παρών» ακόμη κι όσοι διστάζουν να αιμοδοτήσουν, για να ενημερωθούν από τον γιατρό του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν.Κ.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Παπαζωγράφος, ακόμη κι όσοι διστάζουν να αιμοδοτήσουν ή έχουν κάποιες απορίες για αυτό, μπορούν να δώσουν το «παρών» στο διήμερο αιμοδοσίας, όπου γιατρός του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, θα τους δώσει απαντήσεις σχετικά με το αν μπορούν ή όχι να αιμοδοτήσουν. Ο Γιάννης Παπαζωγράφος σημείωσε επίσης ότι μετά από τρία χρόνια, τον ερχόμενο Μάιο, λήγει η θητεία του παρόντος διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου κι ως εκ τούτου, με αφορμή την εαρινή εθελοντική αιμοδοσία, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Λόγω των αποχωρήσεων που θα υπάρξουν από το σημερινό δ.σ., ο κ. Παπαζωγράφος ζήτησε από μέλη του Συλλόγου που δεν είναι ενεργοί αιμοδότες κι έχουν χρόνο, να αναλάβουν δράση και να βάλουν υποψηφιότητα για το νέο διοικητικό. Ο κ. Παπαζωγράφος, στην διάρκεια των δηλώσεών του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την συνδρομή του το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Κ. Καβάλας, τον διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας για την παραχώρηση της Λέσχης, το ξενοδοχείο Νεφέλη για την φιλοξενία της συνέντευξης Τύπου, καθώς και τον ζωγράφο που κάθε φορά φιλοτεχνεί την αφίσα του Συλλόγου.

Τι είπαν οι εκπρόσωποι συλλόγων και συνεργαζόμενων ομάδων

Εκ μέρους του 2ου ΕΠΑ.Λ. (Εσπερινό) ο Σωτήρης Τόττης, απηύθυνε από την πλευρά του κάλεσμα ιδιαίτερα σε συναδέλφους του καθηγητές, αλλά και στους μαθητές να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο αγάπη στους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη.

Από τον Σύλλογο Τριτέκνων Καβάλας, ο Γρηγόρης Χιόνης, τόνισε ότι το έργο του Συλλόγου «Στέλλα Μανώλα – Κούρτη» είναι σημαντικό και θεάρεστο, ενώ υπογράμμισε ότι τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων που θα αιμοδοτήσουν στις 23 και 24 Οκτωβρίου, θα εντάσσονται αυτόματα στην υποομάδα αιμοδοτών του δικού τους συλλόγου.

Ο Μανώλης Κελαϊδάκης, εκπροσωπώντας το σωματείο εργαζομένων της KAVALA OIL, συνεχάρη τον Σύλλογο «Στέλλα Μανώλα Κούρτη» για την δραστηριότητά του και το άνοιγμα σε άλλους συλλόγους της πόλης, ενώ τέλος ο Τάσος Κεσόγλου, εκ μέρους του Συλλόγου Κηπούπολης – Καλαμίτσας, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, όποτε υπήρξε αίτημα για βοήθεια σε αίμα κατοίκων της περιοχής, υπήρξε άμεση ανταπόκριση και κάλυψη της όποιας ανάγκης.

Να επισημανθεί καταληκτικά ότι την προσπάθεια του Συλλόγου «Στέλλα Μανώλα – Κούρτη», συνδράμουν το σωματείο εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου, αλλά και ο Σύλλογος Ξυλουργών – Επιπλοποιών Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα