Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Καιρική αστάθεια μέχρι μέσα Ιουνίου και… βλέπουμε

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Η καιρική αστάθεια θα απασχολήσει και την περιοχή μας, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα και… βλέπουμε», επισημαίνει χαρακτηριστικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης.

Παράλληλα, με έμφαση υπογραμμίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τις επόμενες ημέρες, καθώς δεν αποκλείεται τα καιρικά φαινόμενα να είναι έντονα κατά τόπους και κατά περιόδους, με κύριο χαρακτηριστικό τους, τις καταιγίδες, τους κεραυνούς, αλλά και τις χαλαζοπτώσεις.

«Θα έχουμε μία συνθήκη αστάθειας, η οποία κατά τόπους και κατά διαστήματα θα «δίνει» φαινόμενα μεγάλης έντασης – Δεν αποκλείεται η αστάθεια αυτή να συνεχιστεί ακόμη και τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου…»

«Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τα δελτία που εκδίδονται σε καθημερινή βάση, μέχρι και τα μέσα Ιουνίου σχεδόν θα έχουμε μία συνθήκη αστάθειας, η οποία κατά τόπους και κατά διαστήματα θα «δίνει» φαινόμενα μεγάλης έντασης, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, καταιγίδες, κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους. Γενικότερα τα τελευταία χρόνια ο Μάιος και ο Ιούνιος, ιδιαίτερα δε ο δεύτερος, είναι μήνες καιρικής αστάθειας. Δεν αποκλείεται μάλιστα η αστάθεια αυτή να συνεχιστεί, υπό προϋποθέσεις, ακόμη και τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά στα όσα δηλώνει στον «Ε» ο Σταύρος Κιβράκης.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους πολίτες. Ίσως καταντά κουραστικό να το λέμε ξανά και ξανά, αλλά έτσι πρέπει, γιατί δυστυχώς έχουν χαθεί πολλές ανθρώπινες ζωές…»

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, έχει ως πρωταρχικό ρόλο της να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή. Αυτός είναι ο υπ’ αριθμόν ένας σκοπός της ύπαρξης της και φυσικά στη συνέχεια η προστασία της περιουσίας των πολιτών και του Δημοσίου. Ο μεγάλος κίνδυνος γι’ αυτήν την περίοδο προέρχεται από την εκδήλωση των κεραυνών και τις καταιγίδες που μπορεί κατά τόπους να είναι πολύ ισχυρές. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους πολίτες. Ίσως καταντά κουραστικό να το λέμε ξανά και ξανά, αλλά έτσι πρέπει, γιατί δυστυχώς έχουν χαθεί πολλές ανθρώπινες ζωές. Ο δεύτερος κίνδυνος προέρχεται από τις χαλαζοπτώσεις, οι οποίες έχουν κυρίως επίπτωση στο φυτικό κεφάλαιο της περιοχής μας, που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο στάδιο. Επίσης ο καιρός αυτός είναι πολύ δύσκολος και για τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης που περιμένουν πως και πως να ξεκινήσει το καλοκαίρι για να δουλέψουν και να «ρεφάρουν» κάπως τη ζημιά που έχουν υποστεί κατά το προηγούμενο διάστημα», συμπληρώνει ακόμη ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

Το καιρικό σκηνικό μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Αναφορικά με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας τις επόμενες ημέρες, ο Σταύρος Κιβράκης τονίζει ότι «την Τετάρτη (9/6) και κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας αυτής, υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων που κατά τόπους μπορεί να είναι ισχυρές. Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι που και πότε θα εκδηλωθούν φαινόμενα. Δεν είναι ίδια αυτά τα συστήματα με τα χειμερινά που «πιάνουν» κάποιες περιοχές καθολικά. Εδώ μιλάμε για φαινόμενα κατά διαστήματα και κατά περιοχές. Την Πέμπτη (10/6) και την Παρασκευή (11/6) φαίνεται να είναι πιο ήπιας μορφής τα φαινόμενα, όμως από το Σάββατο (12/6) μέχρι ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα (14/6) φαίνεται να έχουμε και πάλι επιδείνωση του καιρού. Γενικά το σύστημα αυτό θα μας απασχολήσει μέχρι τα μέσα του μήνα και… βλέπουμε.

spot_img

Διαφημίσεις