Κατερίνα Πετράκη: «Χτύπησαν κόκκινο» οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο

Ημέρα:

«Πρέπει να δράσουμε από κοινού για να βρεθεί μια λύση»

Στο μη παρέκει έχει φτάσει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όσον αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό, γεγονός που ανάγκασε το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. να αποφασίσει κινητοποίηση για την ερχόμενη Τετάρτη (18/10).

«Καλούμε όλους, βουλευτές, δημάρχους, αυτοδιοικητικούς, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα κάνουμε, γιατί το θέμα του νοσοκομείου τους αφορά όλους. Πρέπει να δράσουμε από κοινού για να καταστεί δυνατό να βρεθεί μια λύση», τόνισε σε δηλώσεις της στην ΕΡΑ Καβάλας, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ., Κατερίνα Πετράκη.

«Λέμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε όλα υπάρχει ένα όριο…»

«Έχουμε πάρει απόφαση ως Σωματείο και προκηρύξαμε στάση εργασίας για την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου στις 8.30 το πρωί. Το κυρίαρχό μας αίτημα και ο λόγος για τον οποίο προκηρύχθηκε αυτή η στάση εργασίας, είναι η έλλειψη προσωπικού και η απαίτηση για προσλήψεις. Αυτό δηλαδή που ζητήσαμε και στη σύσκεψη που κάναμε με τους φορείς και με τα έγγραφα που έχουμε στείλει παντού. Λέμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε όλα υπάρχει ένα όριο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πετράκη.

«Έχουμε έλλειψη σχεδόν 60% σε παραϊατρικό προσωπικό…»

«Έχουμε και μια δυσμενή εξέλιξη, καθώς μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές συνάδελφοι που μετείχαν σε αυτές εξελέγησαν και μοιραία θα μετακινηθούν στον τόπο από τον οποίο προέρχονται κι έχουν εκλεγεί. Αυτό λέει ο νόμος και σωστά θα γίνει, που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αποχωρήσει και άλλοι. Ο προϊστάμενος του παραϊατρικού προσωπικού δεν θα μπορεί να εκδώσει πρόγραμμα αν δεν αναπληρωθούν ή αν δεν έρθουν προσλήψεις στο παραϊατρικό προσωπικό. Έχουμε έλλειψη σχεδόν 60% σε παραϊατρικό προσωπικό και καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί αν φύγει έστω κι ένας που θα φύγει, αφού είναι δικαίωμά του», συμπλήρωσε ακόμη η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ.

«Και ενώ λέμε να αναπτύξουμε νέες δραστηριότητες, θα σταματήσουμε και τις υφιστάμενες λειτουργίες. Είναι άδικο για το νοσοκομείο μας, για όλους μας…»

«Αυτά έπρεπε να προβλεφθούν, δεν μπορεί μια υπηρεσία να είναι στελεχωμένη με τόσο χαμηλό ποσοστό. Δεν μπορεί να κρέμεται μια υπηρεσία σε έναν ή δυο μόνο εργαζόμενους. Έχουμε αποχωρήσεις και με συνταξιοδότηση. Τι ζητάμε; Να μας διευκολύνουν στις προσλήψεις που έχουν αποφασιστεί από τον Φεβρουάριο. Προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, καθώς έχουν δεσμευτεί τα κονδύλια που δεν αφορούν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά το νοσοκομείο, για να μπορέσουμε προσωρινά να καλύψουμε τα τεράστια κενά. Και ενώ λέμε να αναπτύξουμε νέες δραστηριότητες, θα σταματήσουμε και τις υφιστάμενες λειτουργίες. Είναι άδικο για το νοσοκομείο μας, για όλους μας. Άνθρωποι είμαστε, ως πότε θα εργαζόμαστε έτσι; Δεν μπορεί να παραδίδει η νοσηλεύτρια το πρωί τη βάρδιά της και την ίδια στιγμή να λιποθυμά. Δεν γίνονται αυτά», ανέφερε καταληκτικά η κ. Πετράκη. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΘΩΜΑΣ Δημ. ΧΙΖΑΡΗΣ

(μέσα από τα μάτια του ανηψιού του Δημητρίου Χαρ....

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας έχει...

Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας: «Η γειτονιά των Ξωτικών και ο Άγιος Βασίλης»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου στην Καβάλα

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου...

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...