Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Διαμαρτυρία της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. -ΑΜΘ για την τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων Αξιωματικών

Ημέρα:

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απέστειλε προς τους βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ την παρακάτω επιστολή:

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε ως πρωτοβάθμια Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, η Κυβέρνηση δρομολογεί τροποποίηση του Π.Δ. 100/2003 το οποίο ρυθμίζει “τοποθετήσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού”, με απώτερο στόχο να θιγεί το αμετάθετο όσων βρίσκονται στον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή.

Αφουγκραζόμενοι ως Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την έκδηλη και έντονη ανησυχία των εκατοντάδων μελών μας στην Ακριτική Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της Ένωσής μας, σας παραθέτουμε τα ακόλουθα:

Το να παρουσιάσουμε εαυτούς ως έκπληκτους από μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία είναι το ελάχιστο. Στην πραγματικότητα ως Έλληνες και Ελληνίδες Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας αισθανόμαστε ήδη ότι η Πολιτεία κινείται εναντίον μας με ένα αδιανόητο και αδικαιολόγητο μένος, το οποίο σε ευθεία γραμμή καθοδηγείται εναντίον της αξιοπρέπειας, των οικογενειών μας και της ορθής λειτουργίας του Σώματος.

Ενώ περιμέναμε με μεγάλη υπομονή την υιοθέτηση έστω μέρους των πολλών προτάσεων που έχουμε καταθέσει διαχρονικά και η ίδια πολιτική τάξη η οποία τώρα έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας διαβεβαίωνε με περίσσεια πειστικότητα, μέχρι τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 ότι θα υλοποιήσει, δυστυχώς δεν υλοποιήθηκαν. Σε μια Κυβέρνηση που μας αγνοεί και μας εμπαίζει με συνέπεια, εμείς απευθύνουμε ερωτήματα για το επίπεδο ζωής μας ως προτελευταίοι σε αγοραστική δύναμη Ευρωπαίοι πολίτες, για το πως θα παλέψουμε να ζήσουμε τα παιδιά μας, για το υπηρεσιακό όφελος των αποφάσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών της και για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον Έλληνα πολίτη.

Είναι προφανές ότι μας θέλουν απροστάτευτους και αδύναμους, είναι έκδηλη η πρόθεσή τους στην επιστροφή του Σώματος σε αναχρονιστικές νοοτροπίες που καθιστούν τον Αξιωματικό έρμαιο πολιτικών αποφάσεων χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες και ορθολογικά κριτήρια που διασφαλίζουν κατ’ ελάχιστο την ισορροπία της επαγγελματικής, προσωπικής και κοινωνικής μας ζωής. Το Π.Δ. 100/2003 άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο. Αποτέλεσε και στο παρελθόν σημείο πίεσής μας, όταν το Συνδικαλιστικό Κίνημα έφτανε κοντά στο να υλοποιηθεί το πιο διαχρονικό αλλά για εμάς αυτονόητο αίτημα, δηλαδή τη θεσμοθέτηση του επικίνδυνου χαρακτήρα του επαγγέλματός μας.

Κύριοι Βουλευτές της συμπολίτευσης, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ποια είναι η θέση σας απέναντι στην νομοθετική πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τροποποίηση του Κώδικα Μεταθέσεων; Τι προτίθεστε να πράξετε σχετικά αν τυχόν διαφωνείτε με αυτήν;

Κύριοι Βουλευτές της αντιπολίτευσης, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ποια είναι η θέση σας απέναντι στην νομοθετική πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τροποποίηση του Κώδικα Μεταθέσεων; Τι προτίθεστε να πράξετε σχετικά αν τυχόν διαφωνείτε με αυτήν; Τα ερωτήματα είναι ίδια για όλους σας, γιατί σας καθιστούμε όλους συνυπεύθυνους για ό,τι επακολουθήσει. Μπορείτε να κρύβεστε όλοι για πολύ, όχι για πάντα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...