Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι Μηχανικοί του Δημοσίου

Ημέρα:

Διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των ΥΔΟΜ και των Τεχνικών Υπηρεσιών

Σε κινητοποίηση θα βρίσκεται από τη Δευτέρα (13/11) μέχρι και την Παρασκευή  (17/11) ο Σύλλογος Δημοσίων Υπαλλήλων Μηχανικών, όπως τόνισε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Απόστολος Παυλίδης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε οι δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί θα απέχουν στο διάστημα αυτό από τις εργασίες τους στις Υπηρεσίες Δόμησης (Πολεοδομίας), από τα συμβούλια αρχιτεκτονικής και γενικότερα από τα καθήκοντά τους, ενώ θα συμμετέχουν και στην απεργία που έχει προαναγγελθεί για τις 17 Νοεμβρίου.

Ποια είναι τα κεντρικά αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών 

«Τα κεντρικά τους αιτήματα στο πλαίσιο της εν λόγω κινητοποίησης έχουν να κάνουν με την στελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης και των Τεχνικών Υπηρεσιών, ζητούν επίσης προσλήψεις διπλωματούχων μηχανικών όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες ικανοποιητικά, για να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά για τον πολίτη. Έχουν κάποια οικονομικά αιτήματα, καθώς ζητούν αύξηση των αποδοχών τους και επίσης θέλουν καλύτερη στελέχωση σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό των γραφείων τους, με την προμήθεια των απαραίτητων υλικών», επισήμανε σχετικά ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

«Ασφαλώς και είμαστε κοντά στις διεκδικήσεις αυτές των συναδέλφων μας του Δημοσίου…»

«Κατανοούμε το πρόβλημα και εμείς από τη μεριά μας ως Τεχνικό Επιμελητήριο. Ασφαλώς και είμαστε κοντά στις διεκδικήσεις αυτές των συναδέλφων μας του Δημοσίου. Απλά να προσθέσω και την προσωπική μου άποψη και να βάλω έναν αστερίσκο και να πω ότι δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο απόλυτοι στο να μην μας ενδιαφέρει η προοπτική των Αναπτυξιακών Οργανισμών. Το είδαμε και στην περιοχή μας στην περίπτωση της Πολεοδομίας Θάσου, όπου δυστυχώς ξέρουμε όλοι ότι δεν λειτουργεί ακόμη έτσι όπως θα θέλαμε, δεν εξυπηρετεί τους πολίτες και τους επενδυτές με τον ρυθμό που θα έπρεπε να τους εξυπηρετήσει. Είναι πάρα πολλές οι εκκρεμότητες που υπάρχουν. Μέσω των προσλήψεων το έχουμε δει ότι το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούσε να δοθεί λύση στο πρόβλημα, γιατί υπάρχουν οι δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία για αποσπάσεις σε άλλες περιοχές και τελικά το νησί έχει μείνει υποστελεχωμένο, παρά τη διαδικασία των προσλήψεων που έτρεξε», ανέφερε στη συνέχεια ο Απόστολος Παυλίδης. 

«Θα πρέπει ρεαλιστικά μιλώντας και προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση να καταφεύγουμε και στο εργαλείο των Αναπτυξιακών Οργανισμών…»

«Άρα λοιπόν θα μπορούσαμε να καταφύγουμε σε λύσεις με τα εργαλεία των Αναπτυξιακών Οργανισμών, προκειμένου να δώσουμε διέξοδο στο πρόβλημα. Αυτό κάνει ο Δήμος Θάσου, όπως το έκανε και ο Δήμος Νέστου. Αυτό προσπαθεί, να στήσει δηλαδή τη δική του Υπηρεσία Δόμησης, επαρκώς στελεχωμένη με τη χρήση των Αναπτυξιακών Οργανισμών. Και για αυτό λοιπόν θεωρώ πως δεν θα πρέπει να είμαστε αρνητικοί, αλλά θα πρέπει ρεαλιστικά μιλώντας και προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση να καταφεύγουμε και σε αυτό το εργαλείο», υπογράμμισε καταληκτικά ο Απόστολος Παυλίδης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...