Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι Μηχανικοί του Δημοσίου

Ημέρα:

Διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των ΥΔΟΜ και των Τεχνικών Υπηρεσιών

Σε κινητοποίηση θα βρίσκεται από τη Δευτέρα (13/11) μέχρι και την Παρασκευή  (17/11) ο Σύλλογος Δημοσίων Υπαλλήλων Μηχανικών, όπως τόνισε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Απόστολος Παυλίδης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε οι δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί θα απέχουν στο διάστημα αυτό από τις εργασίες τους στις Υπηρεσίες Δόμησης (Πολεοδομίας), από τα συμβούλια αρχιτεκτονικής και γενικότερα από τα καθήκοντά τους, ενώ θα συμμετέχουν και στην απεργία που έχει προαναγγελθεί για τις 17 Νοεμβρίου.

Ποια είναι τα κεντρικά αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών 

«Τα κεντρικά τους αιτήματα στο πλαίσιο της εν λόγω κινητοποίησης έχουν να κάνουν με την στελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης και των Τεχνικών Υπηρεσιών, ζητούν επίσης προσλήψεις διπλωματούχων μηχανικών όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες ικανοποιητικά, για να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά για τον πολίτη. Έχουν κάποια οικονομικά αιτήματα, καθώς ζητούν αύξηση των αποδοχών τους και επίσης θέλουν καλύτερη στελέχωση σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό των γραφείων τους, με την προμήθεια των απαραίτητων υλικών», επισήμανε σχετικά ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

«Ασφαλώς και είμαστε κοντά στις διεκδικήσεις αυτές των συναδέλφων μας του Δημοσίου…»

«Κατανοούμε το πρόβλημα και εμείς από τη μεριά μας ως Τεχνικό Επιμελητήριο. Ασφαλώς και είμαστε κοντά στις διεκδικήσεις αυτές των συναδέλφων μας του Δημοσίου. Απλά να προσθέσω και την προσωπική μου άποψη και να βάλω έναν αστερίσκο και να πω ότι δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο απόλυτοι στο να μην μας ενδιαφέρει η προοπτική των Αναπτυξιακών Οργανισμών. Το είδαμε και στην περιοχή μας στην περίπτωση της Πολεοδομίας Θάσου, όπου δυστυχώς ξέρουμε όλοι ότι δεν λειτουργεί ακόμη έτσι όπως θα θέλαμε, δεν εξυπηρετεί τους πολίτες και τους επενδυτές με τον ρυθμό που θα έπρεπε να τους εξυπηρετήσει. Είναι πάρα πολλές οι εκκρεμότητες που υπάρχουν. Μέσω των προσλήψεων το έχουμε δει ότι το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούσε να δοθεί λύση στο πρόβλημα, γιατί υπάρχουν οι δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία για αποσπάσεις σε άλλες περιοχές και τελικά το νησί έχει μείνει υποστελεχωμένο, παρά τη διαδικασία των προσλήψεων που έτρεξε», ανέφερε στη συνέχεια ο Απόστολος Παυλίδης. 

«Θα πρέπει ρεαλιστικά μιλώντας και προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση να καταφεύγουμε και στο εργαλείο των Αναπτυξιακών Οργανισμών…»

«Άρα λοιπόν θα μπορούσαμε να καταφύγουμε σε λύσεις με τα εργαλεία των Αναπτυξιακών Οργανισμών, προκειμένου να δώσουμε διέξοδο στο πρόβλημα. Αυτό κάνει ο Δήμος Θάσου, όπως το έκανε και ο Δήμος Νέστου. Αυτό προσπαθεί, να στήσει δηλαδή τη δική του Υπηρεσία Δόμησης, επαρκώς στελεχωμένη με τη χρήση των Αναπτυξιακών Οργανισμών. Και για αυτό λοιπόν θεωρώ πως δεν θα πρέπει να είμαστε αρνητικοί, αλλά θα πρέπει ρεαλιστικά μιλώντας και προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση να καταφεύγουμε και σε αυτό το εργαλείο», υπογράμμισε καταληκτικά ο Απόστολος Παυλίδης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανησυχία για το σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α

Κώστας Μανίτσας: Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι...

Έπεσε η κίνηση το τελευταίο διάστημα στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η...

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον...

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας από την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η τοπική μας Εκκλησία, ανταποκρινόμενη...

Καβάλα: Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Περιγιάλι

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στο...

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι...

Επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας

Επιστολή προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας εν όψει...

«Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κ.Θ.Β.Ε.

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή «Αλλά βέβαια, εγώ δεν έχω...