«Ανέβασε ρυθμούς» η κίνηση στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας

Ημέρα:

Γιώργος Ζοπόγλου: Μετά από πάρα πολλά χρόνια μας βοήθησαν και οι Βαλκάνιοι επισκέπτες / Ο Καβαλιώτης διάβασε φέτος, πήρε βιβλίο και για την παραλία, πήρε βιβλία και για τις διακοπές για τα παιδιά / Οι τιμές σε πάρα πολλά είδη σε σχέση με πέρυσι είναι αρκετά κατεβασμένες

Την ικανοποίησή του για την αυξημένη κίνηση στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας, τόσο στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, όσο και την περίοδο της έναρξης της σχολικής περιόδου, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο ιδιοκτήτης του γνωστού βιβλιοπωλείου της Καβάλας «Κύβος», Γιώργος Ζοπόγλου.

Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα και στο γεγονός της πτώσης των τιμών σε αρκετά είδη, η τιμή των οποίων είχε εκτοξευτεί τόσο με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όσο και με την ενεργειακή κρίση. Επίσης ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στα βιβλιοπωλεία είναι πιο ήπια, με τη διαχείριση των πελατών εντός αυτών να είναι πιο άνετη, απ’ ό,τι τους προηγούμενους μήνες.

«Μετά από πολλά χρόνια μας βοήθησαν και οι Βαλκάνιοι που μπήκαν και στα δικά μας καταστήματα και αγόραζαν από το καλοκαίρι ήδη τσάντες, κασετίνες και άλλα σχολικά είδη – Η αύξηση του τζίρου μας ήταν περίπου στο 5% σε σχέση με πέρυσι – Πολλοί περισσότεροι και οι ντόπιοι καταναλωτές…»

«Όπως και οι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, έτσι κι εμείς τα πήγαμε πολύ καλά στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου. Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια μας βοήθησαν και οι Βαλκάνιοι επισκέπτες της περιοχής μας. Μπήκαν και στα δικά μας καταστήματα και αγόραζαν από το καλοκαίρι ήδη τσάντες, κασετίνες και άλλα σχολικά είδη. Πριν την πανδημία αυτό γινόταν και πάλι σε έντονο βαθμό, άφηναν στα βιβλιοπωλεία μας πολλά χρήματα, αλλά μας έλειψαν τα τελευταία χρόνια και πλέον είχαμε την επανεμφάνισή τους. Από εκεί και πέρα η αύξηση του τζίρου μας ήταν περίπου στο 5% σε σχέση με πέρυσι. Και ο Καβαλιώτης διάβασε φέτος, πήρε βιβλίο και για την παραλία, πήρε βιβλία και για τις διακοπές για τα παιδιά. Και οι συμπολίτες μας ήταν περισσότεροι αυτοί που μπήκαν στα βιβλιοπωλεία μας και ήταν εμφανής η διαφορά από πέρυσι. Η κλεισούρα των προηγούμενων ετών έφερε αυτό το ξέσπασμα κι ευελπιστούμε έτσι να πάμε και τις επόμενες χρονιές», επισήμανε σχετικά ο κ. Ζοπόγλου. 

«Οι τιμές σε πάρα πολλά είδη σε σχέση με πέρυσι ήταν αρκετά κατεβασμένες τελικά. Ειδικά το φωτοτυπικό χαρτί που είναι πολύ βασικό – Η κατάσταση θεωρώ ότι έχει εξομαλυνθεί – Και την περίοδο της έναρξης της σχολικής περιόδου δουλέψαμε, ξαναγέμισαν τα βιβλιοπωλεία με κόσμο»

Όσον αφορά την κίνηση στη διάρκεια της έναρξης της σχολικής περιόδου, ο Γιώργος Ζοπόγλου τόνισε: «Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι οι τιμές σε πάρα πολλά είδη σε σχέση με πέρυσι ήταν αρκετά κατεβασμένες τελικά. Ειδικά το φωτοτυπικό χαρτί που είναι πολύ βασικό και οι εκπαιδευτικοί το ζητούν στην λίστα κάθε μαθητή, τουλάχιστον από ένα πακέτο, αυτό λοιπόν ήταν κατά 2 ευρώ φθηνότερο από πέρυσι. Συν πάρα πολλά είδη που είχαν χαμηλότερη τιμή, ιδίως στα γραφικά, όχι τόσο στις ζελατίνες που είναι παράγωγα πετρελαίου. Κι εκεί ήταν χαμηλότερες οι τιμές, όχι όμως όπως στο χαρτί. Η κατάσταση θεωρώ ότι έχει εξομαλυνθεί. Δεν νομίζω να πέσουμε πιο κάτω, αλλά δεν είμαστε στα επίπεδα που είχαμε φτάσει πέρυσι. Και την περίοδο της έναρξης της σχολικής περιόδου δουλέψαμε, ξαναγέμισαν τα βιβλιοπωλεία με κόσμο, το χαρήκαμε, δεν είχαμε τους περιορισμούς, με τις μάσκες κλπ.».

«Ξεκίνησε η μείωση της κίνησης εδώ και μια εβδομάδα, επιστρέψαμε στα φυσιολογικά σε ρυθμούς πιο ήπιους – Μας ενδιαφέρει να επιβιώνουμε, να βγάζουμε τα έξοδά μας και να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας…»

Τέλος, ερωτηθείς για την από εδώ και πέρα πορεία των βιβλιοπωλείων της Καβάλας, ο Γιώργος Ζοπόγλου σημείωσε: «Ξεκίνησε η μείωση της κίνησης εδώ και μια εβδομάδα, επιστρέψαμε στα φυσιολογικά σε ρυθμούς πιο ήπιους. Μπορούμε να διαχειριστούμε άνετα τους πελάτες μέσα στον χώρο μας, γιατί κάποια στιγμή ήταν λίγο δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε πιστεύω. Μακάρι η κίνηση να κρατηθεί σε αυτά τα επίπεδα και να μην πάει πιο κάτω γιατί χρειαζόμαστε τους πελάτες μας.

Είμαστε καταστήματα που δουλεύουμε όλο τον χρόνο με αυξομειώσεις, με καλύτερη περίοδο τη σχολική χρονιά. Εμάς μας ενδιαφέρει να επιβιώνουμε, να βγάζουμε τα έξοδά μας και να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...

Γονική αποξένωση: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία...

«Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα» σε σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή

Την θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα», που ανεβαίνει...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα εξηγήσουμε τι είναι, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός

Ξενοφών Κροκίδης: Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σημαίνει...

Θέμης Καλπακίδης: Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγροτική παραγωγή

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», επισημαίνει για την...

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Διαχρονικά ζητάμε επιπλέον προσωπικό στο ΕΚΑΒ

«Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά από ανακοπή που καταλήγουν» Το...

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και βράβευση του μαθητή Χαράλαμπου Αγγή

Μία εξαιρετική εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων...