Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα νέα μέτρα «αγγίζουν» και το υπεραστικό ΚΤΕΛ

Ημέρα:

spot_img

Προβληματισμό προκαλούν στους ανθρώπους του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου, αναφορικά με τα μέτρα για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί και θέλουν να ταξιδέψουν, είτε στην ηπειρωτική είτε στη νησιωτική χώρα, με πλοίο, αεροπλάνο, τρένο και λεωφορείο, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν 10 ευρώ για να κάνουν rapid test, μόνο σε ιδιωτικό εργαστήριο κι όχι σε δημόσια δομή.

Ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Κώστας Πανταζής, επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του CENTER, ότι θα δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα ιδιαίτερα στα δρομολόγια που πραγματοποιούνται εντός της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ενώ εξέφρασε τους φόβους του ότι θα υπάρξει μείωση της επιβατικής κίνησης, λόγω του κόστους των τεστ τα οποία θα κληθούν να κάνουν οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες.

«Νομίζω ότι θα υπάρξουν προβλήματα και για το επιβατικό κοινό, αλλά και για εμάς. Λειτουργικά κυρίως γιατί τον έλεγχο θα πρέπει να τον επωμιστούν οι οδηγοί…»

 «Ακόμη δεν έχουμε δει σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα, για να εξειδικεύσουμε πως θα γίνει ο έλεγχος, γιατί σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Οι υπεραστικές συγκοινωνίες είναι ιδιόμορφες, ειδικά αυτές που αφορούν τα δρομολόγια εντός της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Εκεί θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα! Είναι προφανές ότι ο στόχος είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος, θεμιτό, αλλά νομίζω ότι θα υπάρξουν προβλήματα και για το επιβατικό κοινό, αλλά και για εμάς. Λειτουργικά κυρίως γιατί τον έλεγχο θα πρέπει να τον επωμιστούν οι οδηγοί. Στα τοπικά δρομολόγια θα υπάρχει δυσκολία. Θα καθυστερούν τα δρομολόγια, θα πρέπει ο οδηγός να κάνει έλεγχο τον κάθε επιβάτη με ταυτοπροσωπία, αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα γίνεται όλο αυτό», τόνισε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

«Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε ούτε καν το ενδεχόμενο να κλείσουμε και να πάμε σε άλλες λύσεις…»

 Παράλληλα, ο κ. Πανταζής με έμφαση σημείωσε ότι ένα ακόμη κλείσιμο της οικονομίας θα ήταν καταστροφικό για το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. που επλήγη με σφοδρότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε ούτε καν το ενδεχόμενο να κλείσουμε και να πάμε σε άλλες λύσεις. Δεν το αντέχει κανένας μας και από άποψη υγείας, αλλά και οικονομίας. Δεν το συζητάμε. Κι εμείς θα πιεστούμε οικονομικά με αυτά τα μέτρα, θα έχουμε μείωση της επιβατικής κίνησης, δεν το βάζω αυτό σαν πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα που θα έχει ο κόσμος. Εμείς θα υποστούμε μια οικονομική συνέπεια, αλλά από το να κλείσουμε είναι καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

Τι θα ισχύει αναλυτικά για τα ταξίδια με λεωφορεία των υπεραστικών Κ.Τ.Ε.Λ.

 Όσον αφορά την αλλαγή στα δεδομένα για τις μετακινήσεις στα λεωφορεία των υπεραστικών Κ.Τ.Ε.Λ. σε όλη τη χώρα, θα απαιτείται ένα εργαστηριακό rapid test 48 ωρών πριν από το ταξίδι για τους ενηλίκους και τους ανηλίκους 12 έως 17 ετών. Για τους ανηλίκους 5 έως 11 ετών θα απαιτείται self test έως 48 ωρών το οποίο παρέχεται δωρεάν από το κράτος ή αγοράζεται από το φαρμακείο. Η διαδικασία για τους υπόλοιπους θα γίνεται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του ταξιδιώτη 10 ευρώ ανά τεστ. Θα αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr στο check in κάθε μεταφορικού μέσου και ελέγχου γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...