Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πολύ καλύτερη η κίνηση στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Σε πολύ καλύτερα επίπεδα από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι κυμάνθηκε η κίνηση που καταγράφηκε στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την περασμένη Δευτέρα.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Γιώργος Ζοπόγλου, από το γνωστό βιβλιοπωλείο της Καβάλας «Κύβος», για ακόμη μια χρονιά τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας υποδέχθηκαν και εξυπηρέτησαν γονείς και μαθητές, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις σε γραφική ύλη, βιβλία κι οτιδήποτε άλλο περιέχει μια σχολική λίστα.

«Ο κόσμος κινήθηκε, επισκέφθηκε τα καταστήματά μας, έδειξε ενδιαφέρον και φυσικά τήρησε όλα τα απαιτούμενα μέτρα…»

«Ομολογώ ότι η κίνηση ήταν πολύ καλύτερη από πέρυσι. Καμία σχέση με όσα ζήσαμε το 2020. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο για τον κλάδο μας. Ο κόσμος κινήθηκε, επισκέφθηκε τα καταστήματά μας, έδειξε ενδιαφέρον και φυσικά τήρησε όλα τα απαιτούμενα μέτρα, δηλαδή αποστάσεις, μάσκες, αλλά και τον αριθμό που πρέπει να έχει κάθε κατάστημα στο εσωτερικό του. Νομίζω ότι τα καταφέραμε μέχρι τώρα, περάσαμε το δύσκολο κομμάτι. Από εδώ και πέρα θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς, καθώς έχει ψωνίσει ήδη ο κόσμος τα βασικά, πλέον απομένουν λίγα και θα διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση», σημείωσε σχετικά στα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο κ. Ζοπόγλου.

«Οι γονείς καλό είναι να απευθύνονται στα τοπικά βιβλιοπωλεία και ν’ αφήσουν στην άκρη τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που κάνουν κακό στην τοπική αγορά»

«Τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας έχουν τα πάντα. Τσάντες, βιβλία, τετράδια, γραφική ύλη και φροντιστηριακά. Ό,τι χρειάζεται ένας μαθητής, για όλες τις τάξεις. Οι γονείς καλό είναι να απευθύνονται στα τοπικά βιβλιοπωλεία και ν’ αφήσουν στην άκρη τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Ευτυχώς ένα μεγάλο μέρος του κόσμου μπορεί να το καταλάβει αυτό κι επιμένει ακόμη να ψωνίζει από τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Είναι εμφανές ότι οι καταναλωτές προτίμησαν φέτος περισσότερο τα τοπικά βιβλιοπωλεία», πρόσθεσε ακόμη ο Γιώργος Ζοπόγλου.

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα

Σε ερώτηση για το αν υπήρξε αύξηση των τιμών στα σχολικά είδη σε σχέση με πέρυσι, ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Κύβος» απάντησε: «Οι τιμές κυμάνθηκαν και φέτος στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Δεν άλλαξαν, ούτε στη γραφική ύλη, ούτε αλλού. Βέβαια αυτό που μας προβληματίζει τώρα είναι το πως θα γίνουν οι αγορές μας το επόμενο διάστημα, λόγω των ανατιμήσεων σε παγκόσμια κλίμακα. Νομίζω ότι είναι κάτι που δυστυχώς θα το υποστούμε όλοι μας». Αναφορικά με το ποσό που καλείται να καταβάλει ένας γονιός για ένα παιδί που πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο, ο κ. Ζοπόγλου απάντησε: «Βασικά αυτό εξαρτάται από το τι θα ζητήσει ο κάθε δάσκαλος. Νομίζω με 20 ευρώ γίνεται μια καλή αρχή και ψωνίζει αρκετά πράγματα. Υπάρχει πάντως η δυνατότητα σε όλους να ψωνίσουν στις τιμές που θέλουν».

Αυξημένη η κίνηση στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας το φετινό καλοκαίρι – Γενικότερα η χρονιά μέχρι τώρα κλείνει με θετικό πρόσημο σε σχέση με το 2020

Τέλος, ερωτηθείς για την κίνηση που καταγράφηκε το καλοκαίρι στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας, αλλά και γενικότερα από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, σε σχέση φυσικά πάντα με πέρυσι, ο κ. Ζοπόγλου απάντησε: «Το φετινό καλοκαίρι η κίνηση ήταν καλή σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές. Υπήρχε κίνηση, ενδιαφέρθηκε ο κόσμος ειδικά για τη λογοτεχνία, αλλά και για τα παιδιά τους για την αγορά βιβλίων που χρησιμοποιούν το καλοκαίρι στις διακοπές. Συνολικά η χρονιά μέχρι τώρα δεν έχει καμιά σχέση με το 2020, είμαστε πολύ καλύτερα, λέμε δόξα τω Θεώ και μακάρι να τελειώσει αυτή η πανδημία και να επανέλθουμε σε φυσιολογικά επίπεδα κάποια στιγμή. Θα χρειαστεί όμως πολύς χρόνος ακόμη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...