Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Χωρίς κόσμο η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Καβάλα

Τάσος Ιωαννίδης: Ικανοποιητικό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία, αλλά ο κόσμος δεν κατέβηκε στην πλατεία

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Αναιμική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα ΑΔΕΔΥ Καβάλας στην πλατεία Καπνεργάτη την Τρίτη (18/2), στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για το νέο ασφαλιστικό.

Ο Τάσος Ιωαννίδης, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας και του συλλόγου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη μικρή συμμετοχή απάντησε: «Δεν ξέρω γιατί δεν κατέβηκε στην πλατεία ο κόσμος. Εμείς πάντως από ό,τι έχουμε ενημερωθεί με βάση τα στοιχεία, ιδίως από τα σχολεία, είναι ότι έχουμε ένα πολύ καλό και ικανοποιητικό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία, αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν κατεβαίνει στη συγκέντρωση».

«Η ουσία είναι ότι αυτό το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είναι η ταφόπλακα μας»

‘Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, δεν θα πρέπει να περάσει. Είναι ένα νομοσχέδιο που μας βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετους. Η Νέα Δημοκρατία όπως ξέρουμε όλοι αλλά έλεγε προεκλογικά, αλλά δυστυχώς δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά. Απαιτούμε να πάρει πίσω τον «νόμο Κατρούγκαλου», ζητάμε συντάξεις αξιοπρεπείς για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, κοινωνική ασφάλιση δημόσια για όλους. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, γιατί ο αγώνας δεν σταματάει εδώ. Θα έπρεπε όλοι να διατρανώσουν την αντίδρασή τους σε μία 24ωρη απεργία. Η κοινωνική ασφάλιση αγγίζει τους πάντες. Είναι για όλη την Ελλάδα, συνταξιούχους, ανέργους και φυσικά τους εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Μακάρι να μην έρθουν πιο δύσκολες μέρες, αλλά η ουσία είναι ότι αυτό το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είναι η ταφόπλακα μας», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Ιωαννίδης.

Η ανακοίνωση του τμήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Καβάλας αναφέρει: Αγωνιζόμαστε για να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους και συνολικά αφορά τη ζωή των σημερινών και αυριανών εργαζομένων. Αφορά τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού μας βίου. Με το νέο νόμο διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας. Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές σε πέρασαν το 40%. Διατηρείται η λεηλασία που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του «νόμου Κατρούγκαλου». Καμία πρόβλεψη για καθιέρωση 13ης και 14ης σύνταξης. Καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Διεκδικούμε κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» και όλων των ασφαλιστικών μνημονιακών νόμων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Μόνος δρόμος για να ανατραπούν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα.

Διαφημίσεις