Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χωρίς κόσμο η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Αναιμική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα ΑΔΕΔΥ Καβάλας στην πλατεία Καπνεργάτη την Τρίτη (18/2), στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για το νέο ασφαλιστικό.

Ο Τάσος Ιωαννίδης, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας και του συλλόγου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη μικρή συμμετοχή απάντησε: «Δεν ξέρω γιατί δεν κατέβηκε στην πλατεία ο κόσμος. Εμείς πάντως από ό,τι έχουμε ενημερωθεί με βάση τα στοιχεία, ιδίως από τα σχολεία, είναι ότι έχουμε ένα πολύ καλό και ικανοποιητικό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία, αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν κατεβαίνει στη συγκέντρωση».

«Η ουσία είναι ότι αυτό το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είναι η ταφόπλακα μας»

‘Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, δεν θα πρέπει να περάσει. Είναι ένα νομοσχέδιο που μας βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετους. Η Νέα Δημοκρατία όπως ξέρουμε όλοι αλλά έλεγε προεκλογικά, αλλά δυστυχώς δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά. Απαιτούμε να πάρει πίσω τον «νόμο Κατρούγκαλου», ζητάμε συντάξεις αξιοπρεπείς για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, κοινωνική ασφάλιση δημόσια για όλους. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, γιατί ο αγώνας δεν σταματάει εδώ. Θα έπρεπε όλοι να διατρανώσουν την αντίδρασή τους σε μία 24ωρη απεργία. Η κοινωνική ασφάλιση αγγίζει τους πάντες. Είναι για όλη την Ελλάδα, συνταξιούχους, ανέργους και φυσικά τους εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Μακάρι να μην έρθουν πιο δύσκολες μέρες, αλλά η ουσία είναι ότι αυτό το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είναι η ταφόπλακα μας», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Ιωαννίδης.

Η ανακοίνωση του τμήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Καβάλας αναφέρει: Αγωνιζόμαστε για να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους και συνολικά αφορά τη ζωή των σημερινών και αυριανών εργαζομένων. Αφορά τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού μας βίου. Με το νέο νόμο διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας. Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές σε πέρασαν το 40%. Διατηρείται η λεηλασία που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του «νόμου Κατρούγκαλου». Καμία πρόβλεψη για καθιέρωση 13ης και 14ης σύνταξης. Καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Διεκδικούμε κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» και όλων των ασφαλιστικών μνημονιακών νόμων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Μόνος δρόμος για να ανατραπούν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...