Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Ημέρα:

spot_img

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι όπως εισπράττω αυτό που έρχεται για το καλοκαίρι είναι να μετακομίσουμε για ένα δύο μήνες, μήπως και μπορέσουμε να επιβιώσουμε / Προσπάθεια για ενίσχυση των τμημάτων σε Πέραμο και Ορφάνι

«Έρχεται πολύ δύσκολο καλοκαίρι αστυνομικά, διότι η τουριστική κίνηση από τις πληροφορίες που έχουμε θα είναι μεγάλη. Θα υπάρξει ένα εκρηκτικό κλίμα μέσα στην πόλη με το κυκλοφοριακό, αν δεν έρθει επιπλέον προσωπικό».

Την παραπάνω προειδοποίηση έκανε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ε.Κ., Νίκος Ίμβρος, ο οποίος πρόσφατα είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. 

«Επειδή πλησιάζουν και οι θέσεις που πρέπει να βγουν για το αεροδρόμιο και για τη Θάσο, γίνεται μία προσπάθεια για ενίσχυση και για την Νέα Πέραμο και για το Ορφάνι ενόψει του καλοκαιριού…»

«Πρέπει να πιέσουν άπαντες για επιπλέον προσωπικό, από τον Δήμο Καβάλας, από τον αντιπεριφερειάρχη, απ’ όλους τους παράγοντες που έχουν και μία άλλη φωνή, γιατί εμείς ως συνδικαλιστές έχουμε τη ρετσινιά ότι μόνο γκρινιάζουμε, διότι αλλιώς το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και για την πόλη μας, αλλά και για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Ίμβρος. Αναφορικά με τη συνάντησή του με τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. επισήμανε: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να προγραμματίσουμε κάποιες συναντήσεις στην Αθήνα, διότι πλησιάζει το καλοκαίρι και δυστυχώς η ανακοίνωση των μηδενικών θέσεων στις μεταθέσεις για την Π.Ε. Καβάλας είναι πραγματικά μία μεγάλη πληγή που θα τη βρούμε μπροστά μας το επόμενο χρονικό διάστημα. Επειδή πλησιάζουν και οι θέσεις που πρέπει να βγουν για το αεροδρόμιο και για τη Θάσο, γίνεται μία προσπάθεια για ενίσχυση και για την Νέα Πέραμο και για το Ορφάνι ενόψει του καλοκαιριού, για αυτό και πραγματοποιούμε αυτές τις συναντήσεις. Φτάσαμε σχεδόν στο ανώτατο επίπεδο της ιεραρχίας, αφού μετά τον αρχηγό είναι ο υπαρχηγός, ο κ. Σιριτούδης, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής στην Κομοτηνή και γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά τα θέματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, οπότε δεν χρειάζεται χρόνος ούτε εξήγησης ούτε επεξήγησής τους. Δώσαμε την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, η οποία σε σχέση όχι με το πολύ μακρινό παρελθόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολη». 

«Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι όπως εισπράττω αυτό που έρχεται για το καλοκαίρι είναι να μετακομίσουμε για ένα δυο μήνες και να φύγουμε από την πόλη, μήπως και μπορέσουμε να επιβιώσουμε…»

«Εγώ το λέω για να καταγραφεί και δημόσια ότι για μας τους κατοίκους της πόλης έτσι, όπως εισπράττω αυτό που έρχεται για το καλοκαίρι είναι να μετακομίσουμε για ένα δυο μήνες και να φύγουμε από την πόλη, μήπως και μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Ήδη πέρυσι που ήταν η πρώτη χρονιά μεγάλης τουριστικής κίνησης και στην πόλη της Καβάλας, αλλά και στην υπόλοιπη Περιφερειακή Ενότητα, οι συνθήκες ήταν πρωτόγνωρες. Και αστυνομική δύναμη να υπάρχει που δεν υπάρχει απαιτείται σχέδιο, απαιτείται οργάνωση, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η πόλη μας δεν μπορεί πολύ εύκολα να δεχτεί τέτοιο όγκο αυτοκινήτων, τα οποία ας μη γελιόμαστε το είδαμε και τις προηγούμενες χρονιές δεν είναι για την πόλη. Είναι οχήματα τεράστια, κάτι πρωτόγνωρο που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την πόλη και αυτή είναι η πραγματικότητα γιατί τη ζούμε στη διάρκεια της θερινής περιόδου», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Ίμβρος.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί...

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4)...

Ο Δήμος Καβάλας απειλεί με πρόστιμα για τα μέτρα πυροπροστασίας

Μέχρι 10 Ιουνίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να υποβάλλουν...

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Δημιουργούμε ένα νέο Ε.Σ.Υ., πιο φιλικό προς τον πολίτη»

Τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για να ενισχύσει και να...

Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείρισή των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων...

Τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας...

9 υποψήφιοι για 2 θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜΘ

Από την Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε το ακόλουθο...