Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Ημέρα:

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των πλοίων οπότε δεν ξέρεις αν είναι 8,5 ή 8,7 μέτρα / Έχω κάνει πολλές φορές αναφορές ότι πρέπει να γίνει εκβάθυνση του λιμανιού

Την ανάγκη εκβάθυνσης του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», επισήμανε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πλοηγός και πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου, Χρήστος Τζανάκος.

Αφορμή για τις δηλώσεις του στάθηκε το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε την Τρίτη (21/5) στην Καβάλα, μήκους 294 μέτρων, δεν έδεσε στο λιμάνι της πόλης λόγω μεγάλου βυθίσματος, αλλά έμεινε αρόδο με τους επιβάτες να μεταφέρονται εν τέλει με λάντζες.

«Έχω κάνει πολλές φορές αναφορές ότι έπρεπε να γίνει εκβάθυνση του λιμανιού…»

«Όταν δεν υπάρχει υποδομή στο λιμάνι και προβλήτα για πλαγιοδέτηση ή πρυμνοδέτηση των επιβατηγών πλοίων, με απόφαση του πλοιάρχου παραμένουν εκτός λιμένα στο αγκυροβόλιο και βγάζουν τους επιβάτες με μηχανοκίνητες βάρκες, οι οποίες είναι πιστοποιημένος από την λιμενική αρχή για μεταφορά επιβατών.  Αν δεν υπάρχουν αυτές τους κατεβάζουν με τις σωστικές λέμβους. Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο, δεν είναι κάτι που μας ξενίζει. Από εκεί και πέρα όμως το βάθος του λιμανιού της Καβάλας είναι μια παλιά ιστορία. Έχω κάνει πολλές φορές αναφορές ότι έπρεπε να γίνει εκβάθυνση του λιμανιού», ανέφερε σχετικά ο κ. Τζανάκος. 

«Το βάθος διαφοροποιείται γιατί με τις αφιξοαναχωρήσεις των πλοίων και τις «προπελιές» δημιουργούνται λοφίσκοι, «τούμπες» όπως τις λέμε, οπότε δεν ξέρεις αν είναι 8,5 ή 8,7 μέτρα…»

«Υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει κάποια στιγμή ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας αν θέλει να έρχονται μεγάλα πλοία με μεγάλο βύθισμα, να κάνουν κάτι μέσα στο λιμάνι, να φέρουν μια βυθοκόρο και να κάνουν εκβαθύνσεις σε μέρη που μπαίνουν και βγαίνουν τα καράβια στο λιμάνι. Απ’ όσο θυμάμαι το βάθος του λιμανιού της Καβάλας ήταν γύρω στα 8,5 μέτρα. Αυτό το βάθος όμως διαφοροποιείται γιατί με τις αφιξοαναχωρήσεις των πλοίων και τις «προπελιές» τους δημιουργούνται μέσα λοφίσκοι, «τούμπες» όπως τις λέμε, οπότε δεν ξέρεις αν είναι 8,5 ή 8,7 μέτρα το βάθος. Πρέπει να μπει μια βυθοκόρος στο λιμάνι και να δουλέψει για να εκβαθύνει το λιμάνι της Καβάλας, πρέπει να γίνει οπωσδήποτε», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Τζανάκος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ήταν αναγκαία η ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού

Κωστής Σιμιτσής: Θα βοηθήσει πάρα πολύ τον δήμο Καβάλας...

Τρία παραθέματα για τον κ. Κασσελάκη

Παραθέτει ο Γιάννης Μόνιος Το πρώτο είναι από τον «Λαμπριάτικο...

Τέσσερις νεκροί σε σύγκρουση Ι.Χ. με λεωφορείο

Τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους σε σύγκρουση ΙΧ...

Ανθρώπινο κρανίο εντοπίστηκε στο Ραχώνι Θάσου

Τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Ανησυχητική η κατάσταση στον κλάδο της εστίασης

Η κίνηση έπεσε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα μετά...

Ευ. Δρακονάκη: Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί

«Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των...

Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του φορολογικού

«Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του...

Δικαστικό θρίλερ: Πατέρας κερδίζει επιμέλεια μετά από παράνομη  μεταβολή τόπου διαμονής τέκνου!

Σήμερα θα διηγηθούμε εν συντομία μια πραγματική ενδιαφέρουσα ιστορία...