Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εργαζόμενοι ΒΦΛ: Ψήφισμα θεσμικών φορέων για νομιμότητα, διαφάνεια και άμεση και οριστική λύση του προβλήματος

Ημέρα:

spot_img

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καβάλας, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, μεταξύ θεσμικών φορέων της πόλης και αφού αναλύθηκε η ιδιότυπη κατάσταση που εδώ και 4 χρόνια επικρατεί στην Λιπασματοβιομηχανία Ν. Καρβάλης, άπαντες οι παρευρισκόμενοι φορείς συμφωνούμε ομόφωνα στο ότι άμεσα πρέπει να επιβληθεί τόσο η νομιμότητα και η διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου, όσο και ο σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων του απασχολούμενου προσωπικού.

Προς το σκοπό αυτό, όλοι οι παριστάμενοι και υπογράφοντες το παρόν ψήφισμα δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε τις αντεργατικές επιχειρηματικές τακτικές που μετέρχεται ο κ. Λαυρεντιάδης, οι οποίες καταργούν κάθε έννοια νομιμότητας. Του απευθύνουμε αυστηρό μήνυμα και τον προειδοποιούμε ότι απέναντι του θα βρει το σύνολο των πολιτών της Καβάλας, ενώ είμαστε διατεθειμένοι να θέσουμε τέρμα στην ασυδοσία και τον εμπαιγμό.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνουμε ηχηρό αίτημα παρέμβασης στην Κεντρική Διοίκηση, η οποία οφείλει δια των ελεγκτικών της μηχανισμών να εποπτεύσει τον τρόπο λειτουργίας της βαριάς βιομηχανίας που λειτουργεί δίπλα στα σπίτια μας, η εκμετάλλευση της οποίας τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί σε παρένθετες εταιρείες.

Τέλος, κοινό τόπο αποτελεί ότι άμεση πρέπει να είναι η παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο φέρει βαρύτατη ευθύνη για την ανοχή που επιδεικνύει σε προδήλως παράνομες συμπεριφορές, ενώ έστω και τώρα οφείλει να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το όλο ζήτημα, προκειμένου να βγάλει από το καθεστώς ομηρείας το προσωπικό του εργοστασίου, το οποίο παρανόμως υποχρεούται να απασχολείται είτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, είτε με συμβάσεις δανεισμού σε νεοεμφανιζόμενες κάθε φορά εταιρείες, με στόχο την απεμπόληση των δικαιωμάτων τους.

Κλείνοντας, άπαντες δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε ουδετερότητα ή ολιγωρία μόνο ως συγκάλυψη μπορεί να εκληφθεί, ενώ οι φορείς της πόλης δηλώνουμε ότι το θέμα της Λιπασματοβιομηχανίας Καβάλας μας αφορά όλους και απαιτούμε άμεσα οριστική λύση.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...