Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Συνεχής αγώνας ενάντια στην βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Ημέρα:

Στα μεγάλα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του σωματείου που πραγματοποίησε την Πέμπτη το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας.

«Οι πολιτικές της Ε.Ε. μας έχουν τσακίσει. Οι μειώσεις στις κύριες κι επικουρικές συντάξεις, αλλά και η άγρια φορολογία, όπως και τα διάφορα χαράτσια, οι περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και η ανεργία των παιδιών μας, μας έχουν εξαθλιώσει. Βιώνουμε μια πρωτοφανή επίθεση τα τελευταία χρόνια, όμως ξεχωριστή κατεύθυνση παίρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση, σε ό,τι με αίμα και θυσίες έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα. Εμείς κατακτήσαμε και στήσαμε το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. Μας αφορά όλους αυτή η επίθεση που συνεχίζεται και μεγαλώνει, όχι τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες. Αυτοί δε θα πάρουν σύνταξη από το Ι.Κ.Α. ή τον Ο.Α.Ε.Ε., αλλά θα γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια τους, έχοντας εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών τους, σε αντίθεση με τα δικά μας, που θα δουλεύουν με έναν πετσοκομμένο μισθό και ίσως ανασφάλιστα. Η κοινωνική ασφάλιση, που είναι υποχρέωση του κράτους, μετονομάστηκε από τους μεγαλοεργοδότες μη μισθολογικό κόστος, το οποίο πρέπει να σβήσει ή να μειωθεί στο ελάχιστο», επισήμανε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Ταχματζίδης.

Στόχος η ενδυνάμωση των δράσεων ενάντια στη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

«Μας έλεγαν με μεγάλα λόγια ότι θα έδιναν λύση και ανάσα στο ασφαλιστικό για 40 και 50 χρόνια και το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι. Το κάλπικο επιχείρημα για τη βιωσιμότητα δεν πρέπει να περάσει σε κανέναν από εμάς. Γίνεται κουβέντα για τη βιωσιμότητα, αλλά για τα δεκάδες δισεκατομμύρια των ασφαλιστικών ταμείων, που λεηλατήθηκαν διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις δε γίνεται καμιά κουβέντα. Πρόσφατα, ο κ. Ρομπόλης είπε ότι αν δεν είχαν κλαπεί τα αποθεματικά από όλα τα ταμεία, σήμερα δε θα μιλούσαμε για το ασφαλιστικό και παράλληλα θα είχαμε μια καλύτερη περίθαλψη», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Ταχματζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν την χρονιά που πέρασε αλλά και στον προγραμματισμό για το νέο έτος.

Επίσης, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας ανέφερε ότι στόχος της γενικής συνέλευσης, μεταξύ άλλων, ήταν η ενδυνάμωση των δράσεων που θα πρέπει να αναλάβουν τα μέλη των συνταξιουχικών σωματείων ενάντια στη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, η οποία, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Ταχματζίδης, πολύ λίγες διαφορές έχει από αυτές των προηγούμενων ετών.

Να σημειωθεί τέλος ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η οικογένεια του άτυχου κυνηγού ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του

Η οικογένεια του 86χρονου Γεώργιου Ποταμιάνου, του κυνηγού ο οποίος...

Αναβαθμίζεται σε Ταξιαρχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας είχαν...

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού “Μέγας Αλέξανδρος”

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού “Μέγας...

Ματθαίος μέρος 3ο

της Αναστασίας Τερζόγλου Ο Ματθαίος, ανταποκρινόμενος απόλυτα στο όνομά που...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...