Συνεχής αγώνας ενάντια στην βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Ημέρα:

Στα μεγάλα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του σωματείου που πραγματοποίησε την Πέμπτη το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας.

«Οι πολιτικές της Ε.Ε. μας έχουν τσακίσει. Οι μειώσεις στις κύριες κι επικουρικές συντάξεις, αλλά και η άγρια φορολογία, όπως και τα διάφορα χαράτσια, οι περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και η ανεργία των παιδιών μας, μας έχουν εξαθλιώσει. Βιώνουμε μια πρωτοφανή επίθεση τα τελευταία χρόνια, όμως ξεχωριστή κατεύθυνση παίρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση, σε ό,τι με αίμα και θυσίες έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα. Εμείς κατακτήσαμε και στήσαμε το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. Μας αφορά όλους αυτή η επίθεση που συνεχίζεται και μεγαλώνει, όχι τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες. Αυτοί δε θα πάρουν σύνταξη από το Ι.Κ.Α. ή τον Ο.Α.Ε.Ε., αλλά θα γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια τους, έχοντας εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών τους, σε αντίθεση με τα δικά μας, που θα δουλεύουν με έναν πετσοκομμένο μισθό και ίσως ανασφάλιστα. Η κοινωνική ασφάλιση, που είναι υποχρέωση του κράτους, μετονομάστηκε από τους μεγαλοεργοδότες μη μισθολογικό κόστος, το οποίο πρέπει να σβήσει ή να μειωθεί στο ελάχιστο», επισήμανε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Ταχματζίδης.

Στόχος η ενδυνάμωση των δράσεων ενάντια στη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

«Μας έλεγαν με μεγάλα λόγια ότι θα έδιναν λύση και ανάσα στο ασφαλιστικό για 40 και 50 χρόνια και το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι. Το κάλπικο επιχείρημα για τη βιωσιμότητα δεν πρέπει να περάσει σε κανέναν από εμάς. Γίνεται κουβέντα για τη βιωσιμότητα, αλλά για τα δεκάδες δισεκατομμύρια των ασφαλιστικών ταμείων, που λεηλατήθηκαν διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις δε γίνεται καμιά κουβέντα. Πρόσφατα, ο κ. Ρομπόλης είπε ότι αν δεν είχαν κλαπεί τα αποθεματικά από όλα τα ταμεία, σήμερα δε θα μιλούσαμε για το ασφαλιστικό και παράλληλα θα είχαμε μια καλύτερη περίθαλψη», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Ταχματζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν την χρονιά που πέρασε αλλά και στον προγραμματισμό για το νέο έτος.

Επίσης, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας ανέφερε ότι στόχος της γενικής συνέλευσης, μεταξύ άλλων, ήταν η ενδυνάμωση των δράσεων που θα πρέπει να αναλάβουν τα μέλη των συνταξιουχικών σωματείων ενάντια στη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, η οποία, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Ταχματζίδης, πολύ λίγες διαφορές έχει από αυτές των προηγούμενων ετών.

Να σημειωθεί τέλος ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...