Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Παναγιώτης Βασιλούδης: Πόσο πιο «πικρός» γίνεται ο καφές;

Ημέρα:

Δεν αυξήθηκε, ακόμη τουλάχιστον, η τιμή του καφέ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου καφεζυθοπωλών, Παναγιώτης Βασιλούδης.«Δεν ξέρουμε ακόμη το ποσοστό της αύξησης στην τιμή του καφέ. Άλλος μιλά για 25% άλλος για 30%. Αναλόγως με αυτό που θα ισχύσει τελικά θα πράξουμε κι εμείς. Προς το παρόν δεν έχει αυξήσει κανένας τις τιμές. Αυτό θα γίνει σταδιακά», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Βασιλούδης.

Κάποιοι, για να μη χάσουν την πελατεία τους, λένε ότι μπορεί να μην αυξήσουν την τιμή του καφέ…

«Πολλοί επαγγελματίες αγόρασαν περισσότερο καφέ το προηγούμενο διάστημα κι έχουν τα αποθέματά τους. Όταν τελειώσουν όμως κι αυτά θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι αν θα προχωρήσουν σε αύξηση ή όχι. Κακά τα ψέματα ο ανταγωνισμός στα καταστήματα της Καβάλας είναι μεγάλος και η αύξηση με βάση τη λογική θα έπρεπε να είναι μεγάλη, όμως πολλοί, για να μη χάσουν την πελατεία τους, λένε ότι μπορεί να μην ανεβάσουν τις τιμές καθόλου, ενώ άλλοι μιλούν για μια μικρή αύξηση. Ο πελάτης θα πάει εκεί που δεν υπήρξε αύξηση ή εκεί όπου ήταν η μικρότερη. Φαίνεται ότι θα …δουλέψει πολύ το παγκάκι. Ο καταναλωτής θα πάρει καφέ του 1 ευρώ από τα μικρά μαγαζιά, τα οποία έχουν κάνει ζημιά στα μεγάλα καφέ που έχουν μεγάλο αριθμό προσωπικού και θα τον πιει εκεί, παρά σε ένα καφέ», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Παναγιώτης Βασιλούδης.

Ο κάθε επαγγελματίας θα δει τι τον συμφέρει

Ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου καφεζυθοπωλών τόνισε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα φανεί η αύξηση στην τιμή του καφέ, η οποία θα είναι από μισό ευρώ και παραπάνω, αναλόγως με τα λειτουργικά έξοδα του καθένα και γι’ αυτούς βέβαια που θ’ αποφασίσουν να κάνουν αυξήσεις.

«Θα συζητήσουμε το θέμα με τους συναδέλφους μας στο σωματείο, αλλά δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τίποτα σε κανέναν. Ο καθένας θα δει τι τον συμφέρει. Ένας καφές μας έμεινε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο ευχάριστο. Αν από 2 ευρώ ένας με μισθό 500 ευρώ χρειάζεται να δώσει 2,5 ευρώ κάποια στιγμή θα σταματήσει να πίνει καφέ. Δεν είναι λύση το παγκάκι. Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει ξανά», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Βασιλούδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...