Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

Παναγιώτης Βασιλούδης: Πόσο πιο «πικρός» γίνεται ο καφές;

Ημέρα:

Δεν αυξήθηκε, ακόμη τουλάχιστον, η τιμή του καφέ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου καφεζυθοπωλών, Παναγιώτης Βασιλούδης.«Δεν ξέρουμε ακόμη το ποσοστό της αύξησης στην τιμή του καφέ. Άλλος μιλά για 25% άλλος για 30%. Αναλόγως με αυτό που θα ισχύσει τελικά θα πράξουμε κι εμείς. Προς το παρόν δεν έχει αυξήσει κανένας τις τιμές. Αυτό θα γίνει σταδιακά», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Βασιλούδης.

Κάποιοι, για να μη χάσουν την πελατεία τους, λένε ότι μπορεί να μην αυξήσουν την τιμή του καφέ…

«Πολλοί επαγγελματίες αγόρασαν περισσότερο καφέ το προηγούμενο διάστημα κι έχουν τα αποθέματά τους. Όταν τελειώσουν όμως κι αυτά θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι αν θα προχωρήσουν σε αύξηση ή όχι. Κακά τα ψέματα ο ανταγωνισμός στα καταστήματα της Καβάλας είναι μεγάλος και η αύξηση με βάση τη λογική θα έπρεπε να είναι μεγάλη, όμως πολλοί, για να μη χάσουν την πελατεία τους, λένε ότι μπορεί να μην ανεβάσουν τις τιμές καθόλου, ενώ άλλοι μιλούν για μια μικρή αύξηση. Ο πελάτης θα πάει εκεί που δεν υπήρξε αύξηση ή εκεί όπου ήταν η μικρότερη. Φαίνεται ότι θα …δουλέψει πολύ το παγκάκι. Ο καταναλωτής θα πάρει καφέ του 1 ευρώ από τα μικρά μαγαζιά, τα οποία έχουν κάνει ζημιά στα μεγάλα καφέ που έχουν μεγάλο αριθμό προσωπικού και θα τον πιει εκεί, παρά σε ένα καφέ», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Παναγιώτης Βασιλούδης.

Ο κάθε επαγγελματίας θα δει τι τον συμφέρει

Ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου καφεζυθοπωλών τόνισε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα φανεί η αύξηση στην τιμή του καφέ, η οποία θα είναι από μισό ευρώ και παραπάνω, αναλόγως με τα λειτουργικά έξοδα του καθένα και γι’ αυτούς βέβαια που θ’ αποφασίσουν να κάνουν αυξήσεις.

«Θα συζητήσουμε το θέμα με τους συναδέλφους μας στο σωματείο, αλλά δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τίποτα σε κανέναν. Ο καθένας θα δει τι τον συμφέρει. Ένας καφές μας έμεινε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο ευχάριστο. Αν από 2 ευρώ ένας με μισθό 500 ευρώ χρειάζεται να δώσει 2,5 ευρώ κάποια στιγμή θα σταματήσει να πίνει καφέ. Δεν είναι λύση το παγκάκι. Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει ξανά», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Βασιλούδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...