Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ημέρα:

spot_img

Με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση κορυφώνονται το πρωί της Παρασκευής και στην Καβάλα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Το πρόγραμμα άρχισε το πρωί της Πέμπτης με τις πανηγυρικές εκδηλώσεις των σπουδαστών και των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της σημασίας της Εθνικής Επετείου.

Η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων έγινε στις 11.30’ το πρωί στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα προσκόπων και ελληνίδων οδηγών, παρουσία των επικεφαλής καθηγητών, δασκάλων και βαθμοφόρων.

Κατάθεση στεφάνων και παραδοσιακοί χοροί στο Ηρώο της πόλης

Αμέσως μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, από ομάδες μαθητών Γενικών Λυκείων, της Ένωσης Ποντίων σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και από τα χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων, με την μέριμνα του τμήματος φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των αρχών και των υπαλλήλων των πολιτικών, δικαστικών και στρατιωτικών υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., οργανισμών και τραπεζών στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον περιφερειακό σύμβουλο Α.Μ.Θ., Χρήστο Γάκη.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας με έργα του συνθέτη, Χρήστου Λεοντή, ενώ ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος θα απαγγείλει κείμενα των Ρήγα Φερραίου, Διονυσίου Σολωμού και Ιωάννη Μακρυγιάννη.

Στις 11.30’ η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που κορυφώνονται την Παρασκευή, αρχίζουν στις 8 το πρωί με την επίσημη έπαρση της σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Ακολούθως, στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκοπίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

Στις 11.00’ θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και στην συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον  στρατηγό διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, την δήμαρχο Καβάλας, τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ., τον αστυνομικό διευθυντή, την διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας.

Στις 11.30’ θα ακολουθήσει στην παραλιακή λεωφόρο η παρέλαση, από το ύψος του κτηρίου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οργανώσεων, συλλόγων, προσκόπων και οδηγών, καθώς και τμημάτων στρατού.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...