Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ημέρα:

spot_img

Με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση κορυφώνονται το πρωί της Παρασκευής και στην Καβάλα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Το πρόγραμμα άρχισε το πρωί της Πέμπτης με τις πανηγυρικές εκδηλώσεις των σπουδαστών και των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της σημασίας της Εθνικής Επετείου.

Η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων έγινε στις 11.30’ το πρωί στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα προσκόπων και ελληνίδων οδηγών, παρουσία των επικεφαλής καθηγητών, δασκάλων και βαθμοφόρων.

Κατάθεση στεφάνων και παραδοσιακοί χοροί στο Ηρώο της πόλης

Αμέσως μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, από ομάδες μαθητών Γενικών Λυκείων, της Ένωσης Ποντίων σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και από τα χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων, με την μέριμνα του τμήματος φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των αρχών και των υπαλλήλων των πολιτικών, δικαστικών και στρατιωτικών υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., οργανισμών και τραπεζών στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον περιφερειακό σύμβουλο Α.Μ.Θ., Χρήστο Γάκη.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας με έργα του συνθέτη, Χρήστου Λεοντή, ενώ ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος θα απαγγείλει κείμενα των Ρήγα Φερραίου, Διονυσίου Σολωμού και Ιωάννη Μακρυγιάννη.

Στις 11.30’ η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που κορυφώνονται την Παρασκευή, αρχίζουν στις 8 το πρωί με την επίσημη έπαρση της σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Ακολούθως, στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκοπίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

Στις 11.00’ θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και στην συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον  στρατηγό διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, την δήμαρχο Καβάλας, τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ., τον αστυνομικό διευθυντή, την διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας.

Στις 11.30’ θα ακολουθήσει στην παραλιακή λεωφόρο η παρέλαση, από το ύψος του κτηρίου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οργανώσεων, συλλόγων, προσκόπων και οδηγών, καθώς και τμημάτων στρατού.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...