Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Νίκος Τσιλογεώργης: Θετικό έστω και το ένα δρομολόγιο στη γραμμή Καβάλας- Πρίνου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Θετική χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογεώργης την επανέναρξη των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιλογεώργης, «αυτό για μας τους Θάσιους είναι είδηση. Μετά από μια παρατεταμένη ακινησία στην γραμμή του Πρίνου, ξεκίνησε ένα δρομολόγιο και είναι ευχάριστο πως η γραμμή αυτή κρατιέται ακόμα ζωντανή, έστω και με ένα δρομολόγιο. Όμως το σαββατοκύριακο δεν θα γίνονται δρομολόγια. Ως ρεαλιστές όμως, θα πρέπει να πούμε πως το ζητούσαμε αυτό το δρομολόγιο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία επειδή αρκετοί Θάσιοι θέλουν να ταξιδέψουν στην Καβάλα και δεν θα ταλαιπωρούνται χρησιμοποιώντας την γραμμή Λιμένα – Κεραμωτής. Το αίτημα μας όμως δεν έγινε δεκτό, παρά το γεγονός ότι στηρίζεται από όλους τους θεσμικούς φορείς της Καβάλας. Τώρα με το δεύτερο κύμα της πανδημίας η γραμμή του Πρίνου ήταν κλειστή. Στείλαμε ένα δελτίο στους τοπικούς φορείς ζητώντας πιεστικά να ξεκινήσουν τα δρομολόγια της γραμμής Καβάλας- Πρίνου, καθώς και ο εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας Πρίνου για να μην ταλαιπωρούνται οι υπερήλικες. Και τα δύο αιτήματά μας έγιναν δεκτά. Το δρομολόγια όμως αυτό έχει προσωρινό χαρακτήρα και επειδή είναι και επιδοτούμενο. Όσο λοιπόν κρατάει η πανδημία θα εξυπηρετούμαστε με αυτό. Όταν όμως μπούμε σε κανονικότητα θα πρέπει να επανέλθουμε σε καθεστώς των δρομολογίων που ίσχυε πέρυσι τέτοια περίοδο. Η χειμερινή περίοδος δηλαδή να έχει 4 δρομολόγια και 6 η καλοκαιρινή. Αυτοί που μετακινούνται είναι οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας και πηγαίνουν σε γιατρούς στην Καβάλα. Επομένως θεωρούμε θετικό ότι έστω και με ένα δρομολόγιο ανοίγει η πορθμειακή γραμμή του Πρίνου» είπε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ Νίκος Τσιλογεώργης.

Υπενθυμίζεται ότι υπεγράφη πρόσφατα από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη η ένταξη της γραμμής Καβάλας-Πρίνου στα επιδοτούμενα δρομολόγια. Την είδηση για την επιδότηση της γραμμής είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

spot_img

Διαφημίσεις