Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κολυμπήστε άφοβα στις ακτές της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Δηλώσεις σχετικά με θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης (19/7) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

”Επειδή υπάρχει ένα έντονο ερωτηματικό, το οποίο πλανάται στους πολίτες κι επειδή έχω ερωτηθεί πολλές φορές, θέλω να πω ότι προφορικά είχα σήμερα την ενημέρωση ότι η μέτρηση των νερών της θάλασσας που αφορούν την κολύμβηση έχει ολοκληρωθεί. Έχουν ληφθεί από την περιοχή της Κεραμωτής μέχρι την Τούζλα είκοσι δείγματα νερού που έχουν σταλεί στο αρμόδιο εργαστήριο του ΑΠΘ που κάνει τους προσδιορισμούς. Είναι όλα εντός των ορίων”, ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος.

”Τα νερά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ασφαλή και μπορούν να κολυμπούν οι πολίτες χωρίς προβλήματα”

”Τα 18 από τα 20 χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τα άλλα δυο για κάποιους διαδικαστικούς λόγους είναι εντός ορίων. Θα καθυστερήσει η ανάλυσή τους για να γίνει ένας επιπλέον έλεγχος μέχρι αύριο, οπότε μπορώ να πω ότι τα νερά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ασφαλή και μπορούν να κολυμπούν οι πολίτες χωρίς προβλήματα. Βεβαίως υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές όπως τα λιμάνια, οι εκβολές ποταμών και χειμάρρων, κάτι που ισχύει παγίως και δεν έχει να κάνει με τους τωρινούς ελέγχους. Οι έλεγχοι γίνονται σε τακτή βάση, δεν υπάρχει έκτακτος λόγος ούτε από τη Διεύθυνση Υγείας ούτε από την Π.Ε. Καβάλας, ούτε από το Λιμεναρχείο, με το οποίο βρισκόμαστε σε επαφή και συνεργασία”, συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα.

”Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στον δήμο Νέστου είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαμε δει τις πρώτες μέρες που ήταν πλημμυρισμένα τα χωράφια”

”Επισκέφθηκα τις περιοχές του δήμου Νέστου που πλημμύρισαν. Εκείνο που δυστυχώς πρέπει να πω είναι ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαμε δει τις πρώτες μέρες που ήταν πλημμυρισμένα τα χωράφια κι αυτό οφείλεται στο ότι η άνοδος της θερμοκρασίας εντείνει τα φαινόμενα της αποπληξίας και φανερώνει την πραγματική έκταση της ζημιάς. Ακολούθως επισκέφθηκα την προηγούμενη εβδομάδα την περιοχή των Τεναγών και από την πλευρά του δήμου Παγγαίου και από την πλευρά της Π.Ε. Καβάλας, γιατί εκεί πρέπει να ρυθμίζουμε τη στάθμη του νερού στην κεντρική τάφρο, ώστε να μπορούμε και να τηρούμε αφενός τη συμφωνία που έχουμε κάνει όλοι οι εμπλεκόμενοι και αφετέρου να μπορούμε να έχουμε τη στάθμη του νερού σε ένα τέτοιο επίπεδο ώστε να αρδεύονται τα χωράφια και να μη δημιουργείται πρόβλημα στις καλλιεργητικές εργασίες κι εκεί όντως η κατάσταση είναι ικανοποιητική και το πρόγραμμά μας εξελίσσεται με επιτυχία”, τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Αναφορά Μαρκόπουλου και στις ζημιές στη Δ.Ε. Ορφανού του δήμου Παγγαίου

”Επισκέφθηκα σήμερα (Πέμπτη) περιοχές του δήμου Παγγαίου, όπου είδα και τα αμπέλια που έχουν πέσει και προσπαθούν οι άνθρωποι να τα σηκώσουν. Είδα μια συγκινητική προσπάθεια όλων να βοηθήσουν όσους έχουν υποστεί ζημιά, αλλά και το πρόβλημα που υπάρχει και στις περιοχές που επλήγησαν από το χαλάζι. Ταυτόχρονα είδα και περιοχές που έχουν παρουσιάσει ένα παράξενο σύμπτωμα που οφείλεται στην υπερβολική βροχόπτωση στην Κάριανη. Δεν καταγράφεται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθεί, πλην όμως είναι μια πραγματικότητα που οφείλεται εξ ολοκλήρου στις βροχές. Είναι ανάγκη ο ΕΛ.Γ.Α. να μπορέσει να δει τις πραγματικές εκτάσεις της ζημιάς, να αποζημιώσει εύλογα, δίκαια και σε έναν χρόνο πραγματικό. Θα ενημερώσω και τους τοπικούς βουλευτές, προκειμένου να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Επίσης, έχω ζητήσει, σε σχέση με το θέμα των ζωοτροφών, από το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει στην καταβολή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους του Νέστου και αναμένουμε την απάντηση”, ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της...

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012 Οι απαιτήσεις για ιατρικό...

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: Ανησυχία για την εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές αντιμετωπίζονται ως...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου...

Πυρκαγιά στο γυάλινο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/4/2024) στο γυάλινο...