Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κολυμπήστε άφοβα στις ακτές της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Δηλώσεις σχετικά με θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης (19/7) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

”Επειδή υπάρχει ένα έντονο ερωτηματικό, το οποίο πλανάται στους πολίτες κι επειδή έχω ερωτηθεί πολλές φορές, θέλω να πω ότι προφορικά είχα σήμερα την ενημέρωση ότι η μέτρηση των νερών της θάλασσας που αφορούν την κολύμβηση έχει ολοκληρωθεί. Έχουν ληφθεί από την περιοχή της Κεραμωτής μέχρι την Τούζλα είκοσι δείγματα νερού που έχουν σταλεί στο αρμόδιο εργαστήριο του ΑΠΘ που κάνει τους προσδιορισμούς. Είναι όλα εντός των ορίων”, ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος.

”Τα νερά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ασφαλή και μπορούν να κολυμπούν οι πολίτες χωρίς προβλήματα”

”Τα 18 από τα 20 χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τα άλλα δυο για κάποιους διαδικαστικούς λόγους είναι εντός ορίων. Θα καθυστερήσει η ανάλυσή τους για να γίνει ένας επιπλέον έλεγχος μέχρι αύριο, οπότε μπορώ να πω ότι τα νερά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ασφαλή και μπορούν να κολυμπούν οι πολίτες χωρίς προβλήματα. Βεβαίως υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές όπως τα λιμάνια, οι εκβολές ποταμών και χειμάρρων, κάτι που ισχύει παγίως και δεν έχει να κάνει με τους τωρινούς ελέγχους. Οι έλεγχοι γίνονται σε τακτή βάση, δεν υπάρχει έκτακτος λόγος ούτε από τη Διεύθυνση Υγείας ούτε από την Π.Ε. Καβάλας, ούτε από το Λιμεναρχείο, με το οποίο βρισκόμαστε σε επαφή και συνεργασία”, συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα.

”Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στον δήμο Νέστου είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαμε δει τις πρώτες μέρες που ήταν πλημμυρισμένα τα χωράφια”

”Επισκέφθηκα τις περιοχές του δήμου Νέστου που πλημμύρισαν. Εκείνο που δυστυχώς πρέπει να πω είναι ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαμε δει τις πρώτες μέρες που ήταν πλημμυρισμένα τα χωράφια κι αυτό οφείλεται στο ότι η άνοδος της θερμοκρασίας εντείνει τα φαινόμενα της αποπληξίας και φανερώνει την πραγματική έκταση της ζημιάς. Ακολούθως επισκέφθηκα την προηγούμενη εβδομάδα την περιοχή των Τεναγών και από την πλευρά του δήμου Παγγαίου και από την πλευρά της Π.Ε. Καβάλας, γιατί εκεί πρέπει να ρυθμίζουμε τη στάθμη του νερού στην κεντρική τάφρο, ώστε να μπορούμε και να τηρούμε αφενός τη συμφωνία που έχουμε κάνει όλοι οι εμπλεκόμενοι και αφετέρου να μπορούμε να έχουμε τη στάθμη του νερού σε ένα τέτοιο επίπεδο ώστε να αρδεύονται τα χωράφια και να μη δημιουργείται πρόβλημα στις καλλιεργητικές εργασίες κι εκεί όντως η κατάσταση είναι ικανοποιητική και το πρόγραμμά μας εξελίσσεται με επιτυχία”, τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Αναφορά Μαρκόπουλου και στις ζημιές στη Δ.Ε. Ορφανού του δήμου Παγγαίου

”Επισκέφθηκα σήμερα (Πέμπτη) περιοχές του δήμου Παγγαίου, όπου είδα και τα αμπέλια που έχουν πέσει και προσπαθούν οι άνθρωποι να τα σηκώσουν. Είδα μια συγκινητική προσπάθεια όλων να βοηθήσουν όσους έχουν υποστεί ζημιά, αλλά και το πρόβλημα που υπάρχει και στις περιοχές που επλήγησαν από το χαλάζι. Ταυτόχρονα είδα και περιοχές που έχουν παρουσιάσει ένα παράξενο σύμπτωμα που οφείλεται στην υπερβολική βροχόπτωση στην Κάριανη. Δεν καταγράφεται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθεί, πλην όμως είναι μια πραγματικότητα που οφείλεται εξ ολοκλήρου στις βροχές. Είναι ανάγκη ο ΕΛ.Γ.Α. να μπορέσει να δει τις πραγματικές εκτάσεις της ζημιάς, να αποζημιώσει εύλογα, δίκαια και σε έναν χρόνο πραγματικό. Θα ενημερώσω και τους τοπικούς βουλευτές, προκειμένου να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Επίσης, έχω ζητήσει, σε σχέση με το θέμα των ζωοτροφών, από το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει στην καταβολή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους του Νέστου και αναμένουμε την απάντηση”, ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...