Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

Ενεργοποίηση φορέων ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ημέρα:

Το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/1), μέλη της τοπικής «Λαϊκής Ενότητας» με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δ.Σ.Κ. μετά από αίτημα που κατέθεσε η «Λαϊκή Ενότητα». Μεταξύ άλλων, το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι πρώην βουλευτές Καβάλας, Ηλίας Ιωαννίδης και Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Γ. Γραμμένος: «Με το νέο σύστημα, πάρα πολύ εύκολα, θα χάνει ο κάθε οφειλέτης το σπίτι του με το πάτημα ενός κουμπιού …»

Στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, υπογράμμισε αρχικά: «Μετά από αίτημα, το οποίο μας υπέβαλε το κόμμα της «Λαϊκής Ενότητας» και οι εκπρόσωποι του στην Καβάλα, ορίσαμε συνάντηση, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για κάποιες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή, ώστε να έχουν εικόνα για τους ηλεκτρονικούς, κυρίως, πλειστηριασμούς. Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία, όλους όσοι οφείλουν και κινδυνεύουν με πλειστηριασμό τα περιουσιακά τους στοιχεία. Είναι γνωστό ότι με το νέο σύστημα πάρα πολύ εύκολα θα χάνει, με το πάτημα ενός κουμπιού, ο κάθε οφειλέτης το σπίτι του, χωρίς να γνωρίζει καν τις διαδικασίες και χωρίς να μπορεί να επέμβει».

«Πρέπει να πολεμήσουμε και να προασπίσουμε τα συμφέροντα όσων πλήττονται από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς»

«Εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας είμασταν αντίθετοι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τις διατάξεις του, όμως επειδή ψηφίστηκε, πρέπει κι εμείς ενημερώνοντας τον κόσμο και συμμετέχοντας ενεργά, να προσπαθήσουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι είναι οφειλέτες όχι επειδή είναι απατεώνες ή στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά επειδή τα δύσκολα μέτρα και τα μνημόνια τους έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση. Πρέπει να πολεμήσουμε κι εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος για αυτούς που πλήττονται από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να προασπίσουμε τα συμφέροντά τους», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Η. Ιωαννίδης: «Θα είναι μαζικοί οι πλειστηριασμοί και φυσικά δεν θα εξαιρεθεί η περιοχή μας…»

Από την πλευρά του το στέλεχος της τοπικής «Λαϊκής Ενότητας» και πρώην βουλευτής, Ηλίας Ιωαννίδης, σημείωσε σχετικά: «Ζητήσαμε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας να συναντηθούμε, καθώς οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν το επόμενο διάστημα και φυσικά δεν θα εξαιρεθεί η περιοχή μας. Θα είναι μαζικοί πλειστηριασμοί και θεωρούμε ότι πρέπει να προλάβουμε και να ενεργοποιηθούμε, κόμματα και φορείς της περιοχής μας, προκειμένου να αποτρέψουμε σπίτια φτωχών ανθρώπων, που τα μνημόνια τους έφεραν σε μια τέτοια κατάσταση, να περάσουν σε τράπεζες, σε «κοράκια» και σε ξένα funds».

Μετά τον Δικηγορικό Σύλλογο θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με άλλους φορείς της πόλης

«Θεωρούμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας έχει θεσμικό ρόλο κι ελπίζουμε μετά τη συνάντηση να διαπιστώσουμε ότι έχει και τη διάθεση και τη θέληση να συμμετάσχει σ’ αυτή την προσπάθεια, να αποτρέψουμε τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων, η πρώτη και μόνη κατοικία του καθενός, να περάσει στα χέρια των τραπεζών. Να θυμίσουμε το σύνθημα που έλεγε το κόμμα που κυβερνά σήμερα, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Εμείς αυτό συνεχίζουμε και το πιστεύουμε και γι’ αυτό θα παλέψουμε. Είναι μια σειρά επαφών που κάνουμε, αρχίζοντας από τον Δικηγορικό Σύλλογο και θα συνεχίσουμε και με άλλους φορείς της πόλης μας, προκειμένου να τους πείσουμε για την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο για να τους κοπεί η όρεξη να πάρουν τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Ηλίας Ιωαννίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...