Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
spot_img

Energean: Καλλωπισμός του πάρκου Άγιου Λουκά στην Καβάλα και δενδροφύτευση

Ημέρα:

Για μια ακόμη χρονιά η Energean τίμησε την 5η Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον με μια δράση στο νομό της Καβάλας, περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται εδώ και 16 χρόνια με ένα εξαιρετικό περιβαλλοντικό ιστορικό.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Λουκά, υποστήριξε τον καλλωπισμό του πάρκου του Αγίου Λουκά. Στο πλαίσιο της κοινής αυτής πρωτοβουλίας, το πάρκο καθαρίστηκε, ενώ ο γνωστός Καβαλιώτης ζωγράφος Γιάννης Κανίογλου με τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Artattack, τους μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και παιδιά από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες του Δήμου Καβάλας (ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ),  ζωγράφισαν τους περιβάλλοντες χώρου του πάρκου. Επίσης, στο πάρκο φυτεύθηκαν 15 καλλωπιστικές μουριές που μεγαλώνοντας θα δημιουργήσουν μια μικρή πράσινη όαση, από αυτές που κάθε γειτονιά έχει ανάγκη στις σύγχρονες πόλεις.

Παρούσα στην εκδήλωση η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, όπως και ο Βασίλης Τσέτογλου, Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του ομίλου Energean, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Στην Energean η φροντίδα για το Περιβάλλον είναι καθημερινή και συνεχής, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται από επιδόσεις όπως η κατά 86% μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος την τελευταία 5ετία, η ανακύκλωση του 99% του νερού που χρησιμοποιούμε, αλλά και από τις κορυφαίες αξιολογήσεις που λαμβάνουμε διεθνώς με βάση τα κριτήρια για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση (Environment, Social & Governance – ESG). To σλόγκαν της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον είναι το ‘Η γη μας είναι το μέλλον μας’ και με αυτήν την πρωτοβουλία της δενδροφύτευσης και του γενικότερου καλλωπισμού του πάρκου του Αγίου Λουκά, προσπαθούμε να συμβάλλουμε κι εμείς τόσο στο φυσικό όσο και στο αστικό περιβάλλον της Καβάλας»

Από την πλευρά του, ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις, στέλεχος του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε τα εξής:

«Σε συνεργασία με τους κοινωνικούς μας εταίρους, τους stakeholders μας, προσπαθούμε να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να συμβάλλουμε, στο βαθμό των δυνατοτήτων μας, στην ικανοποίησή τους. Η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας, των δύο Συλλόγων και του εξαιρετικού ζωγράφου κ. Κανίογλου αποτελεί μια συνεργασία που είναι παράδειγμα προς μίμηση. Η δε συνδρομή των μαθητών του 21ου Δημοτικού Σχολείου και των παιδιών του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ της πόλης μάς γεμίζει με αισιοδοξία για το ότι οι αυριανοί πολίτες μπορούν να δημιουργήσουν έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και καλύτερο από τον σημερινό».

Η στήριξη της συγκεκριμένης δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την Energean υπηρετεί τους Στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και, ειδικότερα, τον Στόχο 10 για Λιγότερες Ανισότητες, τον Στόχο 11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, τον Στόχο 13 για την Δράση για το Κλίμα και τον Στόχο17 για την Συνεργασία για Επίτευξη των Στόχων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...

Δεκτή η προσφυγή του ΟΛΚ για τον χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο λιμάνι

Για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης,...

Συνεχίζεται με προβλήματα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα εφαρμογής του μέτρου της...