Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εργαζόμενοι στην Kavala Oil: Αναζητάμε λύσεις για να ξεπεράσουμε τον σκόπελο

Ημέρα:

spot_img

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Kavala Oil «Το Βαρέλι» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Σας γνωρίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων του Σωματείου μας, με όσους βουλευτές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Καβάλας. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων εξηγήσαμε στους τοπικούς φορείς την κατάσταση που έχει περιέλθει η εταιρεία, από την πτώση τιμών του πετρελαίου ως συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τους τονίσαμε πως όπως σε κάθε κρίση που διαχρονικά βίωνε η εξορυκτική δραστηριότητα της εταιρείας (1991, 1998-99, 2005, 2013), έτσι και σήμερα, ήμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε «πλάτη» για την δημιουργία συνθηκών εξόδου από την κρίση. Ξεκαθαρίσαμε όμως, ότι η βοήθεια μας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ενός σχεδίου αλληλοσεβασμού και κοινό όραμα βασιζόμενο στις ξεκάθαρες αρχές και αξίες που διέπουν την μακρόχρονη πορεία της εταιρείας και εξυπηρετεί όλους αυτούς τους ιδιαίτερους σκοπούς, της ενίσχυσης της εθνικής και τοπικής οικονομίας, της διατήρησης της χώρας μας στον χάρτη των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, διαχειριζόμενοι εθνικό πλούτο και κρατικές εγκαταστάσεις και σεβόμενοι την υγιή επιχειρηματικότητα.

Όλοι οι τοπικοί φορείς εξέφρασαν με τη σειρά τους την ταύτιση με τις απόψεις μας και τη στήριξή τους για τη συνέχιση λειτουργίας των πετρελαίων της Καβάλας, ώστε να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα οφέλη προς την τοπική κοινωνία που τόσο πολύ, όσο ποτέ άλλοτε, έχει ανάγκη.

Με βάση τα παραπάνω καταθέτουμε την ξεκάθαρη θέση μας, ότι είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε και πάλι, αναδεικνύοντας και μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος, προκρίνοντας την απασχόληση με αξιοπρέπεια και την ασφάλεια των εργαζομένων, του περιβάλλοντος και των εγκαταστάσεων.

Το Σωματείο μας όντας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας της Καβάλας, συνηθισμένο να πρωτοστατεί, εξοικειωμένο σε φουρτούνες και αγώνες, δεν μένει απαθές και επιζητά λύσεις χωρίς εγωισμούς, με ανιδιοτέλεια, και την αρωγή των τοπικών φορέων και της πολιτείας, να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτόν τον σκόπελο επιστρέφοντας στην σταθερότητα και την αισιόδοξη προοπτική.

το Δ.Σ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...