Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Από την Δευτέρα κατεβαίνουν στους δρόμους οι αγρότες της Καβάλας

Ημέρα:

Την Δευτέρα (19/2) μπαίνουν στον χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με πρώτο σημείο συνάντησης τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Σάββας Αργυράκης.

«Οι αποφάσεις πάρθηκαν την Πέμπτη (15/2) σε επίπεδο συντονιστικού οργάνου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οπότε θα έχουμε κινητοποιήσεις από Δευτέρα (19/2) σε όλη την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Το μόνο που μπορώ να πω και είμαι σίγουρος για την περιοχή μας, είναι ότι τέσσερις σύλλογοι εδώ της Π.Ε. Καβάλας θα κάνουμε μια κινητοποίηση τη Δευτέρα (19/2) στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, για την οποία θα υπάρξει πιο λεπτομερής ενημέρωση τις επόμενες μέρες για την ώρα και τη μορφή της κινητοποίησης, όταν ολοκληρώσουμε κι εμείς όλες τις διεργασίες», ανέφερε σχετικά ο κ. Αργυράκης.

«Μπορούμε να ασκήσουμε μια πίεση στο πως θα διαμορφωθεί και θα εφαρμοστεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, ώστε χωρίς κόστος και χωρίς κόπο να μπορέσουμε να απορροφήσουμε περισσότερα κονδύλια…»

«Παράλληλα, κατά τόπους γίνονται ενημερώσεις από την Παρασκευή (16/2), προκειμένου να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για το τι έγινε στη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και πως θα οργανωθεί από εδώ και πέρα η κινητοποίηση και τι κλιμάκωση θα έχει, ώστε να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε για τον κλάδο μας. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός δεν υπάρχουν πλαίσια για να δοθούν άλλα χρήματα, είτε για το πετρέλαιο, είτε για το ρεύμα, αλλά μπορούμε να ασκήσουμε μια πίεση στο πως θα διαμορφωθεί και θα εφαρμοστεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, ώστε χωρίς κόστος και χωρίς κόπο να μπορέσουμε να απορροφήσουμε περισσότερα κονδύλια και να έχουμε μεγαλύτερα ποσά στις ενισχύσεις μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Αργυράκης.

«Όσον αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού σίγουρα δεν ικανοποιηθήκαμε τελείως – Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι εφαρμόσιμη η νέα Κ.Α.Π.»

Όσον αφορά τα μπλόκα σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου τόνισε: «Τα μπλόκα θα είναι όπως στην Π.Ε. Καβάλας σε συγκεκριμένο σημείο για τις Π.Ε. Ξάνθης και Δράμας, ενώ στις Π.Ε. Ροδόπης και Έβρου, υπάρχουν ήδη κάποια μπλόκα, οπότε αυτοί που μετέχουν στο συντονιστικό λογικά θα ενισχύσουν τα υπάρχοντα μπλόκα και θα αποφασίσουμε για το πως θα πορευτούμε εφεξής. Όσον αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού σίγουρα δεν ικανοποιηθήκαμε τελείως. Αυτά τα ξέραμε και από την Έκθεση όπου είχαν γίνει εξαγγελίες και για το πετρέλαιο και για το ρεύμα. Φυσικά θα δοθεί μια προκαταβολή για το πετρέλαιο, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι εφαρμόσιμη η νέα Κ.Α.Π.», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Αργυράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...