Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Μπλόκο” στα διόδια της Μουσθένης: «Παλεύουμε για τα παιδιά μας…»

Ημέρα:

spot_img

Στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων της Μουσθένης προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (8/2) και για δύο περίπου ώρες, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, με κύρια αιτήματα τους την αλλαγή στο ασφαλιστικό και φορολογικό, τα οποία σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής ισοδυναμούν, όπως υποστηρίζουν, με ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι από αγροτικούς συλλόγους της Δράμας, της Ξάνθης, αλλά και της Κομοτηνής, ενώ οι αγροτικοί – κτηνοτροφικοί σύλλογοι θα συνεδριάσουν εκ νέου το απόγευμα της Πέμπτης (9/2), στην Κομοτηνή, για να αποφασίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΟΥΣΘΕΝΗ 1Κάλεσμα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

«Είμαστε εδώ σήμερα για να διαμαρτυρηθούμε, όχι μόνο ως αγρότες, αλλά και να αναδείξουμε τα προβλήματα από τις πολιτικές, που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Καλούμε όλες τις κοινωνικές ομάδες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο των αγροτών, αλλά όλης της κοινωνίας. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μ’ αυτό το ασφαλιστικό – φορολογικό και το υψηλό κόστος παραγωγής, δεν μπορεί να είναι βιώσιμος κανένας μας. Πρέπει να σχεδιάζουμε την έκδοση διαβατηρίων; Όποιος νομίζει ότι το πρόβλημα είναι αλλουνού, ας καθίσει στον καναπέ του. Όλοι οι πολίτες να κινητοποιηθούν, ώστε να υπάρξει μια δυναμική αντίδραση σ’ αυτά τα μέτρα, που ξεκινούν να εφαρμόζονται από φέτος», σημείωσε στις του δηλώσεις ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης.

Λάθος αν πιστεύει κανείς ότι με τέτοια μέτρα μπορεί να επιβιώσει ο αγροτικός τομέας

Ο Νίκος Δημόπουλος, εκ μέρους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, σημείωσε ότι ο αγροτικός – κτηνοτροφικός κλάδος είναι ο μόνος που έμεινε να παράγει στη χώρα. «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν το χορτάρι και την κοπριά και το κάνουν ευρώ, όμως βάλλονται από την περυσινή χρονιά. Η δυσαρέσκεια μας είναι για συγκεκριμένα μέτρα, μπορούμε να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να μην είμαστε βιώσιμοι και να καταστραφεί μαζί κι η ελληνική κοινωνία. Όποιος πιστεύει ότι με τέτοια μέτρα θα επιβιώσει ο αγροτικός τομέας, κάνει λάθος». Ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Τομέα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., Κώστας Παπαμερής, δήλωσε: «Όλοι οι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της Α.Μ.Θ. είμαστε εδώ για το άνοιγμα των διοδίων. Υπάρχει ένταση και οργή για ό,τι συνέβη με το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το υψηλό κόστος παραγωγής. Εάν δεν υπάρξει παραγωγικότητα, δε θα υπάρχει και ελληνικό έθνος. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους Ευρωπαίους παραγωγούς, το έχουμε επισημάνει».

Παλεύουμε για τα παιδιά μας…

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΟΥΣΘΕΝΗ 2«Ανοίξαμε τα διόδια για να περνά ελεύθερα ο κόσμος ως ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αλλά και όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι. Δεν έχουμε αποφασίσει για τις περαιτέρω κινήσεις μας, αλλά δεν έχουμε σκοπό να αποσυρθούμε. Όσο δεν παίρνει η κυβέρνηση πίσω αυτά τα μέτρα, εμείς θα είμαστε εδώ», σημείωσε στις δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Γιαλοχωρίων, Παρασκευή Τσερκέζη. Ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Κώστας Ζυγούλας, δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα νομοσχέδια, ασφαλιστικό και φορολογικό, είναι φοροκλοπή, που πλήττει όλους τους κλάδους του ιδιωτικού τομέα, όχι μόνο των αγροτών. Ο Τρύφων Αράπογλου, από τη Συντονιστική Επιτροπή Παγγαίου, τόνισε: «Πέρυσι ξεκίνησε ένας πόλεμος με τις παραγωγικές δυνάμεις της Ελλάδας. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, επειδή ο πόλεμος αυτός συνεχίζεται. Παλεύουμε για τα παιδιά μας. Δεν θα κάνει κανείς πίσω. Σ’ αυτόν τον πόλεμο θα πολεμήσουμε κι εμείς με τα δικά τους όπλα. Νόμους αυτοί, δικαστήρια εμείς, θέλουν να μας διώξουν από τη γη μας, θα τους διώξουμε εμείς. Πρέπει να το πάρουν χαμπάρι όλοι ότι για να ζήσει η Ελλάδα, πρώτα πρέπει να ζήσουν οι Έλληνες».

Τη συμπαράσταση του στους αγρότες εξέφρασε ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς – Λιποθυμικό επεισόδιο είχε αγρότης του Παγγαίου

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΟΥΣΘΕΝΗ 4Οι αγρότες διένειμαν ψήφισμα στους διερχόμενους οδηγούς με τα αιτήματά τους, ενώ από το σημείο πέρασε και ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, Βασίλης Καρράς, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα τους. Η κινητοποίηση σημαδεύτηκε κι από ένα απρόοπτο περιστατικό, καθώς μόλις ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Παγγαίου, Τρύφων Αράπογλου λόγω της έντασης των ημερών, υπέστη ένα λιποθυμικό επεισόδιο με συνέπεια να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, απ’ όπου και πήρε εξιτήριο λίγο αργότερα. Να σημειωθεί καταληκτικά ότι οι αγρότες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης σε ασφαλιστικό και φορολογικό την ίδια μέρα, που είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...