Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
spot_img

Άγρια φορολογία για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες

Ημέρα:

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες η νέα χρονιά, τόσο λόγω της υψηλής φορολόγησης, όσο και εξαιτίας των μεγάλων ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να καταβάλλουν.

«Το μεγάλο πρόβλημα μας είναι πλέον το πώς θα επιβιώσει σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον ο αγροτικός κόσμος. Με τον τρόπο που γίνεται η φορολόγηση, με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και με την επιβάρυνση των νέων μέτρων, όπως η μείωση του αφορολογήτου, αλλά και το ότι οι ασφαλιστικές εισφορές θα λογίζονται σαν καθαρό εισόδημα, με μαθηματική ακρίβεια φτάνουμε να δίνουμε στο κράτος το 78,4% του εισοδήματός μας», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικού Τομέα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Παπαμερής.

Τεράστιο το κόστος παραγωγής – Σε λίγα χρόνια μόνο θα εισάγουμε προϊόντα

«Θεωρούμαστε πλέον «βιομήχανοι και εργοστασιάρχες», ενώ κρεμόμαστε από τις καιρικές συνθήκες. Παθαίνοντας μια καταστροφή, πρέπει να έχουμε το κεφάλαιό μας, γιατί η επόμενη χρονιά δεν περιμένει. Πως θα αποπληρωθούν φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ρεύμα, πετρέλαιο, εργάτες γης; Το κόστος παραγωγής για εμάς είναι τεράστιο. Αν αυτά η κυβέρνηση δεν τα βάλει καλά στο μυαλό της και δεν μας αφήσει να ανασάνουμε και να επενδύσουμε στον πρωτογενή τομέα, τότε είμαστε χαμένοι. Ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που μπορεί να φέρει θέσεις εργασίας. Γύρω από εμάς υπάρχουν 110 επαγγέλματα. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε αναδιάρθρωση καλλιεργειών για να κρατηθούμε, σε λίγα χρόνια τα χωριά μας θα καταντήσουν χωριά γερόντων. Εμείς μπορούμε να ανασυντάξουμε την ύπαιθρο, αρκεί να μας αφήσουν να παράγουμε, να μπορούν νέοι άνθρωποι από τις πόλεις να δουλέψουν ξανά τις περιουσίες των πατεράδων τους. Σε λίγα χρόνια μόνο θα εισάγουμε προϊόντα, με αποτέλεσμα να υπάρξει πλήρης φτωχοποίηση του λαού», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Παπαμερής.

Δεν ισχύει η άποψη που θέλει τους αγρότες να ζουν από τις επιδοτήσεις

«Στην αρχή της κρίσης είπαμε ότι θα βάλουμε πλάτη για να σωθεί η πατρίδα. Όμως όταν το κράτος μας εξισώνει με τους βιομήχανους, με τους οποίους δεν έχουμε τίποτα γιατί κι αυτοί τραβάνε τα πάνδεινα, δεν μπορούμε να κρατηθούμε. Για παράδειγμα θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα τα σχέδια βελτίωσης. Δανεισμό ποιος θα μας δώσει π.χ. για ένα πρόγραμμα 150.000 ευρώ; Αυτά που διαφημίζουν οι τράπεζες για 5.000 ευρώ, αυτά δεν φτάνουν ούτε για τα πρώτα έξοδα! Γενικότερα υπήρχε μια άποψη στον κόσμο που έλεγε ότι οι αγρότες περνούσαν καλά με τις επιδοτήσεις. Θέλω να τονίσω ότι η πλειονότητα των αγροτών δεν τις λάμβαναν! Αυτοί που ασχολούνταν με δενδρώδεις καλλιέργειες δεν είχαν επιδοτήσεις. Δεν είναι έτσι για όλους τους αγρότες. Ειδικά για την αμπελοκαλλιέργεια κάθε χρόνο αναγκαζόμαστε να κάνουμε αναδιάρθρωση καλλιεργειών, με νέες εγκαταστάσεις που έχουν υψηλό κόστος. Αν δεν εκσυγχρονιστούμε δεν θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας», τόνισε καταληκτικά ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικού Τομέα της Π.Α.Μ.Θ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Σταμάτης Κραουνάκης «Πιάνει Ο Έρωτας Δουλειά». Η μεγάλη επιτυχία...

Μάρκος Δέμπας: Διαρκείς προσπάθειες για την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας

Στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους των τοπικών...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...