Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άγρια φορολογία για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες

Ημέρα:

spot_img

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες η νέα χρονιά, τόσο λόγω της υψηλής φορολόγησης, όσο και εξαιτίας των μεγάλων ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να καταβάλλουν.

«Το μεγάλο πρόβλημα μας είναι πλέον το πώς θα επιβιώσει σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον ο αγροτικός κόσμος. Με τον τρόπο που γίνεται η φορολόγηση, με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και με την επιβάρυνση των νέων μέτρων, όπως η μείωση του αφορολογήτου, αλλά και το ότι οι ασφαλιστικές εισφορές θα λογίζονται σαν καθαρό εισόδημα, με μαθηματική ακρίβεια φτάνουμε να δίνουμε στο κράτος το 78,4% του εισοδήματός μας», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικού Τομέα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Παπαμερής.

Τεράστιο το κόστος παραγωγής – Σε λίγα χρόνια μόνο θα εισάγουμε προϊόντα

«Θεωρούμαστε πλέον «βιομήχανοι και εργοστασιάρχες», ενώ κρεμόμαστε από τις καιρικές συνθήκες. Παθαίνοντας μια καταστροφή, πρέπει να έχουμε το κεφάλαιό μας, γιατί η επόμενη χρονιά δεν περιμένει. Πως θα αποπληρωθούν φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ρεύμα, πετρέλαιο, εργάτες γης; Το κόστος παραγωγής για εμάς είναι τεράστιο. Αν αυτά η κυβέρνηση δεν τα βάλει καλά στο μυαλό της και δεν μας αφήσει να ανασάνουμε και να επενδύσουμε στον πρωτογενή τομέα, τότε είμαστε χαμένοι. Ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που μπορεί να φέρει θέσεις εργασίας. Γύρω από εμάς υπάρχουν 110 επαγγέλματα. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε αναδιάρθρωση καλλιεργειών για να κρατηθούμε, σε λίγα χρόνια τα χωριά μας θα καταντήσουν χωριά γερόντων. Εμείς μπορούμε να ανασυντάξουμε την ύπαιθρο, αρκεί να μας αφήσουν να παράγουμε, να μπορούν νέοι άνθρωποι από τις πόλεις να δουλέψουν ξανά τις περιουσίες των πατεράδων τους. Σε λίγα χρόνια μόνο θα εισάγουμε προϊόντα, με αποτέλεσμα να υπάρξει πλήρης φτωχοποίηση του λαού», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Παπαμερής.

Δεν ισχύει η άποψη που θέλει τους αγρότες να ζουν από τις επιδοτήσεις

«Στην αρχή της κρίσης είπαμε ότι θα βάλουμε πλάτη για να σωθεί η πατρίδα. Όμως όταν το κράτος μας εξισώνει με τους βιομήχανους, με τους οποίους δεν έχουμε τίποτα γιατί κι αυτοί τραβάνε τα πάνδεινα, δεν μπορούμε να κρατηθούμε. Για παράδειγμα θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα τα σχέδια βελτίωσης. Δανεισμό ποιος θα μας δώσει π.χ. για ένα πρόγραμμα 150.000 ευρώ; Αυτά που διαφημίζουν οι τράπεζες για 5.000 ευρώ, αυτά δεν φτάνουν ούτε για τα πρώτα έξοδα! Γενικότερα υπήρχε μια άποψη στον κόσμο που έλεγε ότι οι αγρότες περνούσαν καλά με τις επιδοτήσεις. Θέλω να τονίσω ότι η πλειονότητα των αγροτών δεν τις λάμβαναν! Αυτοί που ασχολούνταν με δενδρώδεις καλλιέργειες δεν είχαν επιδοτήσεις. Δεν είναι έτσι για όλους τους αγρότες. Ειδικά για την αμπελοκαλλιέργεια κάθε χρόνο αναγκαζόμαστε να κάνουμε αναδιάρθρωση καλλιεργειών, με νέες εγκαταστάσεις που έχουν υψηλό κόστος. Αν δεν εκσυγχρονιστούμε δεν θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας», τόνισε καταληκτικά ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικού Τομέα της Π.Α.Μ.Θ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...