Δεν τιμά τον εκλεγμένο, πλέον, βουλευτή Μακάριο Λαζαρίδη η απαξιωτική στάση του απέναντι στον μέχρι πρότινος συνυποψηφιό του Γιώργο Καλαντζή. Επιδεικτικά αρνήθηκε να τον συγχαρεί για τον αγώνα του, ενώ σε κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι τον αγνοεί!!! Αντί να προβληματιστεί για τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ έχασε την τέταρτη βουλευτική έδρα στην Καβάλα, δείχνει σαν να χαίρεται επειδή εξαιτίας αυτής της απώλειας δεν εκλέχθηκε βουλευτής ο Γ. Καλαντζής.

Ακόμη αρέσκεται να αυτοπαρουσίαζεται ως θύμα “βρόμικου πολέμου”, στοχοποιώντας άλλοτε την ΝΟΔΕ Καβάλας και άλλοτε τον Γιώργο Καλαντζή.

Θα πρέπει ωστόσο, να κατανοήσει πως αν κάποιοι δικαιούνται να έχουν παράπονα, αυτοί είναι οι συνυποψήφιοί του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Είχαν μόλις 20 μέρες να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα, όταν ο ίδιος επί 15 και πλέον μήνες τριγυρνούσε στον νομό και “έλυνε” προβλήματα με το επιχείρημα ότι είναι του στενού περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επιπλέον, η επίσημη υποψηφιότητά του ανακοινώθηκε αρκετό διάστημα πριν τις εκλογές και έτσι είχε την νομιμοποίηση να κάνει προεκλογικό αγώνα, ενώ οι υπόλοιποι δεν ήξεραν καν αν θα είναι υποψήφιοι. Τα περί “βρόμικου πολέμου”, λοιπόν, καλύτερα να τα αφήσουμε στην άκρη. Η κοινωνία της Καβάλας είναι μικρή και όλα μαθαίνονται.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι “περασμένα ξεχασμένα”. Οι εκλογές είναι παρελθόν, ο ίδιος βουλευτής και η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση. Ο κ. Λαζαρίδης όμως επιμένει να κυνηγάει “εχθρούς”, αντί χαρεί την επιτυχία του και να επικεντρωθεί στα καθήκοντα που απορρέουν από τον θεσμικό ρόλο του βουλευτή. Αυτή την λογική δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις πολιτικό πολιτισμό.

Και κάτι τελευταίο. Ο Γιώργος Καλαντζής επί 25 και πλέον χρόνια πρωταγωνίστηκε στην πολιτική σκήνη. Ξεκίνησε από δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και έγινε βουλευτής, υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής. Άρα μόνο τυχαίος δεν είναι. Αν ο κ. Λαζαρίδης καταφέρει να διαγράψει ανάλογη πολιτική πορεία, τότε ίσως να μπορεί να δηλώνει ότι τον αγνοεί. Επί του παρόντος όφειλε τουλάχιστον έναν ελάχιστο πολιτικό σεβασμό προς το πρόσωπό του…