Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Στον Α.Ο.Κ. θέλουν να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα…

Ημέρα:

Στόχος της FIFA και της UEFA είναι η άμεση έναρξη του πρωταθλήματος εφόσον συγκροτηθεί νέα ΚΕΔ. Η Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή συνομοσπονδία υποστήριξαν πως το ποδόσφαιρο δε μπορεί να περιμένει τους… χρόνους έκδοσης ενός πορίσματος από την Πυροσβεστική (!!!), ενώ ξεκαθάρισαν πως δεν προκρίνουν ως λύση τους ξένους διαιτητές…

Μιλώντας με κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του Α.Ο.Κ. τόνισε την Τετάρτη στο KWN πως θέλουν άμεσα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πως είναι πανέτοιμοι για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

«Για μας θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εμείς ήμαστε έτοιμοι…»

Ζήτησαν να αρχίσει το πρωτάθλημα…

FIFA και UEFA στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψή τους με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη με ρητή οδηγία τους ζήτησαν να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα ανεξάρτητα με το πότε θα εκδοθεί το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη φωτιά στην οικία του Μπίκα.

FIFA και UEFA κρίνουν ότι το ποδόσφαιρο δε μπορεί να εγκλωβιστεί στις μακροχρόνιες διαδικασίες της Π.Υ., ωστόσο με αυτόν τον τρόπο ακυρώνεται η απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, η οποία είχε ανακοινώσει τα εξής μετά τη φωτιά στο σπίτι του Μπίκα: «Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής  όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την στάση της».

Την Πέμπτη το μεσημέρι θα ξεκαθαρίσει

Παρόλα αυτά δε μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη ξεκάθαρα ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο, διότι προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί τα νέα μέλη της ΚΕΔ. Το έργο της συγκρότησης της νέας ΚΕΔ έχει αναλάβει αποκλειστικά ο κ. Κουτσοκούμνης, ωστόσο είναι δύσκολο μετά την παραίτηση του κ. Μπίκα να βρεθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής και εγνωσμένου κύρους.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από τη FIFA και την UEFA το ενδεχόμενο ξένων διαιτητών δεν μπορεί να βρει εφαρμογή, ενώ διαψεύδονται και τα διάφορα ονόματα (Ψυχομάνης, Τριτσώνης κ.α.) που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής για τη θέση του αρχιδιαιτητή.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν:

Στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ της FIFA, της UEFA και του επιτετραμμένου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αναλύθηκαν διεξοδικά τα τελευταία γεγονότα και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

α. Συνεχίζεται η προσπάθεια συγκρότησης νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο.  Αποκλειστικός υπεύθυνος για την επίλυση του θέματος είναι ο κ. Κ. Κουτσοκούμνης.

β. Ο ορισμός ξένων διαιτητών σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κρίνεται προς το παρόν μη πρόσφορο μέτρο.

γ. Ο διορισμός ξένου Προέδρου στην Κ.Ε.Δ. θεωρείται επίσης μη πρόσφορο μέτρο, δεδομένης της εύλογης άγνοιας του για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

δ. Η FIFA και η UEFA εκφράζουν την μεγάλη τους ανησυχία για την καθυστέρηση της έκδοσης του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την φωτιά στην οικεία του κ. Γ.Μπίκα.

Ως αποτέλεσμα η FIFA έδωσε στον κ. Κουτσοκούμνη και την ΠΔΕ της ΕΠΟ οδηγία για την επανεκκίνηση των εθνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων της Ελλάδος, έστω και αν ακόμα δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πόρισμα της Π.Υ.

Δεδομένου ότι η προσπάθεια συγκρότησης της νέας Κ.Ε.Δ., με τα κατάλληλα πρόσωπα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είναι δύσκολο να οριοθετηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Για το θέμα θα λάβει οριστική απόφαση η ΠΔΕ της ΕΠΟ στην αυριανή (17/11) συνεδρίασή της, κατόπιν επαφής με τον κ. Κουτσοκούμνη και επίσημης ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις των σχετικών διαβουλεύσεων.

ε. Η ΠΔΕ, δια των νομικών της, επεξεργάζεται ήδη τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού της στο θέμα των δηλώσεων αθλητικών παραγόντων για τη διαιτησία, πριν και μετά τους αγώνες, ώστε ο πειθαρχικός κώδικας να αναπροσαρμοστεί και ανάρμοστες δηλώσεις ή συμπεριφορές να παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα και την επιτροπή δεοντολογίας.

στ. Η ΠΔΕ της ΕΠΟ θα δρομολογήσει εντός των ημερών επαφές με την διοίκηση της SuperLeague και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες για την έμπρακτη στήριξη τους στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά στην οικεία του κ. Γ. Μπίκα, όπως είχε αποφασιστεί στο ΔΣ της 10ης Νοεμβρίου 2016.

Γιώργος Νελόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πολλά θέματα απασχολούν το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Ζητήσαμε παράταση της εφαρμογής της διασύνδεσης των...

Επιτυχιών συνέχεια για τις μικτές Κ-14 & Κ-16 της ΕΠΣΚ

Αυλαία με πανομοιότυπες νίκες και προκρίσεις έριξαν για τη...

Δυσκολίες από την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του δήμου Καβάλας

Απόστολος Μουμτσάκης: Το προσωπικό της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που πληρώνονταν με...

ΕΠΣΚ: Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή πίτας για τις ομάδες της Θάσου

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, τιμώντας τις έξι ομάδες...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε δίπλα στους αγρότες με πράξεις και όχι ανεβαίνοντας στα τρακτέρ!»

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη,...

20χρονος νεκρός σε σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα

Την 27-2-2024 και ώρα 20.30, στην Εθνική οδό Κομοτηνής...

Καβάλα: Διαρρήκτριες έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών και τις κυβερνητικές πολιτικές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από...