Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στον Α.Ο.Κ. θέλουν να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα…

Ημέρα:

spot_img

Στόχος της FIFA και της UEFA είναι η άμεση έναρξη του πρωταθλήματος εφόσον συγκροτηθεί νέα ΚΕΔ. Η Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή συνομοσπονδία υποστήριξαν πως το ποδόσφαιρο δε μπορεί να περιμένει τους… χρόνους έκδοσης ενός πορίσματος από την Πυροσβεστική (!!!), ενώ ξεκαθάρισαν πως δεν προκρίνουν ως λύση τους ξένους διαιτητές…

Μιλώντας με κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του Α.Ο.Κ. τόνισε την Τετάρτη στο KWN πως θέλουν άμεσα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πως είναι πανέτοιμοι για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

«Για μας θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εμείς ήμαστε έτοιμοι…»

Ζήτησαν να αρχίσει το πρωτάθλημα…

FIFA και UEFA στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψή τους με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη με ρητή οδηγία τους ζήτησαν να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα ανεξάρτητα με το πότε θα εκδοθεί το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη φωτιά στην οικία του Μπίκα.

FIFA και UEFA κρίνουν ότι το ποδόσφαιρο δε μπορεί να εγκλωβιστεί στις μακροχρόνιες διαδικασίες της Π.Υ., ωστόσο με αυτόν τον τρόπο ακυρώνεται η απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, η οποία είχε ανακοινώσει τα εξής μετά τη φωτιά στο σπίτι του Μπίκα: «Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής  όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την στάση της».

Την Πέμπτη το μεσημέρι θα ξεκαθαρίσει

Παρόλα αυτά δε μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη ξεκάθαρα ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο, διότι προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί τα νέα μέλη της ΚΕΔ. Το έργο της συγκρότησης της νέας ΚΕΔ έχει αναλάβει αποκλειστικά ο κ. Κουτσοκούμνης, ωστόσο είναι δύσκολο μετά την παραίτηση του κ. Μπίκα να βρεθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής και εγνωσμένου κύρους.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από τη FIFA και την UEFA το ενδεχόμενο ξένων διαιτητών δεν μπορεί να βρει εφαρμογή, ενώ διαψεύδονται και τα διάφορα ονόματα (Ψυχομάνης, Τριτσώνης κ.α.) που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής για τη θέση του αρχιδιαιτητή.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν:

Στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ της FIFA, της UEFA και του επιτετραμμένου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αναλύθηκαν διεξοδικά τα τελευταία γεγονότα και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

α. Συνεχίζεται η προσπάθεια συγκρότησης νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο.  Αποκλειστικός υπεύθυνος για την επίλυση του θέματος είναι ο κ. Κ. Κουτσοκούμνης.

β. Ο ορισμός ξένων διαιτητών σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κρίνεται προς το παρόν μη πρόσφορο μέτρο.

γ. Ο διορισμός ξένου Προέδρου στην Κ.Ε.Δ. θεωρείται επίσης μη πρόσφορο μέτρο, δεδομένης της εύλογης άγνοιας του για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

δ. Η FIFA και η UEFA εκφράζουν την μεγάλη τους ανησυχία για την καθυστέρηση της έκδοσης του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την φωτιά στην οικεία του κ. Γ.Μπίκα.

Ως αποτέλεσμα η FIFA έδωσε στον κ. Κουτσοκούμνη και την ΠΔΕ της ΕΠΟ οδηγία για την επανεκκίνηση των εθνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων της Ελλάδος, έστω και αν ακόμα δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πόρισμα της Π.Υ.

Δεδομένου ότι η προσπάθεια συγκρότησης της νέας Κ.Ε.Δ., με τα κατάλληλα πρόσωπα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είναι δύσκολο να οριοθετηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Για το θέμα θα λάβει οριστική απόφαση η ΠΔΕ της ΕΠΟ στην αυριανή (17/11) συνεδρίασή της, κατόπιν επαφής με τον κ. Κουτσοκούμνη και επίσημης ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις των σχετικών διαβουλεύσεων.

ε. Η ΠΔΕ, δια των νομικών της, επεξεργάζεται ήδη τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού της στο θέμα των δηλώσεων αθλητικών παραγόντων για τη διαιτησία, πριν και μετά τους αγώνες, ώστε ο πειθαρχικός κώδικας να αναπροσαρμοστεί και ανάρμοστες δηλώσεις ή συμπεριφορές να παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα και την επιτροπή δεοντολογίας.

στ. Η ΠΔΕ της ΕΠΟ θα δρομολογήσει εντός των ημερών επαφές με την διοίκηση της SuperLeague και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες για την έμπρακτη στήριξη τους στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά στην οικεία του κ. Γ. Μπίκα, όπως είχε αποφασιστεί στο ΔΣ της 10ης Νοεμβρίου 2016.

Γιώργος Νελόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...