spot_img

ΚΑΒΑΛΑ: Ολοκληρώθηκε το τουρνουά Beach Rugby

Ημέρα:

Δυνατές συγκινήσεις και στιγμές γεμάτες ένταση στο τουρνουά Kavala Beach Rugby.

Πολλαπλά τα κέρδη της διοργάνωσης επισημαίνει η δήμαρχος.

Δυνατές συγκινήσεις και στιγμές γεμάτες ένταση έζησαν αθλητές και θεατές το Σαββατοκύριακο που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας για να παρακολουθήσουν το τουρνουά Beach Rugby που διοργάνωσε η τοπική ομάδα ράγκμπι του ΑΟΚ με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εκατό αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αγωνίστηκαν για δυο ημέρες στο γήπεδο beach rugby που στήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας στο κεντρικότερο σημείο της πόλη για τις ανάγκες του τουρνουά προσφέροντας μοναδικές εικόνες σ’ ένα άθλημα που όπως αναφέρει μια αγγλική παράδοση είναι για χούλιγκαν αλλά παίζεται από ευγενείς.

Για τρεις μέρες η κεντρική πλατεία της Καβάλας μεταμορφώθηκε κυριολεκτικά σε μια απέραντη αμμουδιά για να φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά beach rugby με τη συμμετοχή ελληνικών και ξένων ομάδων. Γέμισε ζωή από τις φωνές, τα χειροκροτήματα, τα επιφωνήματα θαυμασμού αλλά και το κέφι των αθλητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής ομάδας ράγκμπι του ΑΟΚ για να προσφέρουν ένα όμορφο και εντυπωσιακό θέαμα.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατήσαν το απόγευμα της Παρασκευής και τις δυσκολίες που υπήρχαν στην εξέλιξη του τουρνουά όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας με τη συνεργασία των αθλητών της τοπικής ομάδας ράγκμπι του ΑΟΚ κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί ο αγωνιστικός χώρος και οι αγώνες να διεξαχθούν κανονικά.

Συνολικά επτά ελληνικές ομάδες (πέντε αντρικές και δυο γυναικείες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τον Βόλο) και δυο αντρικές ομάδες από τη Ρουμανία πρόσφεραν μοναδικό θέαμα στις δυο μέρες που διήρκησε το τουρνουά το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα σε αστικό ιστό πόλης γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους θεατές να το παρακολουθήσουν από κοντά, να το γνωρίσουν καλύτερα, και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια νέων και μεγαλύτερων αθλητών.

Στο σύνολό τους τόσο οι αθλητές που επισκέφθηκαν την Καβάλα για τις ανάγκες του τουρνουά όσο και ο ομοσπονδιακός διαιτητής Γιώργος Καλόξυλος που ήρθε από την Αθήνα για τις ανάγκες των αγώνων εξήραν την προσπάθεια του Δήμου Καβάλας και των τοπικών φορέων να διοργανώσουν ένα ιδιαίτερο τουρνουά ξεπερνώντας τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες υπήρχαν. Επιπλέον, όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη φιλοξενία που τους παρασχέθηκε, το ζεστό και φιλικό κλίμα που συνάντησαν αλλά κυρίως για την ομορφιά της Καβάλας που τους κέρδισε.

Ιδιαίτερο τόνο στις δυο ημέρες που διήρκησε το τουρνουά έδωσαν οι σχολές χορού και τα γυμναστήρια της Καβάλας που έκαναν επιδείξεις στον αγωνιστικό χώρο στα ημίχρονα των αγώνων και διασκεδάζοντας θεατές και αθλητές.

Το πρώτο τουρνουά «Kavala Beach Rugby» ανάδειξε νικητή την ρουμανική ομάδα Dracula Old Boys, στη δεύτερη θέση την ομάδα από την Αθήνα την Attica Springboks και στην τρίτη θέση την ομάδα Lions από τη Θεσσαλονίκη.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα σε δηλώσεις της λίγο μετά την λήξη του τουρνουά και την απονομή των κυπέλων στους αθλητές τόνισε ότι παρά τις οικονομικές αντιξοότητες και τις δυσκολίες στο να δημιουργηθούν υποδομές ειδικά για τέτοιους αγώνες στο κέντρο της πόλης ο Δήμος Καβάλα το κατάφερε και έφερε εις πέρας αυτή τη διοργάνωση. «Πρέπει να γίνει απ’ όλους αντιληπτό», σημείωσε η δήμαρχος, «ότι αυτό που κέρδισε η πόλη είναι η προβολή της μέσα από μια αθλητική διοργάνωση που ανάλογη της διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα».

«Οι αθλητές», συνέχισε η δήμαρχος, «που ήρθαν από άλλες πόλεις της Ελλάδας και το εξωτερικό, κάποιοι εξ αυτών μάλιστα, με τους φίλους και τις οικογένειές τους, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την Καβάλα και να περάσουν όμορφες στιγμές. Επιπλέον, αποδείξαμε ότι αν υπάρχει συνεργασία και καλή θέληση μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να πρωτοπορούμε. Και επειδή πάντα λέμε ότι σε άλλες πόλεις γίνεται το ένα ή το άλλο που δεν γίνεται στη δική μας πόλη, νομίζω ότι με ικανοποίηση μπορούμε να πούμε ότι εμείς διοργανώσαμε ένα διαφορετικό τουρνουά αγώνων στα πρότυπα ανάλογων τουρνουά που διοργανώνονται σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. Νομίζω ότι θέσαμε τις βάσεις για ανάλογες διοργάνωσεις στο μέλλον».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Οι πολίτες να πάρουν την τύχη της Περιφέρειας στα χέρια τους

«Η διοίκηση Μέτιου δεν οραματίστηκε, δεν υλοποίησε ούτε ένα...

Νίκη στις 13 Περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους Δήμους, ο στόχος των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών

Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό...

Ξενοφών Κροκίδης: Και οι γιατροί χρειάζονται σταυρό

«Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να μιλάω για τη...

Μάκης Παπαδόπουλος: Κάνουμε το Πάρκο Φαλήρου ένα στολίδι για την Καβάλα!

Μεταμορφώνουμε το Πάρκο Φαλήρου σε έναν χώρο αναψυχής υψηλής...

Θάσος: Στον αέρα πάνω από 300 οικοδομικές άδειες για δόμηση σε οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων

Σωτήρης Λαζαρίδης: Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την εξάμηνη προθεσμία, γιατί...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να γυρίσουμε σελίδα και στη Δ. Ε. Φιλίππων!»

Με πλήθος κόσμου και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκε...

Την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του Χ. Χρυσανίδη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού ΕΡΓΟ...