Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Πως να φτιάξεις ξανά την ζωή σου μετά από ένα δύσκολο χωρισμό

Ημέρα:

Αν είσαι από αυτούς ή από αυτές, που χώρισαν τότε μην τα βάψεις μαύρα. Δεν έφτασε το τέλος της ζωής. Έχεις την ευκαιρία να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές μας για να κερδίσεις και πάλι μια νέα όμορφη και ισορροπημένη ζωή.

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος – ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου. 

🔔 Πριν προχωρήσουμε μη ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι μου. Κάντε ένα κλικ στο καμπανάκι για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα νέα βίντεο μου.

Ο χωρισμός είναι μια από τις πιο στρεσογόνες εμπειρίες, που μπορεί να βιώσει κάποιος, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στη μέση. Το τέλος μιας σχέσης συχνά συνοδεύεται από συναισθήματα απώλειας, απογοήτευσης και αβεβαιότητας για το μέλλον. Παρ’ όλα αυτά, η ζωή μετά από έναν χωρισμό δεν τελειώνει. Είναι μια ευκαιρία για ανανέωση και δημιουργία μιας νέας ζωής που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Ως οικογενειακός δικηγόρος, έχω δει πολλούς γονείς να ξαναφτιάχνουν τη ζωή τους μετά από ένα δύσκολο χωρισμό με την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση. Μπορείτε και εσείς να κάνετε το ίδιο.

 Ενώ η διαδικασία της ίασης και της προσαρμογής μπορεί να είναι χρονοβόρα και δύσκολη, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ξαναχτίσετε τη ζωή σας και να δημιουργήσετε ένα ευτυχισμένο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά σας.

Ακολουθούν επτά (7) πρακτικές συμβουλές, που βοηθούν στο να ξαναφτιάξετε τη ζωή σας και να βρείτε την ευτυχία.

👉 1. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας για αποδοχή και προσαρμογή στη νέα κατάσταση.

 Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα μετά από έναν χωρισμό είναι να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε και να αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας, είτε πρόκειται για θλίψη, θυμό, απογοήτευση ή σύγχυση. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να “πενθήσει” την απώλεια της σχέσης σας και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να “προχωρήσει” γρήγορα.

Η άρνηση της κατάστασης δεν θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε. Αποδεχτείτε ότι η σχέση σας έχει τελειώσει και επικεντρωθείτε στο να χτίσετε ένα καλύτερο μέλλον για εσάς και τα παιδιά σας.

👉 2. Φροντίστε τον εαυτό σας και την υγεία σας. Εστίαση στην αυτοφροντίδα.

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε υγιεινά, κοιμάστε αρκετά και ασκείστε τακτικά. Αφιερώστε χρόνο για δραστηριότητες, που σας ευχαριστούν και σας χαλαρώνουν. Ανακαλύψτε νέα ενδιαφέροντα και χόμπι. Επανεκτιμήσετε και ανανεώσετε  τις κοινωνικές σας σχέσεις με φίλους και οικογένεια. Ανοίξτε τον εαυτό σας σε νέες γνωριμίες και φιλίες. Συμμετέχετε σε δραστηριότητες ή ομάδες που σας ενδιαφέρουν.

👉 3. Ζητήστε ψυχολογική υποστήριξη, αν την χρειάζεστε. 

Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς επιστήμονες ψυχικής υγείας. Η συζήτηση για τα συναισθήματά σας και η λήψη καθοδήγησης από έμπειρους επαγγελματίες μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση της κατάστασης και στην πρόοδό σας.

👉 4. Επανεξετάστε τους στόχους και τις προτεραιότητές σας. Δημιουργήστε νέους στόχους. 

Σκεφτείτε τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι θέλετε από τη ζωή σας τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και πώς μπορείτε να το επιτύχετε. Προσαρμόστε τις ενέργειές σας αναλόγως. Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να εξερευνήσετε νέες ευκαιρίες καριέρας, να ξεκινήσετε μια εκπαίδευση ή να ασχοληθείτε με νέα ενδιαφέροντα.

Αρχίστε να σκέφτεστε το μέλλον με αισιοδοξία και ανοικτό πνεύμα. Αποδεχτείτε την αλλαγή και προχωρήστε μπροστά. Εστιάστε στα θετικά που μπορείτε να αποκομίσετε από την αλλαγή αυτή στη ζωή σας.

👉 5. Εστιάστε στη σχέση σας με τα παιδιά και ενισχύστε την. 

Επικοινωνήστε σταθερά, ανοιχτά και ειλικρινά με τα παιδιά σας, που χρειάζονται ειλικρινή και κατάλληλη για την ηλικία τους ενημέρωση για το τι συμβαίνει. Εξηγήστε τους ότι το διαζύγιο δεν οφείλεται σε δικό τους λάθος και ότι και οι δύο γονείς θα συνεχίσουν να τα αγαπούν και να τα φροντίζουν. Ακούστε τα συναισθήματά τους και δώστε τους χώρο να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Διατηρήστε μια σταθερή ρουτίνα για τα παιδιά. Υποστηρίξτε τα παιδιά σας στις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντά τους, δείχνοντας τους ότι είστε παρών και ενδιαφέρεστε για τη ζωή τους. Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό στο σχετικό άρθρο στo  blog μου:

https://kavala-lawyer.blogspot.com/2024/07/blog-post.html

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Γιώργος Γιαγκουδάκης
Δικηγόρος Καβάλας

Ειδικός Νομικός Σύμβουλος Διαζυγίων & οικογενειακού δικαίου
https://giagkoudakis-dikigoros.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ερώτηση που δεν έγινε ποτέ στο debate των έξι

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Το debate των έξι του ΠΑΣΟΚ...

Υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα της ΠΑΜΘ

«Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεκολλήσουμε την Περιφέρειά...

Ευαγγελία Δρακονάκη: Υπάρχει κι άλλη λύση για την πιάτσα των ταξί

Για το θέμα της μεταφοράς της πιάτσας των ταξί...

Ταξίδι στον μαγικό κόσμο ενός κοραλλιογενούς υφάλου

Στον μαγικό κόσμο ενός κοραλλιογενούς υφάλου βρέθηκαν το πρωί...

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της ΑΜΘ στο Ρίμινι της Ιταλίας

Για την επετειακή εκδήλωση της ιστορικής μάχης του Β’...

Η σιδηροδρομική σύνδεση ξεκινά, αλλά οι αποζημιώσεις δεν δόθηκαν

Χωρίς να λάβουν οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες κτημάτων τις αποζημιώσεις...

Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 17:30, στο...