Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025

ΔΕΥΑΘ: Με ταχείς ρυθμούς ολοκληρώνονται τα έργα

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Με ταχείς ρυθμούς ολοκληρώνει έργα και παρεμβάσεις η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, ώστε να είναι πανέτοιμη ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου, στη διάρκεια της οποίας οι απαιτήσεις για την επιχείρηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Κώστας Μανίτσας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στα έργα που εκτέλεσε η επιχείρηση σε Κοίνυρα, Λιμενάρια και Καλλιράχη.

«Πέρυσι είχαμε θέμα με την τροφοδοσία του νερού στα Κοίνυρα. Είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση…»

«Τα Κοίνυρα είναι ο τρίτος οικισμός που είχαμε στον προγραμματισμό μας για να πραγματοποιήσουμε κάποιες παρεμβάσεις καίριας σημασίας, αφού τελειώσαμε με την Καλλιράχη και τα Λιμενάρια. Ολοκληρώνονται και στα Κοίνυρα οι εργασίες, πολύ λίγες παρεμβάσεις μας έχουν μείνει, ώστε να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για να υποδεχτούμε τη νέα τουριστική περίοδο. Πέρυσι είχαμε θέμα με την τροφοδοσία του νερού στα Κοίνυρα. Είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Οι παροχές ήταν πολύ στενές πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά το λύσαμε το θέμα έγκαιρα με τη μεταφορά νερού από την Ποταμιά. Το βασικό πρόβλημα που είχαμε ήταν με τις εμφράξεις. Έχουμε βρει την πηγή που μας δημιουργεί τα προβλήματα των εμφράξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Είμαστε καθ’ όλα έτοιμα σύμφωνα με τον περσινό μπουσούλα. Τώρα το αν θα μας βγουν καινούργια προβλήματα, αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε…»

«Πιθανολογούμε επειδή είναι μικρές οι παροχές και μεγάλες οι διαστάσεις των αγωγών, δημιουργούν φυσαλίδες στο νερό, το οποίο όταν εκρήγνυται οι φυσαλίδες δημιουργούν αυτό το ασβέστωμα που προκαλεί τις εμφράξεις. Παρ’ όλα αυτά βρήκαμε την πηγή, θα την απομονώνουμε τώρα πλέον για όλη τη χειμερινή περίοδο και αναμένουμε τα αποτελέσματα από του χρόνου να είναι πάρα πολύ καλύτερα. Στα Λιμενάρια που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός στο νησί έπρεπε να ρίξουμε το βάρος μας εκεί, το κάναμε είχαμε αποτελέσματα και ευελπιστούμε ότι φέτος δεν θα υπάρχει πρόβλημα κανένα για το καλοκαίρι. Στην Καλλιράχη τελείωσε ο αγωγός, κάνουμε δοκιμές πίεσης, τελείωσαν και από ‘κει τα προβλήματα, οπότε είμαστε καθ’ όλα έτοιμα σύμφωνα με τον περσινό μπουσούλα. Τώρα το αν θα μας βγουν καινούργια προβλήματα, αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα που είχαμε καταγράψει τα προγενέστερα χρόνια, είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι», υπογράμμισε καταληκτικά ο Κώστας Μανίτσας. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έλαβε τα μέτρα της η ΔΕΥΑ Θάσου για το φετινό καλοκαίρι

Κώστας Μανίτσας: Οι παρεμβάσεις που κάναμε απομακρύνουν το ενδεχόμενο...

Κυριάκος Σταυρίδης: Δεν ξεκίνησε τόσο καλά η συνεργασία με τον ιδιώτη

Στις αρρυθμίες που προέκυψαν με την αποκομιδή των απορριμμάτων...

1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κεντήματος στην Καβάλα

Από την Τρίτη 20 Μαΐου έως και την Κυριακή...

Αμυδρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον «Διόνυσο»

Θόδωρος Μουριάδης: Εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι και ετοιμάζουμε τον διαγωνισμό Φως στην...

Επίσκεψη του Αλ. Ιωσηφίδη στη σχολή εκπαίδευσης πιλότων Egnatia Aviation

«Προστιθέμενη αξία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από τη...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας αναλαμβάνει τη Νομική στήριξη των γιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας στην πρόσφατη ετήσια Γενική Συνέλευση,...

Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του Κειμηλιαρχείου

Η Τεχνική Υπηρεσία (ΦΕΚ 1451 Β΄/9-8-2005) της Ιεράς Μητροπόλεως...

Δήμος Θάσου: Ωδή στην πηγή ζωής, τη μητέρα!

Ο Δήμος Θάσου  με μία συγκινητική εκδήλωση, τίμησε και φέτος...