Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άγιο Φως: Λίγες σκέψεις των Ημερών των Παθών…/ του Γ. Δημητρακάκη

Ημέρα:

spot_img

Τούτες τις ημέρες ξεφυτρώνουν κάθε τόσο, κρίσεις-απόψεις από τους συμμετέχοντες στη θεατρική παράσταση “πρώτη φορά αριστερά” για το Άγιο Φως και μάλιστα το βλέπουν σαν: αντικείμενο, παγανιστική λατρεία … και το εξετάζουν και από οικονομικής άποψης! 

Αναρωτιέμαι τώρα εγώ, ως απλός και -πιστεύω- σκεπτόμενος πολίτης:

1) Αντικείμενο είναι: κάθε τι που μπορεί να υποπέσει στις αισθήσεις μας, κυρίως στην όραση και την ακοή, κάθε τι που ανήκει στον εξωτερικό κόσμο. Ας δούμε “αντικείμενα” αναλογικά: α) Βλέπουμε κόμμα με (σύμφωνα με όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις) 12% και να αποδίδουν τιμές πρωθυπουργού στον αρχηγό του!! Το σύνταγμα των Ελλήνων λέει: “εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα έτη” το ποσοστό κόμματος μεταβάλλεται σε χρόνο dt. β)Το ποσοστό των Ορθοδόξων Ελλήνων είναι 95% !Το σύνταγμα των Ελλήνων λέει επίσης πως “επίσημη θρησκεία των Ελλήνων είναι η Ορθοδοξία”- δεν αλλάζει αυτό το ποσοστό εδώ και αιώνες.
Συγκρίνετέ τα τώρα αυτά τα δύο με την ψυχρή λογική… Σε κάθε περίπτωση ο σκεπτόμενος και όχι υποβαθμισμένος νοητικά  πολίτης απαιτεί σεβασμό στις αξίες του και σεβασμό στην πλειοψηφία…
2) Οικονομικό πρόβλημα υπάρχει. Γνωστό τοις πάσι. Ερώτημα: α) Δεν υπάρχει άραγε οικονομικό πρόβλημα στα ταξίδια του κ. πρωθυπουργού -του 12% και του συνεταίρου του, του 2%- στην Κούβα, Αμερική, Παρίσι, Άγιους Τόπους, Ευρώπη;… και το γράφω γιατί λέει, θα καταργούσαν τα πρωθυπουργικά αεροπλάνα λόγω κόστους – ο λαός έχει και γνώση και μνήμη! Οι Κύπριοι πολιτικοί που χρησιμοποιούν δρομολόγια γραμμής για τα ταξίδια τους, δεν είχαν οικονομικά προβλήματα; φυσικά!!! (Και) γι ‘αυτό όμως τα ξεπέρασαν! β) Αν δεν κάνω λάθος επιθυμεί να  χρηματοδοτήσει το ταξίδι στους Αγίους Τόπους για την έλευση του Αγίου Φωτός η εκκλησία της Ελλάδος!
3) Ιστορικά: Όταν βαλλόμεθα πανταχόθεν, δεν πρέπει να διαφυλάξουμε τις αξίες μας; Πάντα θα είμαστε έρμαια των αφεντικών της παγκοσμιοποίησης, της διάλυσης των αξιών, της ισοπέδωσης; Σήκωσαν κεφάλι και οι αθεϊστές με αυτές τις τακτικές της κυβέρνησης -πρωτόγνωρο στα Ελληνικά  χρονικά, Μεγάλη Παρασκευή να κάνουν συνάξεις  κρεατοφαγίας δημοσίως!
4) Αποκαλέστηκε και παγανιστική λατρεία! τόσο νοημοσύνη έχουν οι συνεταίροι της διάλυσης που εκθέτουν τον αρχηγό τους – κ. πρωθυπουργό, διότι ο ίδιος επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους πριν μικρό χρονικό διάστημα και χρηματοδότησε τον Άγιο Τάφο με κονδύλια του Ελληνικού κράτους…

5) Γεωγραφικά: Οι Άγιοι Τόποι είναι μέρος του Ελληνικού έθνους; Το τι μαρτυρούν ίσως  οι Άγιοι Πατέρες εκεί, φυσικά αυτοί μόνο γνωρίζουν, δεν επιθυμείτε την επαφή με τους Αγίους Τόπους  δια μέσου μιας αναγνώρισης της θέσης τους, της αξίας τους, της προσφοράς τους, πνευματικής και πατριωτικής; Μπορώ να το δεχτώ και αυτό γιατί είναι γνωστό, ότι δεν επιθυμείτε και την επαφή με το λαό που σας τίμησε!

6) Πολιτικά: Μέχρι τώρα καταστρέψατε με τις αναλήθειες σας την ελπίδα του Ελληνικού λαού που σας τίμησε με την ψήφο του για να κατακυριεύσετε την εξουσία, τώρα σε ποια εξουσία αποβλέπετε; Αφήσετε τουλάχιστον την ελπίδα στο Θεό να τροφοδοτεί την ύπαρξη του ατόμου. Ακόμη δεν συνειδητοποιήσατε γιατί η Ρωσία έχει τους ποιο Θεοσεβούμενους πολίτες; Είναι γιατί, δέχθηκε ανελέητα χτυπήματα από τις πρώην κουμουνιστικές εμμονές!


Λυπάμαι πραγματικά γιατί μας κυβερνούν αυτοί οι: αγράμματοι, κοντόφθαλμοι, στενόμυαλοι πολιτικοί, με αυτά τα διαλυτικά στοιχεία ανάμεσα τους και φυσικά αυτούς που τους ανέχονται για μια καρέκλα …

Καλή Ανάσταση!!! Κυριολεκτικά και μεταφορικά…

Δημητρακάκης Γεώργιος

Πρώην Δντής  Γυμνασίου-Λυκείου

Αντιφίλιπποι -Καβάλας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...