Στην τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας και συναγερμού σε γυμνάσια και λύκεια του δήμου Καβάλας, κατόπιν συνεννόησης με τους διευθυντές των αντίστοιχων σχολικών μονάδων, προχώρησε η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Σε μια προσπάθεια διασφάλισης των περιουσιακών στοιχείων γυμνασίων και λυκείων του δήμου μας, θέλοντας να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται τα κρούσματα παραβιάσεων, τα οποία έχουν παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες, προχωρήσαμε στην τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας και συναγερμού σε σχολικές μονάδες όπου υπήρχε σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε σχετικά με το θέμα στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας Πέτρος Πετρόπουλος.

Ανάλογες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον σε γυμνάσια και λύκεια του δήμου Καβάλας, όπου χρειαστεί

«Αναφερόμαστε στο 1ο γυμνάσιο Καβάλας, στο γυμνάσιο και λύκειο των Κρηνίδων, στο 6ο λύκειο και στο μουσικό σχολείο, στο 7ο γυμνάσιο και στο 2ο λύκειο. Θέλω να σημειώσω το γεγονός ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον σε γυμνάσια και λύκεια του δήμου Καβάλας, όπου χρειαστεί, πάντα μετά από τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών τους. Οι σχολικές μονάδες όπου ήδη τοποθετήθηκαν τα συστήματα ασφαλείας είναι μονάδες που «χτυπήθηκαν» από τη μανία κάποιων που κατά το παρελθόν δημιούργησαν προβλήματα, καταστρέφοντας στο πέρασμά τους περιουσιακά στοιχεία των συγκεκριμένων σχολείων», συμπλήρωσε σχετικά ο Πέτρος Πετρόπουλος.

3ο λύκειο και 4ο ΕΠΑ.Λ., καθώς και το γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα παίρνουν σειρά

Όπως τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας, στόχος είναι το μέτρο αυτό να επεκταθεί και σε άλλες μονάδες, κυρίως σε αυτές που είναι πιο απομακρυσμένες από το κέντρο της πόλης ή εκτός αυτής.

«Θα περάσει από το επόμενο διοικητικό συμβούλιο της επιτροπής το 3ο λύκειο και το 4ο ΕΠΑ.Λ. που βρίσκονται στην περιμετρική, το γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα κι όπου αλλού χρειαστεί», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τοποθετήθηκαν προστατευτικά κάγκελα σε αίθουσες όπου υπάρχουν μηχανήματα αξίας

«Παράλληλα, η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει λάβει κι άλλα μέτρα, εκτός των συναγερμών, όπως τοποθέτηση προστατευτικών κάγκελων σε διάφορες αίθουσες σχολικών μονάδων όπου ο κίνδυνος ζημιών σε φαξ, σκάνερ, υπολογιστές και φωτοτυπικά μηχανήματα, ήταν ορατός λόγω εύκολης προσβασιμότητας. Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας τοποθετήθηκαν κάγκελα, όχι σε όλες τις αίθουσες, αλλά σε ορισμένες, εκεί δηλαδή όπου υπάρχει κίνδυνος για τα μηχανήματα αξίας», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο Πέτρος Πετρόπουλος.

Προβολείς LED στο 6ο γυμνάσιο Καβάλας, στο ΕΠΑ.Λ. στο Περιγιάλι, στο γυμνάσιο και το λύκειο Κρηνίδων

«Επίσης, τοποθετήθηκαν νέοι πύροι για να ασφαλιστούν τα παράθυρα και βέβαια εκεί που κρίθηκε αναγκαίο, οι σχολικές μονάδες φωταγωγήθηκαν με προβολείς τύπου LED. Μιλάμε για το 6ο γυμνάσιο Καβάλας, το ΕΠΑ.Λ. στο Περιγιάλι, το γυμνάσιο και το λύκειο Κρηνίδων. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε τη δυνατότητα περιορισμού ενδεχομένων «χτυπημάτων». Αυτό θα το συνεχίσουμε, αν και είναι μέτρο πιο βαρύ οικονομικά για την οικονομική επιτροπή, αλλά μπροστά στην ασφάλεια των σχολικών μονάδων και την προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων δεν θα κάνουμε με τίποτα πίσω», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Πετρόπουλος.