Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πεζοπορικός τουρισμός στα βήματα της αρχαίας Εγνατίας

Ημέρα:

spot_img

Την «αναγέννηση» της αρχαίας Εγνατίας Οδού, μέσα από τη δημιουργία ενός πεζοπορικού μονοπατιού, μήκος 430 χιλιομέτρων, προωθεί η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του «πεζοπορικού τουρισμού».

Για το θέμα δηλώσεις στον «Ενήμερο» έκανε ο εντεταλμένος για θέματα Τουρισμού περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος με έμφαση τόνισε ότι μια τέτοια προσπάθεια ανάδειξης της αρχαίας Εγνατίας Οδού, γίνεται για πρώτη φορά και μάλιστα τόσο μεθοδικά.

«Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μπορεί και προσφέρεται και γι’ αυτού του είδους τον τουρισμό για 12 μήνες το χρόνο…»

«Η θεματική ενότητα «πεζοπορικός τουρισμός» προσελκύει πολλούς επισκέπτες κι έχει ένα μεγάλο οικονομικό αντικείμενο σε όλη την Ευρώπη. Αντίστοιχα και στη δική μας περιφέρεια υπάρχει ο τουριστικός χώρος, αλλά παράλληλα και οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο, όχι μόνο τουριστικά, αλλά και αθλητικά ή σαν χόμπι. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μπορεί και προσφέρεται και για αυτού του είδους τον τουρισμό για 12 μήνες το χρόνο. Αυτό που ζητούν οι φίλοι του «πεζοπορικού τουρισμού» είναι κάποιο εμβληματικό σημείο για να τους γίνει πιο  ελκυστικό», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Αμοιρίδης.

Καταγράφηκαν στάσεις, σημεία αναψυχής, διαμονής και μνημεία εκατέρωθεν της αρχαίας Εγνατίας Οδού

«Έτσι, με άξονα την αρχαία Εγνατία Οδό, η οποία για πρώτη φορά περπατήθηκε μεθοδικά, καταγράφηκαν στάσεις, σημεία αναψυχής, διαμονής και μνημεία εκατέρωθεν της, ώστε να προσελκύσουμε τουρίστες. Όλο αυτό αποτελεί τη βάση για μια συνεργασία και ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή δήμους, ιδιώτες και συλλόγους που κάνουν τέτοιου είδους διαδρομές, να μας δώσουν τα στοιχεία, να τα περάσουμε σε μια ηλεκτρονική εφαρμογή που θα κάνουμε, ώστε να υπάρχουν οι πληροφορίες και διαδικτυακά και μέσω μιας εφαρμογής για κινητά και tablet, για να είναι ελκυστικά σε επισκέπτες από την Ευρώπη και την υπόλοιπη Ελλάδα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αμοιρίδης.

Η περιφέρεια ζήτησε την άποψη δήμων, κυνηγετικών και περιπατητικών συλλόγων, καθώς και άλλων φορέων που σχετίζονται με το θέμα

«Καλέσαμε δήμους, κυνηγετικούς συλλόγους, συλλόγους αυτοκινήτων 4Χ4, περιπατητικούς συλλόγους, φορείς διαχείρισης, δασαρχεία, όλους όσοι ασχολούνται με αυτό το θέμα, τους παρουσιάσαμε την ιδέα, τους δώσαμε την πρόταση και θέλουμε την άποψη τους για την περαιτέρω προβολή του «πεζοπορικού τουρισμού». Έχουμε ετοιμάσει ειδική φόρμα που τους τη χορηγούμε ηλεκτρονικά, ώστε να την συμπληρώσουν. Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά από το Οφρύνιο μέχρι και τις Φέρρες περπατιέται ένα τμήμα 430 χιλιόμετρων πεζοπορικά και καταγράφεται ηλεκτρονικά. Στόχος μας είναι η «αναγέννηση» της αρχαίας Εγνατίας Οδού μέσα από αυτό το πεζοπορικό μονοπάτι», δήλωσε καταληκτικά στον «Ε» ο εντεταλμένος για θέματα Τουρισμού περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των...

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας - Νυρεμβέργης...

«Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» με τη Ράνια Σχίζα στο «ΑΠΟΛΛΩΝ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το πολύκροτο έργο της Κικής...

Ημέρες μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου 2024 οι...