Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025

Υπάρχει σχέδιο, αλλά το υπονομεύει ο Νετανιάχου

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος

Το Ισραήλ έχει πετύχει σπουδαίες νίκες στον πόλεμο με την τρομοκρατία αλλά αυτός ο πόλεμος δεν πρόκειται να τελειώσει αν δεν επέμβουν δυτικές και αραβικές χώρες ως τοποτηρητές της όποιας συμφωνίας.
Το Ισραήλ με ένα ρεσιτάλ δράσεων έχει μετατρέψει κάθε νέο ηγέτη της Χαμάς ή της Χεζμπολάχ σε μελλοθάνατο. Επιπλέον χτυπώντας θέσεις τους δυστυχώς δολοφονεί αι αθώους – έχουμε φτάσει τους 45.000 νεκρούς. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Χαμάς και Χεζμπολάχ δεν έχουν ανάγκη αρχηγών για να δρουν και να εκτοξεύουν πυραύλους. 
Και οι δυο οργανώσεις έχουν μικρές ολιγάριθμες αυτόνομες ομάδες, ακόμα και 5- 10 ατόμων, με πρόσβαση στα όπλα που στέλνει το Ιράν. Και χωρίς αρχηγό πολεμούν όπως μπορούν. Επιπλέον:
1. Δεν τους ενδιαφέρει ο θάνατος αφού θα γίνουν μάρτυρες και θα πάνε στον Παράδεισο.

2. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο θάνατος των χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων, παιδιών, γυναικών, ανήμπορων. Κι αυτοί Παράδεισο πάνε. (Αν τους υπολόγιζαν θα είχαν ήδη συνθηκολογήσει).
Ποιο είναι το σχέδιο λοιπόν;  Αφοπλισμός Χαμας και Χεζμπολάχ σε Γάζα και νότιο Λίβανο. Εγγυήτριες δυνάμεις ΗΠΑ, Σαουδική Αραβια κ.α. με την παρουσία στρατού. Μεγάλη οικονομική βοήθεια στον Λίβανο για να ανασυγκροτηθεί και μέσω εκλογών να γίνει από όμηρος του Ιράν ένα κανονικό κράτος. Τέλος να συζητηθεί η ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους χωρίς την Χαμάς βέβαια, αλλά με τους μετριοπαθείς Παλαιστίνιους.

Η πρόταση υπάρχει και μπορεί να εφαρμοστεί γρήγορα αλλά ο Νετανιάχου την υπονομεύει με την αξίωση του να μπορεί το Ισραήλ να επεμβαίνει στρατιωτικά όποτε θέλει και να είναι ελεύθερος ο εναέριος χώρος του Λιβάνου για τα αεροσκάφη του.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πανήγυρις της ιεράς εικόνας της «Παναγίας Καβαλιωτίσσης»

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής της ιεράς...

Νέο σύστημα Online ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του...

Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο 68ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Έργο με γερή θεατρική δομή...

Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Καβάλας στα Τενάγη των Φιλίππων

Την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων όπου εδώ και μήνες...

«Μια άλλη Θήβα» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

«Μια άλλη Θήβα», η παράσταση «φαινόμενο» των τελευταίων θεατρικών...

Top Περιοχές στην Αθήνα για να επενδυτική αγορά σπιτιού σύμφωνα με τη MECHA Engineering

Η αγορά ακινήτων στην ελληνική πρωτεύουσα συνεχίζει να παρουσιάζει...

Ρουμάνος ανασύρθηκε νεκρός στην παραλία «Κοίνυρα» Θάσου

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος...

Δήμος Παγγαίου: Αλήθειες και ψέματα

Από τον δήμο Παγγαίου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου: Οι...