Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εντυπωσιακά νούμερα καταγράφουν οι αφίξεις τουριστών στην ΠΑΜ – Θ

Ημέρα:

spot_img

Συνεχίζουν να είναι εντυπωσιακά τα νούμερα που καταγράφονται όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ., Κώστας Αντωνιάδης, η αύξηση στις οδικές αφίξεις στην περιφέρεια μας έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ την φετινή τουριστική περίοδο, καθώς στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων του Έβρου, κατά το μήνα Ιούνιο, καταγράφηκε αύξηση 56% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, που μεταφράζεται σε 65.621 περισσότερες αφίξεις!

Εντυπωσιακά τα στοιχεία και από τον σταθμό της Νυμφαίας, αλλά και από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Αντίστοιχα εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία που έρχονται από τον σταθμό της Νυμφαίας στην Ροδόπη, ο οποίος κατέγραψε επίσης μεγάλη αύξηση σε ποσοστό 55,1%. Δεν είναι όμως μόνο οι αφίξεις που γίνονται οδικώς. Εξίσου καλά είναι τα νέα και για το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», αφού οι αεροπορικές κρατήσεις για τον Ιούλιο παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με το 2016, η οποία διαμορφώνεται στο 30,9%, που μεταφράζεται σε 7.000 περισσότερους τουρίστες!

«Η περιφέρεια Α.Μ.Θ. αποκτά ένα ισχυρό brand name σε μεγάλες αγορές…»

«Όλα αυτά δείχνουν και επιβεβαιώνουν την πληρότητα που έχουν τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού οι αυξήσεις αφορούν τόσο τις οδικές, όσο και τις αεροπορικές αφίξεις.

Σύμφωνα πάντα με τους ξενοδόχους θα έχουμε τουρίστες μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, τουλάχιστον στα νησιά μας και στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε συνδυασμό με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με την έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αλλά και με τις επενδύσεις, διαπιστώνουμε ότι η περιφέρεια μας αποκτά ένα ισχυρό brand name σε μεγάλες αγορές», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

383 εκατομμύρια ευρώ άφησε στο Α.Ε.Π. της περιφέρειας μας ο τουρισμός το 2016

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ., αναφέρθηκε και στην συνεχιζόμενη αύξηση του Α.Ε.Π. της περιφέρειας μας από τον τουριστικό κλάδο, επισημαίνοντας τα εξής: «Το Α.Ε.Π. της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τον τουρισμό για το 2016 φτάνει σε ποσοστό το 5,6%, το οποίο φυσικά μπορεί να αυξηθεί και να φτάσουμε στον μέσο όρο που είναι για όλες τις περιφέρειες στο 20%. Τα έσοδα που είχαμε το 2016 από τον τουρισμό ανέρχονται στα 383 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι με τα υπάρχοντα νούμερα για τη φετινή σεζόν αυτό θα αυξηθεί κατά πολύ περισσότερο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...