Επίσημη σφραγίδα ανάκαμψης της οικονομίας η επενδυτική βαθμίδα από την Standard & Poor’s

Ημέρα:

Μακάριος Λαζαρίδης: Κατακτήθηκε λόγω των προσπαθειών της κυβέρνησης, αλλά πρωτίστως λόγω των θυσιών της κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών / Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε τον διχασμό, την τοξικότητα και την πόλωση και σήμερα τα εισπράττει ο ίδιος…

Στη σημαντικότητα της απόδοσης από την  Standard & Poor’s της επενδυτικής βαθμίδας στην ελληνική οικονομία, στις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., αλλά και στα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Μέση Ανατολή, αναφέρθηκε μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.

Αναφερόμενος αρχικά στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε: «Η έκθεση της Standard & Poor’s αποτελεί την επίσημη σφραγίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η αναβάθμιση αυτή αποτελεί κατάκτηση για την ελληνική οικονομία, παρά το ευρύτερο περιβάλλον των αλλεπάλληλων και παγκόσμιων κρίσεων».

«Η επενδυτική βαθμίδα, κατακτήθηκε λόγω των προσπαθειών της κυβέρνησης, αλλά πρωτίστως λόγω των θυσιών της κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών…»

«Η Standard & Poor’s είναι ο δεύτερος αναγνωρισμένος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επενδυτικός οίκος, που αποδίδει τους τελευταίους μήνες επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα, την οποία η χώρα μας έχασε πριν από 13 χρόνια. Η έκθεση είναι ιδιαίτερα θετική και αποτελεί όπως δήλωσε και ο κ. Μητσοτάκης την επίσημη σφραγίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η επενδυτική βαθμίδα, η οποία κατακτήθηκε θέλω να το τονίσω αυτό και λόγω των προσπαθειών της κυβέρνησης, αλλά πρωτίστως λόγω των θυσιών της κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών. Η επενδυτική βαθμίδα σημαίνει χαμηλότερο κόστος δανεισμού για το Δημόσιο και δανεισμό με μικρότερα επιτόκια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», συμπλήρωσε ακόμη για το θέμα ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας. 

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. από τα χρόνια που η χώρα ήταν στα μνημόνια, έσπειρε τον διχασμό, την τοξικότητα και την πόλωση που σήμερα θα έλεγα ότι τα εισπράττει ο ίδιος…»

Κληθείς να σχολιάσει τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.,  ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Υπάρχει μία παροιμία του θυμόσοφου ελληνικού λαού, που λέει ότι όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες. Και εννοώ ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. από τα χρόνια που η χώρα ήταν στα μνημόνια, έσπειρε τον διχασμό, την τοξικότητα και την πόλωση που σήμερα θα έλεγα ότι τα εισπράττει ο ίδιος. Δεν είναι δικιά μας δουλειά από εκεί και πέρα να σχολιάζουμε τα εσωκομματικά των άλλων κομμάτων. Αντίπαλος της κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας και όλων μας, είναι τα προβλήματα των πολιτών, τα οποία απαιτούν πολιτικές, σαφείς προτάσεις, συνέπεια λόγων και έργων, αλλά και σοβαρότητα. Ευχή μας και ευχή προσωπική είναι κάποια στιγμή να έχουμε μία υπεύθυνη και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει δύο βασικούς πυλώνες. Ο ένας πυλώνας είναι η κυβέρνηση, η οποία εκλέγεται από τον ελληνικό λαό. Η εκλογή της Νέας Δημοκρατίας είναι πάρα πολύ νωπή, έχει την ευθύνη διακυβέρνησής της χώρας και ο δεύτερος βασικός πυλώνας είναι η αντιπολίτευση και πρωτίστως η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι αυτή που οφείλει να κάνει την κριτική της, οφείλει να καταθέτει προτάσεις και να αποτελεί μία σοβαρή εναλλακτική προοπτική για τη χώρα. Δυστυχώς, αυτός ο δεύτερος πυλώνας αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει. Είναι πρόβλημα για το πολιτικό μας σύστημα, είναι πρόβλημα συνολικά για τη δημοκρατία μας. Κατά συνέπεια θα πρέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει αυτά που πρέπει, ώστε να παίξει τον ρόλο στον οποίο μόλις πρόσφατα τον έταξε ο ελληνικός λαός». 

«Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συντονισμό με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει σε κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία…»

Τέλος, σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα σύμμαχος του Ισραήλ, αλλά ταυτόχρονα και αξιόπιστος συνομιλητής με όλους τους σημαντικούς «παίκτες» στην ευρύτερη γειτονιά μας. Από την πρώτη στιγμή η χώρα μας υπερασπίστηκε και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σύμφωνα πάντα όμως με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συντονισμό με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει σε κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δύο μέρες μετά από την συμμετοχή του πρωθυπουργού στη διάσκεψη του Καΐρου, βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου. Την Πέμπτη (26/10) και την Παρασκευή (27/10) ενημέρωσε και θα ενημερώσει σχετικά τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου θα έχει και πάλι την ευκαιρία να εκφράσει τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και βεβαίως θα υπογραμμίσει για ακόμη μία φορά αυτό το οποίο ήδη είπα, ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αλλά θα επαναλάβει και την ανάγκη προστασίας των αμάχων και της απελευθέρωσης των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς, όπως και την αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανησυχία για το σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α

Κώστας Μανίτσας: Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι...

Έπεσε η κίνηση το τελευταίο διάστημα στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η...

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον...

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας από την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η τοπική μας Εκκλησία, ανταποκρινόμενη...

Καβάλα: Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Περιγιάλι

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στο...

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι...

Επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας

Επιστολή προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας εν όψει...

«Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κ.Θ.Β.Ε.

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή «Αλλά βέβαια, εγώ δεν έχω...