Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Συζήτηση με την εργοδοσία είναι ο στόχος των εργαζομένων στα λιπάσματα

Ημέρα:

spot_img

Η συζήτηση στο τραπέζι του διαλόγου με την εργοδοσία και η υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, είναι ο στόχος των εργαζομένων της βιομηχανίας λιπασμάτων, σύμφωνα με τα όσα δηλώσει στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της λιπασματοβιομηχανίας, Γιώργος Τσιμενίδης.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε η διοίκηση του εργοστασίου, για την πρόσφατη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, ο κ. Τσιμενίδης σημείωσε: «Η απάντηση θα έπρεπε να σταλεί σε εμάς. Την προηγούμενη εβδομάδα προβήκαμε σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, γιατί ο εργοδότης μας δεν προσήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως όφειλε. Διεκδίκηση μας από αυτήν την κινητοποίηση ήταν να προσέλθει η εργοδοσία προς συζήτηση, με στόχο να υπογράψουμε αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση εργασίας. Μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον κ. Μπεχράκη και περιμένουμε την Δευτέρα να μας απαντήσει και να μας ορίσει την ακριβή ημέρα και ώρα συνάντησης της διοίκησης με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο. Κατάπληξη έως και αγανάκτηση μας δημιουργεί η κίνηση της εταιρείας να προχωρήσει στην ουσία σε δημόσιο διάλογο, μέσω ανοικτής επιστολής. Αυτό είναι απαράδεκτο».

«Δεν θα συγκριθεί ο μισθός στη βαριά χημική βιομηχανία με τους μισθούς της αγοράς»

«Τα περισσότερα από αυτά που λέει δεν ισχύουν. Δεν υπάρχουν τέτοιοι μισθοί εδώ. Κι αν υπάρχουν σε κάποιους υψηλόβαθμους και παλιούς συναδέλφους είναι οι μικτές αποδοχές, στις οποίες αν συνυπολογίσουμε τις κρατήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία, μιλάμε για μισθούς αγοράς. Δεν θα συγκριθεί ο μισθός στα λιπάσματα, στη βαριά χημική βιομηχανία, με τους μισθούς της αγοράς. Ο μέσος όρος ζωής όσων εργάζονται στα λιπάσματα είναι πολύ μικρότερος από αυτούς που εργάζονται στην αγορά. Θεωρώ ότι η κίνηση αυτή τορπιλίζει το διάλογο πριν καν αρχίσει. Εμείς περιμένουμε καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο για να βρούμε λύσεις», συμπλήρωσε σχετικά ο Γιώργος Τσιμενίδης.

«Καμιά απολύτως ζημιά δεν έγινε στο εργοστάσιο από την απεργία»

Ερωτηθείς τέλος για το αν οι ισχυρισμοί της διοίκησης περί οικονομικής ζημιάς στο εργοστάσιο, λόγω της απεργίας έχουν βάση, ο κ. Τσιμενίδης απάντησε: «Το εργοστάσιο, από την στιγμή που έληξε η απεργία μας, έχει προβεί σε διαδικασία επανεκκίνησης και σήμερα τόσο οι παραγωγές υφίστανται, όσο και οι ενδιάμεσες πρώτες ύλες παράγονται και είναι όλα κανονικά. Καμιά απολύτως ζημιά δεν έγινε στο εργοστάσιο από την απεργία. Είμαστε προσωπικό ευθύνης, εξειδικευμένοι. Μαζί με την ιεραρχία του εργοστασίου, τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλούς σταματήματος των μονάδων. Το προσωπικό ασφαλείας ήταν στη διάθεση του εργοδότη, προκειμένου να αποφευχθεί το παραμικρό. Όλα κύλησαν ομαλά εκτός από το ότι δεν ήταν λογική η συμπεριφορά του εργοδότη μας. Ό,τι συνέβη και συμβαίνει ήταν με υπαιτιότητα του εργοδότη μας, ο οποίος δεν προσήλθε τρεις μήνες στο τραπέζι του διαλόγου. Είναι υπεύθυνος και υπόλογος κι όχι οι εργαζόμενοι».

Η επιστολή της ELFE ΑΕ

Η διοίκηση της ELFE ΑΕ έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανοιχτή επιστολή:

Με αφορμή τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων μας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μας στην Καβάλα στις 31/3 και 1/4/2016, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη της Καβάλας για τα παρακάτω:

Α. Η εταιρεία μας τα τελευταία έτη και κυρίως το έτος που διανύουμε και το προηγούμενο ασκεί την παραγωγική δραστηριότητά της σε ένα περιβάλλον με τεράστια προβλήματα, σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Η πολιτεία παρ’ ότι διαχρονικά υπόσχεται λύσεις έως και σήμερα δεν έχουν ρυθμιστεί σοβαρά θέματα, τόσο στο ζήτημα του ειδικού φόρου κατανάλωσης του φυσικού αερίου, όσο και σε λοιπά θέματα που αποτελούν βρόγχο στην υγιή επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Ταυτόχρονα, το τελευταίο τρίμηνο καταγράφεται κάθετη πτώση στις διεθνείς τιμές των λιπασμάτων, με αποτέλεσμα οι ζημιές στο ήδη συσσωρευμένο οικονομικό πρόβλημα της εταιρείας να είναι τεράστιες, αναγκαζόμενη να κάνει πωλήσεις κάτω του κόστους. Το μισθολογικό κόστος αποτελεί τεράστιο ανασταλτικό παράγοντα της όποιας επιχειρούμενης εξυγίανσης. Σήμερα υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι με μηνιαίες αμοιβές από 2.000 – 4.000 ευρώ, στις οποίες προστίθενται επιπλέον αμοιβές που φτάνουν το μήνα και στο διπλασιασμό των συνολικών αποδοχών τους. Οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες, αλλά είναι συνήθεις και ασφαλώς κατατείνουν στη βραχεία κατάρρευση της εταιρείας μας στο εγγύς μέλλον.

Β. Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο στην Ελλάδα, ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι κάτω από τα 815 ευρώ μικτά, ενώ με μηνιαίο μισθό 346 ευρώ μικτά απασχολείται μισό εκατομμύριο μερικώς απασχολουμένων. Παράλληλα, ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 1-5 μήνες. Το δε μόλις 8% των ανέργων του ΟΑΕΔ βρίσκει δουλειά. Ταυτόχρονα, καταγράφεται ένα 28% ποσοστό μαύρης εργασίας, ενώ ένα 4% απασχολείται περιστασιακά και ένα 53% απασχολείται parttime. Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι απολύτως ζοφερή.

Γ. Η εταιρεία μας κάνοντας χρήση διατάξεων που τέθηκαν σε ισχύ στη χώρα μας με τα μνημόνια ήδη από τον Φεβρουάριο του 2012, απέστειλε στις 24/3/2016 επιστολή προς το Σωματείο των εργαζομένων της, με την οποία τους ανακοίνωνε ότι θα έπρεπε πλέον, έχοντας φτάσει σε οριακό σημείο ως προς το μισθολογικό της κόστος, προκειμένου να μην καταρρεύσει και βρεθούν στο απόλυτο χάος της ανεργίας, να ομογενοποιηθούν οι μισθοί της, να εξαλειφθούν παράλογα και κοστοβόρα επιδόματα και ανούσιες ατομικές διευκολύνσεις, να εξορθολογήσει το μισθολογικό της κόστος, που αν αυτό δε συμβεί, η επιχείρηση θα αναγκαστεί να αναστείλει τη δραστηριότητά της. Ανακοίνωσε δηλαδή, την απόφασή της να εφαρμόσει το Νόμο και ειδικότερα την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου υπ. αριθμ. 6/2012 που ήδη από το Φεβρουάριο του 2012 όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν εφαρμόσει. Τίποτε παραπάνω από αυτό στα πλαίσια του νόμου το εύλογο. Ότι δηλαδή, αφού έληξε η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας που είχε με τους εργαζόμενους υπογράψει, πλέον θα έπρεπε να εφαρμοστεί ο Νόμος. Ειλικρινά δεν κατανοούμε τις όποιες αντιδράσεις τους στην εφαρμογή του Νόμου. Ταυτόχρονα στις 26/1/2016 είχε ήδη συναντηθεί μαζί τους στα πλαίσια διαβούλευσης για θέματα που τους απασχολούσαν, ενώ αναμένεται να το πράξει με δική της πρωτοβουλία και εντός των ημερών.

Δ. Η απεργία που διεξήχθη ήταν μία άστοχη και απόλυτα επικίνδυνη ενέργεια.

Δεν έγινε πριν την προκήρυξή της η όποια από μέρους των εργαζομένων διαβούλευση και ειδικά μετά την επίδοση της ως άνω επιστολή μας.

Προκλήθηκε τεράστιο οικονομικό κόστος από τη μη έγκαιρη παράδοση των παραγόμενων προϊόντων στους πελάτες μας.

Προκλήθηκε σοβαρό κόστος από τη διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας με ελλείψεις διάθεσης στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού.

Ε. Η εταιρεία μας δηλώνει ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να εξακολουθήσει να συμβάλει ενεργά στην οικονομική ευημερία του Νομού Καβάλας, προσπαθώντας να κρατήσει το εργοστάσιό της ανοιχτό. Η Κοινή Γνώμη όμως να γνωρίζει ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Θα πρέπει να το αντιληφθούν και να συμβάλλουν όσοι από τους εργαζόμενους ακόμη δεν το έχουν κατανοήσει. Το παραπάνω πρόβλημα, αν προκύψει, θα αφορά και αυτούς.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μουσικό πάρτι με τον Christos Kafas στο Παλλάδιο

WHITE NIGHT PARTY Την Παρασκευή 24/05, η Καβάλα έχει...

Ημερίδα «Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια» με ομιλητή τον Κώστα Φραγκογιάννη

Η Περιφέρεια ΑΜΘ κοντά στις εξελίξεις της εξωστρέφειας διοργανώνει...

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...