Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Πρόσφυγες και μετανάστες

Ημέρα:

του Στέφανου Σωτηρίου*

 

 

 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

Απόσπασμα, που αναφέρεται στο Βυζάντιο κατά τον 7ο αιώνα μ.Χ.

…Οι φήμες περί ευκόλου και πλουσίου λείας, είχαν κατακλύσει ολόκληρο τον αραβικό κόσμο. Η πληροφορία για τον πλούτο των περιοχών του Βυζαντίου (της Ευρώπης σήμερα και ειδικά της Γερμανίας που δίνει μηνιαίο επίδομα 750 Ευρώ κατ’ άτομο), την εύκολη καλλιέργεια, την ύπαρξη πλουσίων νομών, ητο φυσικό να εξάψει την φαντασία των Αράβων […], άνοιξε η όρεξη όλων εκείνων, που η σκληρά πραγματικότης την Αραβικής Χερσονήσου καταδίκαζε σε συνεχή πενία, στην πείνα. Ολόκληραι φυλαί ετοιμάζοντο να μεταναστεύσουν, να εγκατασταθούν στα πλούσια εδάφη. Όνειρα πλούτου κι ευκαιρίας πλάθονται από τους Άραβες. Όσοι φεύγουν δεν έχουν σκοπό να ξαναεπιστρέψουν….. ….Ο Μωάμεθ τα πρώτα χρόνια κατάργησε την “Ράντζα”. Αργότερα όμως την επέτρεψε μόνο εάν αυτή κατευθύνετο εναντίων αλλοθρήσκων…” (Ράντζα= λεηλασία, που για τους Άραβες ητο δείγμα ανδρείας και περηφάνιας).

Από το βιβλίο του Dr Arshad Momeni ( Ιρανός καθηγητής ιστορίας) ”ΙΣΛΑΜ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ, ΒΙΑ”, σελ 31, αφοί Κυριακίδη, 1997, Θεσ/νικη
ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Όπως είδαμε παραπάνω, η μετανάστευση οφείλεται ΚΥΡΙΑ στο ότι τα μουσουλμανικά κράτη (τα πλέον άνυδρα και άγονα στον πλανήτη) διπλασιάζουν τον πληθυσμό τους κάθε 25 χρόνια και δεν έχουν με τι να τον θρέψουν και μόνο έκτακτα και δευτερευόντως στους πολέμους. Και τους στέλνουν για μόνιμη Ράτζα στην δική μας πατρίδα και στην άλλη Ευρώπη!

Έχουμε πολλάκις ακούσει ότι οι πόλεμοι του 21ου αιώνα θα γίνονται για το νερό και για τα τρόφιμα. Αν κάποιος νομίζει ότι υπάρχει νερό στην Σαχάρα και στην Αραβική Έρημο, για να θρέψει τα 12 κατά μ.ο. παιδιά κάθε μουσουλμανικής οικογένειας, νομίζω ότι σφάλει. Σφάλει κι εκφράζει γνώμη παρότι δεν γνωρίζει ότι στην Αφρική υπάρχουν 400.000.000 άνεργοι, κυρίως νέοι, η πλειονότητα αυτών Μουσουλμάνοι.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Η πολιτική «Ανοικτά Σύνορα» και τα σοβαρά ψεύδη που λέει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, όπως:

Α) Πρόκειται για πρόσφυγες, το 80% από την Συρία, την ίδια στιγμή που οι αρχές των Σκοπίων, την Σερβίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας της Αυστρίας… (Διάβαζα τις εφημερίδες τους γνωρίζοντας τις γλώσσες) μετρούσαν μόνο 38 με 40% πρόσφυγες και όλους τους άλλους Λαθρομετανάστες (Τον τελευταίο καιρό και ο κ. Μουζάλας το άλλαξε το παραμύθι, λέγοντας ότι πλέον οι πρόσφυγες είναι μειοψηφία).

Β) Είμαστε υποχρεωμένοι να τους δεχθούμε, διότι πρόκειται περί προσφύγων… Μας υποχρεώνει ο ΟΗΕ! Πράγματι ο ΟΗΕ υποχρεώνει την πρώτη ασφαλή χώρα να υποδεχθεί τους πρόσφυγες πόλεμου. Και αυτή η χώρα, για τους Σύριους, είναι η Τουρκία. Όταν μια βάρκα ξεκινήσει από την Συρία, ασφαλώς είσαι υποχρεωμένος να την δεχθείς. Όταν όμως ξεκινήσει από ασφαλή περιοχή, όπως το Αϊβαλή και η Αλικαρνασσός, τότε δεν πρόκειται περί προσφύγων και περί υποχρέωσης. Ακόμα και οι πρόσφυγες, όταν έρχονται με βάρκα από το Αϊβαλή, αυτόματα μετατρέπονται σε Λαθρομετανάστες. Έτσι λέει ο διεθνής νόμος του ΟΗΕ.

Και η Ελλάδα τι πρέπει να κάνει; Μα να σταματήσει την βάρκα στην νοητή συνοριακή γραμμή, να ρωτήσει τι είναι και για που το’ βαλαν οι επιβαίνοντες και αν δεν έχουν χαρτιά, να τους διατάξει να επιστρέψουν πίσω. Να βάλει ακόμα και τη μάνικα και να τους ωθήσει βίαια. Μόνο αν τρυπήσουν την βάρκα θα τους περισυλλέξει, αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση ο αριθμός που θα έφταναν στα νησιά μας θα ήταν μικρότερος και από την άλλη θα πέρναγε το μήνυμα των κλειστών και φυλασσόμενων συνόρων.

Γ) Μα δεν μπορούν να φυλαχθούν τα θαλάσσια σύνορα! Απάντηση: Μα δεν το επιχειρήσαμε καν. Αποσύραμε το Πολεμικό Ναυτικό και βάλαμε το λιμενικό σε ρόλο υποδοχέα. Από την άλλη, άκουσα κάποιον πιο ειδικό επί του θέματος, τον τέως αρχηγό ΓΕΣ, κ. Ζιαζιά, να δηλώνει δημοσίως ότι το σφράγισμα των θαλασσίων συνόρων είναι πολιτική απόφαση και ότι αν το Π. Ναυτικό πάρει τέτοια εντολή, είναι ικανό να σφραγίσει ΑΠΟΛΥΤΑ τα θαλάσσια σύνορα! Άρα κι εδώ το πρόβλημα είναι η αρωστημένα ιδεοληπτική, άβουλη και ενδοτική πολιτική της κυβέρνησης

Δ) Η πολιτική «ανοικτών συνόρων» έφερε αυτά τα δεινά αποτελέσματα. 122 φυλές, από 122 κράτη του κόσμου, εισήλθαν στην Ελλάδα το 2015, σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε η αστυνομία. Η τηλεόραση των Σκοπίων (την οποία παρακολουθώ) έπαιζε σκηνές από την Ειδομένη, όπου καμιά 100 άτομα διαμαρτύρονταν, κρατώντας δυο πανω που έγραφαν: «κυρία Μέρκελ Βοηθήστε μας. Είμαστε οι Σεισμοπαθείς Γκούρκας του Νεπάλ!!!».

Ενώ μια άλλη μέρα ακούσαμε στα εγχώρια μέσα, για πνιγμό 37 ατόμων από την Μιανμάρ, έξω από την Σάμο… Τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί στην Ελλάδα; Γνωρίζει ο κ. Μουζάλας που βρίσκεται η Μιανμάρ και οι Γκούρκας;;; Ποιος τους άφησε να περάσουν;

Νομίζω ότι ο πόλεμος για το νερό και την τροφή άρχισε. Ναι έχουμε Πόλεμο. Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με την δέουσα σοβαρότητα κι αποφασιστικότητα, στα σύνορα μας κι όχι στα κέντρα φιλοξενίας απρόσκλητων Μουσουλμάνων απ’ όλο τον κόσμο. Και κάτι ακόμα. Όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την πρωτοφανή συνομωσία σε βάρος του Ελληνισμού, πρέπει να δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη!

Στέφανος Σωτηρίου

Ιστορικός και (μάχιμος) Δημογράφος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σεισμός στη Βουλγαρία έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον Θόδωρο Ταβλαρίδη

Τη βαθύτατη του θλίψη για τον θάνατο του χειρούργου...

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κορυφών με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας...

Το πρόγραμμα των τελικών αγώνων του 34ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημ. Σχολείων Δήμου Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...