Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μεγάλο πρόβλημα με τις αγέλες αδέσποτων σκύλων στο Περιγιάλι

Ημέρα:

spot_img

Στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τις αγέλες αδέσποτων σκύλων στην περιοχή του Περιγιαλίου, αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων Περιγιαλίου, Άρης Κουμουσίδης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση αυτή την έχουν οι ίδιοι οι πολίτες, οι οποίοι πετάνε στην κυριολεξία στον δρόμο τα σκυλιά τους όταν δεν θέλουν πια, με αποτέλεσμα, αφού τα περισσότερα δεν έχουν στειρωθεί να μετατρέπονται σε μεγάλες αγέλες, αποτελώντας κίνδυνο για τους κατοίκους και τους διερχόμενους πολίτες.

«Έρχονται εδώ και τα πετάνε από μικρά κουταβάκια στο Περιγιάλι. Τα αμολάνε κυριολεκτικά τα σκυλιά εδώ, δυστυχώς…»

«Το θέμα είναι ότι δεν έχει τύχει να δούμε κανέναν από αυτούς που παρατάνε τα σκυλιά τους. Έρχονται εδώ και τα πετάνε από μικρά κουταβάκια στο Περιγιάλι. Όταν ήμουν πρόεδρος στον σύλλογο είχα κάνει πολλές συναντήσεις και με την κ. Τσανάκα και με τον κ. Μουριάδη, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Η κ. Τσανάκα μάλιστα είχε και δυο μηνύσεις από ζωοφιλικές. Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα που έχουμε στην περιοχή μας. Όταν ένα μικρό παιδάκι δαγκώθηκε από αδέσποτο σκυλί κοντά σε γνωστό σούπερ μάρκετ στο Περιγιάλι, ως πρόεδρος του συλλόγου τότε, είχα πάει στον εισαγγελέα και μου είπε δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είπα αν δεν μπορείτε εσείς, ποιος μπορεί, εγώ; Είναι ο νόμος τέτοιος. Αλλά περισσότερο φταίμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες. Τα αμολάνε κυριολεκτικά τα σκυλιά εδώ, δυστυχώς», ανέφερε σχετικά ο Άρης Κουμουσίδης. 

«Έχεις ένα σκυλί στο σπίτι, είναι θηλυκό, οφείλεις να το στειρώσεις, να το εμβολιάζεις και να το έχεις τσιπάκι. Όταν έχεις ένα σκυλί δεν το παρατάς…»

«Γίνεται το νέο κυνοκομείο για να τα μαζέψει ο Δήμος. Η αλήθεια είναι ότι και η κ. Τσανάκα προσπαθούσε και ο κ. Μουριάδης πάρα πολύ, αλλά πρέπει να έχουμε και εμείς οι ίδιοι συνείδηση. Αυτό πιστεύω εγώ. Το πρόβλημα είναι μεγάλο σε όλη την πόλη όχι μόνο στο Περιγιάλι. Έχει παντού αγέλες. Έχεις ένα σκυλί στο σπίτι, είναι θηλυκό, οφείλεις να το στειρώσεις, να το εμβολιάζεις και να το έχεις τσιπάκι. Όταν έχεις ένα σκυλί δεν το παρατάς. Γι’ αυτό λέω ότι εμείς φταίμε για αυτήν την κατάσταση», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων του Περιγιαλίου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...