Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    Απολογισμός της Παράστασης-Αφιερώματος «Μακεδονία, χώμα Ελλήνων»

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025, το Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη πλημμύρισε από ιστορία, παράδοση και συγκίνηση, καθώς ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Το Πράβι» παρουσίασε την παράσταση-αφιέρωμα «Μακεδονία, χώμα Ελλήνων».

    Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης ήταν σχεδόν μυσταγωγική, με τους θεατές να βιώνουν μια βαθιά συναισθηματική εμπειρία. Ο τρόπος με τον οποίο ξεδιπλώθηκαν οι ιστορικές μνήμες μέσα από την αφήγηση, τη μουσική, το χορό και τη δραματουργία άγγιξε την ψυχή όλων, γεμίζοντάς τους συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια.

    Το υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης εντυπωσίασε το κοινό, που αποχώρησε με έντονες εικόνες χαραγμένες στη μνήμη του, εκφράζοντας θερμές ευχές προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για τη συνέχιση παρόμοιων διοργανώσεων.

    Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Το Πράβι», κ. Πρόδρομος Μπρούσας, εκπροσωπώντας και το Διοικητικό Συμβούλιο, δεσμεύτηκε για την προοδευτική πορεία του Συλλόγου και την υλοποίηση εκδηλώσεων με ισχυρό πολιτισμικό και ιστορικό αποτύπωμα.

    Μια παράσταση-φόρος τιμής στη Μακεδονία μας ολοκληρώθηκε, αφήνοντας πίσω της μια αίσθηση βαθιάς σύνδεσης με το παρελθόν και την ευθύνη να διατηρήσουμε ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά!

    Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος:

    • Το τμήμα παραδοσιακών χορών του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «ΤΟ ΠΡΑΒΙ»

    καθώς και χορευτές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλεώνα, με χοροδιδάσκαλό των δύο Συλλόγων κ. Αντώνη Βαγενά.

    • Το τμήμα αιγυπτιακών και διεθνών χορών σε δραματοποίηση γεγονότων με τη χοροδιδάσκαλό τους Μαντώ Μελισσοπούλου
    • Στην αφήγηση λογοτεχνικών και ιστορικών κειμένων η κ. Δέσποινα Κονταξή και ο κ. Πρόδρομος Μπρούσας
    • Σημαντική η συμβολή των εθελοντών, καθώς η προσφορά τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εύρυθμη ροή της εκδήλωσης! 

    Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους και ιδιαίτερα τον Δήμο Παγγαίου για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου, καθώς και τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους θεατές που μας τίμησαν με την παρουσία τους! 

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Ημερίδα για την διαχείριση φυσικών καταστροφών στο Νοσοκομείο

    Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Ο...

    Περισσότεροι επισκέπτες σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη

    Κώστας Μανίτσας: Είμαστε μαθημένοι σε τέτοιες καταστάσεις / Στο...

    Εξοπλιστικά: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει δυο απαντήσεις

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Στις 27 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

    Ο κομματάνθρωπος και η δύση του ηλίου

    Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος Το «Μητσοτάκης μέχρι να σβήσει ο...

    Επισκευαστικές εργασίες εξωτερικών όψεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καβάλας

    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος...

    Βελτιώνεται η οδική ασφάλεια στο κεντρικό οδικό δίκτυο του Παληού Καβάλας

    Η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί έργο ύψους 4 εκ. ευρώ «Ο...

    Παρουσιάστηκε η κυκλοφοριακή μελέτη της Νέας Περάμου

    Ο Δήμος Παγγαίου στο πλαίσιο των πολιτικών του για...