Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Φώτης Λαζαρίδης: Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την συνοικία της Παναγίας

Ημέρα:

spot_img

Για μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε, έκανε λόγο με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Συλλόγου της Παναγίας «Το Κάστρο», Φώτης Λαζαρίδης, σχετικά με την απόρριψη από την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ευρωπαϊκού προγράμματος ύψους 4,7 εκ. ευρώ για την εκτέλεση έργων και μελετών στη συγκεκριμένη συνοικία.

«Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι και απογοητευμένοι. Είκοσι χρόνια έχει να γίνει πρόγραμμα στην Παναγία, το οποίο το περιμέναμε πως και πως. Άντε και τους κατοίκους δεν τους λογάριασαν. Τους τουρίστες; Που όλοι κόπτονται για τον τουρισμό, τι κάνουν γι’ αυτό; Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Λαζαρίδης.

«Αυτό που δεν μπόρεσα να χωνέψω είναι τα όσα είχαν πει (οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης) στην ημερίδα που είχε γίνει προεκλογικά στην Παναγία – Τα γραπτά όμως  μένουν. Αυτά θα τα βγάλουμε μια μέρα προς τα έξω…»

«Αν μπορεί να υπάρξει ξανά ένα τέτοιο πρόγραμμα, αυτό θα γίνει το 2023. Να περιμένουμε άλλα πόσα χρόνια για να υλοποιηθεί θα φτάσουμε το 2030! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αυτό που δεν μπόρεσα να χωνέψω είναι τα όσα είχαν πει (οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης) στην ημερίδα που είχε γίνει προεκλογικά στην Παναγία κι όλοι είχαν πει θα κάνουμε αυτό, θα κάνουμε εκείνο, θα τρέξουμε να πάρουμε προγράμματα κλπ. Σαν να έκαναν όμως εντελώς το αντίθετο. Τα γραπτά όμως μένουν. Αυτά θα τα βγάλουμε μια μέρα προς τα έξω για να μάθει ο κόσμος τι έλεγαν τότε και τι κάνουν τώρα», επισήμανε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Κάστρο».

«Θα ήταν ένα έργο που θα άλλαζε 100% την εικόνα της περιοχής μας! Φέτος είχαμε ρεκόρ επισκεπτών στο Φρούριο κι ενώ όλοι τους μιλούσαν για ανάπτυξη, για τουρισμό κι όλα αυτά, έδωσαν μια κλωτσιά σε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία…»

«Εγώ δεν λέω ότι ο δήμαρχος δεν έκανε λάθη. Μπορεί να έκανε και να έχουν δίκιο οι της αντιπολίτευσης, αλλά οι ευκαιρίες αυτές δεν δίνονται κάθε μέρα. Τα 4,7 εκ. ευρώ που θα καρπωνόταν ο Δήμος για να κάνει παρεμβάσεις στην Παναγία, άντε τώρα να τα βρουν. Από που; Από τη ΣΑΤΑ; Από τις επιχορηγήσεις που γίνονται σπασμωδικά από το κράτος; Μόνο από προγράμματα  μπορούν να πάρουν χρήματα. Θα ήταν ένα έργο που θα άλλαζε 100% την εικόνα της περιοχής μας! Φέτος είχαμε ρεκόρ επισκεπτών στο Φρούριο κι ενώ όλοι τους μιλούσαν για ανάπτυξη, για τουρισμό κι όλα αυτά, έδωσαν μια κλωτσιά σε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία να γίνει μια σημαντική ανάπλαση στην Παναγία, η οποία δεν ανήκει μόνο σε όσους κατοικούν εκεί, αλλά σε όλη την πόλη», δήλωσε ακόμη εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Λαζαρίδης.

«Δεν θέλω να πιστεύω αυτά τα οποία είπαν μερικοί με υπονοούμενα στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτά είναι ντροπής πράγματα…»

Ερωτηθείς για το που αποδίδει τη στάση της αντιπολίτευσης και την καταψήφιση εν τέλει του εν λόγω προγράμματος, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε: «Είναι μικροπολιτική όλο αυτό. Λένε ότι δεν είχαν ενημέρωση. Εγώ συμφωνώ, αλλά χάρηκα τον κ. Ξανθόπουλο που είπε «ναι» με επιφύλαξη, αν και δεν έχω καλή ενημέρωση θα το ψηφίσω, γιατί είναι ένα έργο πνοής για την Παναγία. Ας έκαναν το ίδιο και οι άλλοι. Τι θα γινόταν; Δεν θέλω να πιστεύω αυτά τα οποία είπαν μερικοί με υπονοούμενα στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτά είναι ντροπής πράγματα».

«Ζούμε στη μιζέρια και οι άλλοι νομοί τρέχουν και πάνε μπροστά, γιατί έχουν ανοιχτά μυαλά…»

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε καταληκτικά ότι δεν γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι της Παναγίας σχετικά με την απόρριψη του εν λόγω προγράμματος και για τον λόγο αυτό θα ενημερωθούν στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

«Όσοι το ξέρουν έχουν οργιστεί. Συμφωνώ ότι ήταν δυσαρεστημένοι οι της αντιπολίτευσης από το ότι υπήρχε ελλιπής ενημέρωση. Το πρόγραμμα ήταν από το εξωτερικό και θα το αξιολογούσαν από εκεί. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία ξαναλέω, λυπάμαι πολύ. Γι’ αυτό ζούμε στη μιζέρια και οι άλλοι νομοί τρέχουν και πάνε μπροστά, γιατί έχουν ανοιχτά μυαλά. Είμαι στεναχωρημένος κι ενδεχομένως να λέω και πράγματα που δεν πρέπει, δεν είναι στον χαρακτήρα μου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...