Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Ημέρα:

spot_img

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην έκκληση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία.

«Η Θασιακή Ένωση Καβάλας, όπως έχει πράξει κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, συμμετέχει στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία», τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, Νίκος Τσιλογεώργης.

«Ο ελληνικός λαός σε τέτοια θέματα δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία, ειδικά όταν συνάνθρωποι μας στις γειτονικές αυτές χώρες δοκιμάζονται, δεινοπαθούν και υποφέρουν…»

 «Μέχρι τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια.  Επειδή δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα από συμπολίτες μας για το τι ακριβώς θα συγκεντρώσουμε, αυτά τα είδη είναι φάρμακα, σε αυτά περιλαμβάνονται παυσίπονα, γάζες, επίδεσμοι, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί και βιταμίνες, ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, παπλώματα και κλινοσκεπάσματα, είδη βρεφικής φροντίδας, όπως γάλα σε σκόνη, πάνες και τρόφιμα μακράς διάρκειας. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας είναι συγκινητική πρέπει να το πούμε αυτό. Γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Άλλωστε ο ελληνικός λαός σε τέτοια θέματα δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία, ειδικά όταν συνάνθρωποι μας στις γειτονικές αυτές χώρες δοκιμάζονται, δεινοπαθούν και υποφέρουν. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας», ανέφερε σχετικά ο Νίκος Τσιλογεώργης.

«Ο ερχομός νέων ναυτιλιακών εταιρειών και νέων πλοίων θα βοηθήσει στην κατεύθυνση και να μείνει ζωντανή η πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου και να έχουμε επαρκή δρομολόγια όλες τις ημέρες της εβδομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας…»

 Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ρωτήθηκε και για τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου κι αν αυτά είναι επαρκή και απάντησε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι φέτος ο χειμώνας ήταν σχετικά καλός, γιατί είχαμε αρκετά δρομολόγια, δηλαδή αυτά που ζητούσαμε, τρία καθημερινά την χειμερινή περίοδο. Όμως δεν είναι τρία για όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Δηλαδή έχουμε τρία δρομολόγια μέχρι την Πέμπτη και από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή έχουμε δυο δρομολόγια. Σχετικά καλά θα έλεγα. Πιστεύω ότι ο ερχομός νέων ναυτιλιακών εταιρειών και νέων πλοίων θα βοηθήσει στην κατεύθυνση και να μείνει ζωντανή η πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου και να έχουμε επαρκή δρομολόγια όλες τις ημέρες της εβδομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...