Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων: Κάλεσμα για αγώνα ενάντια στα μέτρα λιτότητας

Ημέρα:

spot_img

Κάλεσμα στους εμποροϋπαλλήλους και ιδιωτικούς υπαλλήλους της Π.Ε. Καβάλας, να συμμετάσχουν στην γενική συνέλευση του σωματείου τους που θα γίνει το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στο ξενοδοχείο Εσπέρια, με αφορμή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του, Γιάννης Γιαγκίδης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το πρωί της Δευτέρας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Γιαγκίδης υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση, οι εργοδότες, η Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. φέρνουν νέα μέτρα. Υποτίθεται ότι διαπραγματεύονται για τα συμφέροντα τα δικά μας, είναι όμως ψέματα. Διαπραγματεύονται για τα συμφέροντα των εργοδοτών και των μονοπωλίων και για το ποιος θα κερδίσει περισσότερα πάνω στα συντρίμμια της ζωής μας».

Η …λυπητερή θα σταλεί στο τέλος!

«Στο τέλος αυτών των διαπραγματεύσεων ενωμένοι θα μας στείλουν τη… λυπητερή που θα προστεθεί πάνω σε όλα τα προηγούμενα μέτρα. Έρχονται τώρα να κάνουν μείωση του αφορολόγητου, να κάνουν μείωση μισθών και συντάξεων, να χτυπήσουν παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις και να απελευθερώσουν τις απολύσεις. Να προσχωρήσουν γρηγορότερα τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτές είναι απαιτήσεις του Σ.Ε.Β. και της Ε.Ε. που γίνονται σε όλες τις χώρες. Αυτά ήταν αποφασισμένα από το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν όλοι μαζί, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία, ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΑΝ.ΕΛ. και Ποτάμι. Πλάτη σε όλη αυτή την προσπάθεια κάνει η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. που υποτίθεται ότι κάνει κριτική στην κυβέρνηση, από την άλλη όμως συνομιλεί με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας, για το πώς θα τσακίσουν περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις προκειμένου να γίνουν επενδύσεις», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Γιαγκίδης.

Βολές κατά του Εργατικού Κέντρου Καβάλας

Από τα βέλη του αντιπροέδρου του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας δεν ξέφυγε και το Εργατικό Κέντρο.

«Στην ίδια γραμμή είναι και το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, όταν η κύρια του δράση είναι στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, κρύβοντας προς όφελος ποιανού θα είναι αυτή. Έχουν εντεταλμένη υπηρεσία από την εργοδοσία να βάζουν τρικλοποδιά σε κάθε σωματείο που προσπαθεί να οργανώσει την πάλη του. Καλούμε τους συναδέλφους μας σε συνέλευση στο ΕΣΠΕΡΙΑ την Κυριακή το πρωί. Γίνεται εκεί γιατί το Εργατικό Κέντρο δεν ανοίγει για να μας δώσει αίθουσα να συνεδριάσουμε, όπως κλειδωμένο είναι άλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Πιστεύουμε ότι η πραγματική αντιπαράθεση στα μέτρα αυτά πρέπει να δοθεί στο δρόμο, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε οι εργαζόμενοι και απεργιακά και με αφορμή την Πρωτομαγιά, να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα που έρχονται και να τα φρενάρουν», δήλωσε καταληκτικά ο Γιάννης Γιαγκίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...