Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο έξω από το Εργατικό Κέντρο κάνει το ΠΑΜΕ

Ημέρα:

spot_img

Κάλεσμα για συλλαλητήριο έξω από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας στις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής, έκαναν με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, ο γραμματέας του σωματείου οικοδόμων Καβάλας Κώστας Τσιρτσίδης και ο πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Γιάννης Γιαγκίδης.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που διένειμαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν: «Οι εξαφανισμένοι μέχρι την Απεργία της 24ης Σεπτέμβρη εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Καβάλας ματαίωσαν τη σύσκεψη που θα έκαναν… μια μέρα μετά την Απεργία  γιατί δεν πήγαν ούτε οι ίδιοι. Τα Σωματεία που πραγματοποίησαν την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία την προηγούμενη μέρα πήγαν μαζικά στη σύσκεψη παρ’ ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΠΑΣΚΕ) δεν τα κάλεσε. Ούτε λίγο ούτε πολύ με το δελτίο Τύπου που καλούσαν σε σύσκεψη κορόιδεψαν τους εργαζόμενους ότι τάχα κάτι κάνουν ενώ δεν εμφανίστηκαν ούτε τα μέλη της Διοίκησης του ΕΥΚ από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ».

«Οι εργατοπατέρες του ΕΥΚ Καβάλας βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία! Εκτελούν τις οδηγίες των αφεντικών και της συνδικαλιστικής μαφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ!»

«Την περιβόητη «σύσκεψη» την χρησιμοποίησαν ως άλλοθι για να αρνηθούν την περασμένη εβδομάδα να συνέλθει το ΔΣ ώστε να αποφασίσει απεργία στις 24/9, να δοθεί η πρώτη αναγκαία απάντηση στην κυβέρνηση και το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Θυμίζουμε ότι επί 5 συνεχόμενες μέρες κρυβόντουσαν στα λαγούμια τους και όταν εμφανίστηκαν επικαλέστηκαν αυτήν τη σύσκεψη που τελικά αποδείχτηκε «φιάσκο». Βέβαια η απεργοσπαστική τους τακτική, η υπονομευτική τους στάση απέναντι στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων δεν τους είναι αρκετή! Τα τσιράκια των αφεντικών που σε άμεση και αγαστή συνεργασία μαζί τους πραγματοποιούν «αρχαιρεσίες» σε μια σειρά σωματεία φαντάσματα με εκατοντάδες παρατυπίες (διπλοψηφίσαντες, εκλογείς χωρίς ούτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σωματεία εργατών που ψηφίζουν από συνταξιούχους ως … επαγγελματίες και άλλα πολλά) έρχονται τώρα αφού «μας χρωστάνε να μας ζητήσουν και το βόδι»! Την Παρασκευή 27/9 στις 6:00μμ καλούν συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΥΚ για προκήρυξη 24ωρης απεργίας για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Αυτοί που διατυμπανίζουν ότι΄΄η απεργία τα έφαγε τα ψωμιά της΄΄ και φυσικά δε δίνουν μία για τη κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στο πολυνομοσχέδιο που βάζει τα σωματεία στο γύψο. Δεν αποτελούν για μας έκπληξη οι πρακτικές αυτές. Οι εργατοπατέρες του ΕΥΚ Καβάλας βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία! Εκτελούν τις οδηγίες των αφεντικών και της συνδικαλιστικής μαφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ! Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να μην επιτρέψουν τέτοιες εκφυλιστικές διαδικασίες, να κάνουν υπόθεση δική τους την απαλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος από αυτά τα βαρίδια της αναξιοπιστίας και του εκφυλισμού. Να παλέψουμε για ένα μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...